Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

το σουλατσάρισμα των τουρκομουσαφίρηδων...


ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΑΡΙΝΤΣ: Ο ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Το προηγούμενο Σάββατο, με αφορμή το μνημόσυνο του προ 15ετίας θανόντος μειονοτικού βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, βρέθηκε και πάλι στη Θράκη μια κουστωδία επισήμων από την Τουρκία. Το μνημόσυνο οργανώθηκε από τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» κι από το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Σαδίκ και το οποίο εσχάτως δείχνει να επαναδραστηριοποιείται (εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου;). Εφέτος επικεφαλής των εξ ανατολών επισήμων ήταν ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς! Τόσο η παρουσία του όσο και τα λόγια του δεν άφησαν καμμία αμφιβολία για την πολιτική της γείτονος στην περιοχή: συνεπής κλιμάκωση της παρέμβασης, με κινήσεις στο όριο της νομιμότητας, και πάντα χάρη στην ολοένα και διευρυνόμενη ελληνική ανοχή. Με Ερντογάν ή με Τσιλέρ, με νεο-οθωμανικό ή με στρατοκεμαλικό πρόσημο, ο έλεγχος της μειονοτικής κοινωνίας επεκτείνεται όλο και ταχύτερα, στον βαθμό που η δική μας κυριαρχία καθίσταται όλο και …διακριτικότερη. Τα τεκμήρια που επί χρόνια παραθέτουμε στον «Αντιφωνητή» δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν.
Ο Αρίντς επισκέφθηκε την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Εχίνο. Γιατί άραγε διάλεξε – πέρα από τις δύο θρακικές πόλεις - το κεντρικότερο Πομακοχώρι; Γιατί όσο κι αν ο εκτουρκισμός έχει πια ρίζες στην περιοχή, η (έστω και κολοβή) πομακική αυτοσυνειδησία παραμένει η κυριότερη απειλή για την τουρκική πολιτική στη Θράκη. Στην Κομοτηνή μίλησε στο μνήμα του Σαδίκ και παρέστη στο σχετικό μεβλίτ στο Εσκί Τζαμί. Στην Ξάνθη επισκέφθηκε την έδρα του μη αναγνωρισμένου μουφτή και το διαλυμένο από την ελληνική δικαιοσύνη σωματείο «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», δείχνοντας για μιαν ακόμη φορά τον σεβασμό της γείτονος για την ελληνική έννομη τάξη. Και τέλος, επισκέφθηκε τον Εχίνο, όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση, από την οποία αξίζει να σημειώσουμε κάποια στιγμιότυπα.
Πρώτος πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Μουσταφά Αγγά για να καλωσορίσει τον υψηλό μουσαφίρη στον δήμο όπου «ζουν 16.500 Τούρκοι ομογενείς». Αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής Μουσταφά Σάρνιτς, τόνισε πως έχει γίνει πλέον ένα με τους ντόπιους, καθώς έχει επισκεφθεί το χωριό 5-6 φορές! Κι όταν άρχισε να λέει διάφορα άσχετα και κάπως …προεκλογικά, ο Πρόξενος του είπε κάτι στο αυτί και αμέσως τερμάτισε το λογίδριό του, δίνοντας τον λόγο στον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Αυτός ήταν λακωνικός και περιορίστηκε στα τυπικά: Καλωσόρισε τον «Κύριο υπουργό της μάνας πατρίδας Τουρκικής δημοκρατίας» και δεν παρέλειψε να αποκαλέσει και πάλι τον Εχίνο «Τσανάκαλε», παραπέμποντας στον τόπο του τουρκικού ηρωισμού… Ο τουρκομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε είπε λίγα λόγια, μέσα σε συνθήματα του τύπου «Να σπάσουν τα χέρια που απλώνονται στον μουφτή μας», «Η πιο μεγάλη - ισχυρή (χώρα) είναι η Τουρκία» κτλ επαναλαμβάνοντας μάλιστα το πρώτο από βήματος.
Κατόπιν πήρε τον λόγο ο Αρίντς, μέσα σε αδιάκοπα χειροκροτήματα και συνθήματα. Πρώτα από μικροφώνου ζήτησε από όλους τους άλλους εκτός της συζύγου του να κατέβουν από το βήμα, λέγοντας στο κοινό «τους στέλνω σε σας!», σε μία πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας. Κατόπιν μίλησε για το οθωμανικό παρελθόν των Τούρκων στην περιοχή («Σ’ αυτά τα χώματα ζούμε επί χρόνια. Δεν είμαστε μουσαφίρηδες των 100, 90, ή 80 χρόνων. Είμαστε τα παιδιά ενός μεγάλου έθνους και ζούμε εδώ και τουλάχιστον 500 χρόνια σε αυτά τα χώματα, με την ταυτότητα μας, την κουλτούρα μας, την πίστη, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την ιστορία μας. Δόξα τω Θεώ είμαστε εδώ και υπερασπιζόμαστε την ταυτότητα μας»), για την ομοφωνία όλων των τουρκικών κομμάτων στο θέμα της Θράκης («στο θέμα της Δυτικής Θράκης είμαστε ένα και όλοι μαζί. Σε αυτό το θέμα δεν έχουμε διαφορές στα πιστεύω μας. Να μην σας περνάει από το μυαλό πως στο κοινοβούλιο και στα εβδομήντα τόσα εκατομμύρια ανθρώπων μας υπάρχουν κάποιοι που σκέπτονται διαφορετικά»). Κολάκεψε τους Εχινιώτες με διάφορα σαχλά («ο Εχίνος συζητιέται παντού», κ.α.), δήλωσε συγκινημένος θυμίζοντας τούρκικη ταινία («Όλοι μου λένε πως είμαι σκληρός αλλά είμαι ένας πονόψυχος άνθρωπος. Προσέξτε, για να μην φανεί ότι έκλαψα έβαλα γυαλιά. Βλέπω ότι θέλουν να με αγκαλιάσουν, να μου φιλήσουν το χέρι και μου λένε πως είναι έτοιμοι να κλάψουν. Μα και εγώ, δύσκολα συγκρατιέμαι…») αλλά και συνέκρινε την αγάπη και τον ενθουσιασμό των ντόπιων με «πολλά σημεία των Βαλκανίων». Μάλιστα έφερε κι ένα παράδειγμα, το χωριό Νομούσα του …Κοσόβου! (τυχαίο; Δεν νομίζω…): «Όπου και να πας, βλέπεις – έστω και αν δεν είναι σαν τον Εχίνο - αδέρφια μας σαν εσάς που επί αιώνες παραμένουν όρθιοι και ισχυροί, που υπερασπίστηκαν την παρουσία τους, και με τιμή παρέμειναν Τούρκοι και μουσουλμάνοι. Επί αιώνες έτσι ζήσαμε και με αυτές τις ομοιότητες θα ζήσουμε. Με την ταυτότητα μας, με τον τουρκισμό μας, με τον μουσουλμανισμό μας θα ζήσουμε επί αιώνες». Οι αναφορές του στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πολλές, με συγκρίσεις για την «ανεκτικότητα» και την «δικαιοσύνη» εκείνης, σε σχέση με την «δυτική σκληρότητα» στην Αλγερία, στο Σουδάν, στη Βοσνία… Φυσικά είπε και πάλι ξανά και ξανά για την «τουρκική μας μειονότητα», όπως και στην Κομοτηνή…
Ένα τελευταίο αξιομνημόνευτο σημείο ήταν αυτό του πνεύματος στο ακροατήριο. Τα συνθήματα που έπεφταν δεν είχαν καμμία διαφορά από όσα ακούγονται στις μαζώξεις των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία: “Kahrolsun PKK” («Καταραμένο νάναι το ΡΚΚ») “şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” («οι ήρωες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διασπάται) “En Büyük Türkiye, Başka Büyük Yok” («Πιο μεγάλη είναι η Τουρκία, και άλλη πιο μεγάλη δεν υπάρχει), ενώ για τον παριστάμενο και τον Ερντογάν φώναζαν “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor” («Η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα»), En büyük Başkan Bizim Başkan” («Ο πιο μεγάλος πρόεδρος είναι ο δικός μας πρόεδρος»). Όλα αυτά μέσα στην Ελλάδα του 2010, με την ελληνική πολιτική να παραμένει ζητούμενο κι ενώ η ελλαδική κοινωνία για άλλα τυρβάζει…


ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

κι άλλος "αντισημίτης"...


Ενδεχομένως να θυμάστε την "περιπέτεια" του Μάρλον Μπράντο, πρό ετών, όταν τόλμησε να αμφισβητήσει το "ολοκαύτωμα" και μίλησε για το εβραϊκό λόμπι που λυμαίνεται τον χώρο του θεάματος (και όχι μόνο).

Έπεσαν να τον "φάνε" κυριολεκτικά όλοι οι "ευαισθητοποιημένοι" παραγωγοί-σκηνοθέτες-κριτικοί και λοιποί λομπίστες. Έμεινε στο στόχαστρο και στα αζήτητα για αρκετό καιρό έως ότου αναγκάσθηκε να ανακαλέσει (και να μπούνε τα πράγματα στην "φυσιολογικά κακοποιημένη" θέση τους)..

Κάτι ανάλογο (το αυτονόητο δηλαδή) ξεστόμισε πρό ημερών και ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν
Νά τί δήλωσε σε γνωστή Βρετανική εφημερίδαΣύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ο Αδόλφος Χίτλερ «έκανε μεγαλύτερο κακό στον ρωσικό λαό απ' ό,τι στους Εβραίους». Ερωτηθείς γιατί η τελευταία του δουλειά, μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «η Κρυφή Ιστορίας της Αμερικής από τον Όλιβερ Στόουν», επικεντρώνεται στο Ολοκαύτωμα, ο Στόουν απάντησε: «εξαίτιας της κυριαρχίας των Εβραίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». «Έχουν την τελευταία λέξη σε κάθε σχόλιο, είναι το πιο ισχυρό λόμπι στην Ουάσινγκτον. Το Ισραήλ έχει γ* την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί χρόνια»Η αντίδραση άμεση....

.."Για αντισημιτισμό κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν το Κέντρο Σιμόν-Βίσενταλ, λέγοντας ότι «μειώνει τη σημασία του Ολοκαυτώματος» και κάλεσε το Χόλιγουντ να ξεσηκωθεί με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη"..


Και φυσικά η γνωστή κατάληξη...
Τρέχει ο "παραστρατημένος" να ανακαλέσει και να τα μπαλώσει όπως μπορεί...

«Προσπαθώντας να δώσω μία ευρύτερη εικόνα των θηριωδιών που έπραξαν οι Γερμανοί εις βάρος πολλών λαών, έκανα έναν αδέξιο συσχετισμό με το Ολοκαύτωμα, για τον οποίο λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη», γράφει στην ανακοίνωσή του ο Στόουν. «Είναι προφανές ότι οι Εβραίοι δεν ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης, ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Το γεγονός ότι το Ολοκαύτωμα εξακολουθεί να παραμένει ένα σημαντικό, ζωντανό και τρέχον θέμα ακόμη και σήμερα οφείλεται πράγματι στην σκληρή δουλειά ενός ευρύτατου συνασπισμού για να διατηρηθεί η μνήμη αυτής της θηριωδίας -και πρόκειται πράγματι για θηριωδία» .
skymnos

ΖΑΓΑΛΙΣΑ-Ιούλιος

Από την Πομακική εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ.

Η διαχρονική προσφορά των Τούρκων στις "ιστορικές" μνήμες των κατακτημένων Λαών.


Πότε επιτέλους θα μιμηθούμε άλλες Χώρες σε ανάλογα θέματα;
Μετά την απέλαση ενός τουρκοπρόξενου από γερμανική πόλη τον περασμένο χειμώνα, έρχεται και η παρακάτω απόφαση.
Θα μας δείξει τον δρόμο άραγε;;
skymnos.blogspot.com

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

συμπλοκή Αλβανών-Ελλήνων
(διαβάστε την παρακάτω είδηση από τον ινφογνώμωνα)


Βέροια - τέσσερις ανήλικοι μαχαιρώθηκαν στη διάρκεια συμπλοκής μεταξυ Ελλήνων και Αλβανών


Στο νοσοκομείο Βέροιας νοσηλεύονται πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια Αλβανοί μετανάστες στη διάρκεια συμπλοκής στο χωριό Διαβατός Ημαθίας.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ξέσπασε έντονη λογομαχία, για ασήμαντο λόγο, ανάμεσα σε δύο παρέες Ελλήνων και Αλβανών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων στη συμπλοκή που ακολούθησαν πήραν μέρος και ενήλικες Αλβανοί μετανάστες που επενέβησαν για να βοηθήσουν τους ανήλικους ομοεθνείς τους.
Οι τέσσερις Έλληνες ανήλικοι χτυπήθηκαν με μαχαίρια και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας. Οι δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι στην καρωτίδα και στην κοιλιακή χώρα, αντίστοιχα και νοσηλεύονται στην εντατική. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε και ένας νεαρός Αλβανός ελαφρά τραυματισμένος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ (υποτιθέμενη)

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ρατσιστική-φασιστική-μισαλλόδοξη πράξη των εκκολαπτόμενων Ελλήνων μελανοχιτών, να προκαλέσουν λεκτικά τους συμπαθείς και φερέλπιδες αλλοδαπούς (Αλβανούς) συμπολίτες μας.
Ο τραυματισμός τους δεν ξεγελά κανέναν διότι κινείται στα πλαίσια της προβοκάτσιας προκειμένου να κατηγορηθούν αδίκως οι αλλοδαποί μετανάστες.
Δεν μπορούμε να συλλάβουμε το μέγεθος της προσβολής, από μέρους των ημεδαπών, που εξανάγκασαν τους αλλοδαπούς να χρησιμοποιήσουν βία και να καλέσουν ενισχύσεις.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν τον ελληνικό Λαό, με τις φασιστικές μεθόδους τους, και να μας δυσφημίζουν στα μάτια όλων των μεταναστών που αποζητούν ένα καλύτερο αύριο σε αυτό το μέρος που λέγεται "Ελλάδα".
Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τιμωρήσει παραδειγματικά τους Έλληνες νεαρούς και να αποζημιώσει τους αλλοδαπούς που υπέστησαν ψυχική οδύνη και βίωσαν συναισθήματα απέχθειας από μέρους των ημεδαπών φασιστών (και να τους παραχωρηθεί άμεσα η ιθαγένεια σε αυτούς και στις οικογένειές τους μέχρι 5ου βαθμού συγγενείας).
Προσυπογράφουμε
ΣΥΝ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , ΚΚΕ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, Παρατηρητήριο Συμφωνιών του ΕΛΣΙΝΚΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σύλλογος Αληλλεγγύης Τούρκων Δυτ.Θράκης
skymnos.blogspot.com

η κατάντια της κοινωνίας...


>
Απόγευμα. Διπλό λεωφορείο από Γλυφάδα για κέντρο. Φίσκα. Οι όρθιοι κρεμασμένοι από τις χειρολαβές. Οι καθισμένοι έκλειναν τα μάτια κατάκοποι από δουλειά και έγνοιες. Μέσα κατήφεια κι ιδρώτας. Από τα ανοιχτά παράθυρα αύρα και καυσαέριο. Σε μια στάση επιβιβάστηκε μια μεγάλη παρέα εφήβων. Απλώθηκαν σπρώχνοντας άγαρμπα τους ήδη στριμωγμένους. Από την άμμο που σκόρπισαν σε κάθε τους κίνηση φαινόταν ότι επέστρεφαν από μπάνιο στη θάλασσα. 'Αρχισαν να φωνάζουν. Για την ακρίβεια να ουρλιάζουν. Η εθνική μας λέξη επανερχόταν σε κάθε φράση υποκαθιστώντας ονόματα, επίθετα, ουσιαστικά, ρήματα. Δεν ήταν κουβέντα αλλά παραλήρημα. Υστερία διανθισμένη με άναρθρες κραυγές που ξεσήκωναν τα εξωπραγματικά γέλια των υπόλοιπων της αγέλης.
Η μόνη αντίδραση στην εισβολή, απειροελάχιστες συσπάσεις ενόχλησης στα πρόσωπα των επιβατών. Και ερμητικό κλείσιμο στο καβούκι του ο καθένας. Καρτερικά. Ώσπου κάποιος δεν άντεξε. Ήταν γύρω στα εξηνταπέντε με εβδομήντα. Στον τόνο παράπονου κι όχι της επίπληξης, με χροιά απελπισίας, είπε χαμηλόφωνα στον έφηβο που στεκόταν δίπλα του και έκανε το μεγαλύτερο σαματά: “Βρε αγόρι μου κουφός είσαι και φωνάζεις έτσι; Πιο σιγά σε παρακαλώ, δεν αντέχουμε. Κουρασμένοι άνθρωποι είμαστε.”
Οι επιβάτες αναθάρρησαν για μια στιγμή, πιστεύοντας ότι θα έπιαναν τόπο τα λόγια του. Τα ουρλιαχτά σταμάτησαν για δευτερόλεπτα για να συνεχίσουν επιδεικτικά εντονότερα από πριν. Στάση τη στάση η αγέλη άρχισε να αποδεκατίζεται. Τελευταίος έμεινε ο έφηβος που δέχτηκε την παράκληση του ηλικιωμένου. Επιτέλους ήσυχος. Το μόνο που έκανε ήταν κάποιες περίεργες, ανεξήγητες γκριμάτσες με το στόμα του.

Κάποια στιγμή πάτησε κι εκείνος το κουμπί για στάση. Όταν άνοιξε η πόρτα έσκυψε αστραπιαία στον επιβάτη που τόλμησε να μιλήσει, τον έφτυσε κατάμουτρα, πήδηξε έξω από το λεωφορείο και πριν εξαφανιστεί τέντωσε θριαμβευτικά τον μέσο του δεξιού του χεριού προς το παράθυρο που καθόταν ο αποδέκτης της γιγαντιαίας ροχάλας.
Ο ηλικιωμένος δεν είδε τη χειρονομία. Στεκόταν ακίνητος στη θέση του σαν να μην μπορούσε να πιστέψει αυτό που μόλις είχε συμβεί. Μόνο όταν έκλεισε η πόρτα και το λεωφορείο ξεκίνησε, έβγαλε από την τσέπη του με αργές κινήσεις ένα υφασμάτινο άσπρο μαντήλι. Όλοι τριγύρω που είχαν δει τη σκηνή στράφηκαν προς άλλες κατευθύνσεις, αφήνοντάς τον διακριτικά μόνο να σκουπίσει πρώτα το μάτι, μετά το μάγουλό του και τέλος το πουκάμισό του. Ύστερα το δίπλωσε προσεκτικά στα τέσσερα, στα οχτώ, στα δεκάξι. Μέχρι το τέρμα δεν σήκωσε το κεφάλι. Το βλέμμα του έμεινε προσηλωμένο στα δάχτυλα που τρέμοντας έστριβαν τις άκρες του υγρού μαντηλιού.

Κανένας δεν σχολίασε, κανένας δεν είπε κουβέντα.
Μόνο μετά από αρκετή ώρα, ανηφορίζοντας πια τη Συγγρού κάποιος μουρμούρισε: “Αυτή είναι η χειρότερη κρίση...”

(από το Πατριωτικό Μέτωπο)

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

ο κακομαθημένος της Ευρώπης...όταν είσαι το χαϊδεμένο-κακομαθημένο παιδί των Ευρωπαίων-Αντλαντιστών δεν χρειάζεται, φυσικά, να υποχωρήσεις ούτε βήμα από τις παράλογες πρακτικές και απαιτήσεις σου.


Για ποιό "κοινοτικό κεκτημένο" και για ποιές "αρχές" να συζητήσουν οι Πασάδες της Άγκυρας όταν η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων παρακαλούν για την πλήρη ένταξή τους χωρίς καμμιά προϋπόθεση;


Ακόμα και τα θύματά τους (Ελλάς-Κύπρος), δεν θέτουν ουσιαστικά εμπόδια..

Οπότε μην μας ξενίζει η δήλωση του Βρετανού Πρωθυπουργού και ο "θυμός" του για την καθυστέρηση της εντάξεως της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Όσοι πάνε να ψελλίσουν κάτι για τα αυτονόητα (που είναι υποχρεωμένες να τηρούν όλες οι Χώρες μέλη), δέχονται την επίθεση του Αγγλοσάξωνα Πρωθυπουργού.

Κάτι ξέρουν οι τουρκαλάδες που μας δουλεύουν όλους κανονικά και που μας πετούν στα μούτρα τις ευρωπαϊκές "διακηρύξεις"..
Όταν αντί για συνέπειες έχεις επιβράβευση....
skymnos.blogspot.com

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

έφυγε ο Παύλος Βρέλλης

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQP7DrULKSu6fKdss-yufTSnKfrGKOOeHZSdnthnA3JnM3i0h0&t=1&usg=__Qe2j4PaQ5EY2XBO5DThwF5gVSLY=
Οι άξιοι σε αυτόν τον τόπο "φεύγουν" αθόρυβα και χωρίς δημοσιότητα, έτσι ακριβώς όπως ζούσαν.
Ανάμεσα στο τίποτα, στην παρακμή και στην τραγική μετριότητα της σημερινής πραγματικότητας.
Η Ελλάς μπορεί να ασχολείται (ακόμα) με το διαζύγιο της Μενεγάκη, με το πού κάνουν τα μπάνια τους οι διάσημοι, και με το πόσο ανέβηκε η θερμοκρασία στην πλάζ του Αλίμου..

Αντίο στον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη Παύλο Βρέλλη.

Η περιουσία του στο Μπιζάνι των Ιωαννίνων (με τα απίστευτα κέρινα ομοιώματα, όλα εμπνευσμένα από την ελληνική Ιστορία) αποτελεί την ανεκτίμητη κληρονομιά του προς έναν αποπροσανατολισμένο-πλανεμένο Λαό.

Καλό Παράδεισο δάσκαλε...
http://vrellis.org/lib/jpeg-l/photo_vr.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_hFZRp7sFW1Y/S2wrUHy3GsI/AAAAAAAAQ-4/QDU7X7pJpG0/s320/1.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_hFZRp7sFW1Y/S2wrMLpGxSI/AAAAAAAAQ-w/hJQBYMjJGdo/s320/1.jpg


skymnos.blogspot.com

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

ομολογία Αρίντς


Θυμάστε τον μακαρίτη (παρακρατικό) Σαδίκ και ότι αυτός αντιπροσώπευε με τις ιδέες και τις πρακτικές του.

Εν όψει του ετήσιου μνημοσύνου του (που η Άγκυρα το έχει σε προτεραιότητα) μας κουβαλήθηκε εδώ ο τουρκοαντιπρόεδρος Αρίντς και να τί μας αποκάλυψε μέσα σε δύο γραμμές

«Θέλουμε να μετατρέψουμε τη φιλία και τη συνεργασία μας σε εταιρική σχέση»

δηλαδή μας ομολογεί στα μούτρα μας πως επιθυμεί συνδιοίκηση (εταιρική σχέση..) ή πιό απλά "να ξαναεπιστρέψει η Θράκη και οι ραγιάδες της στο οθωμανικό μαντρί"...
χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί..


Δεν ξέχασε να συναντηθεί , φυσικά, με όλον τον τουρκοσυμφερτό προεξάρχοντος του "γκριζόλυκου" ψευδομουφτή Μέτε.

Με τις υγείες μας...
Άξιος, άξιος!!!

ποιά εικόνα δεν σας ξενίζει;

με την 1η ή με την 2η πείθεστε πως το νιώθει αυτό που κάνει;

Άξιος ο μισθός, Πρόεδρε, από τα αφεντικά!!!


Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

23 Ιουλίου 1974

23 Ιουλίου 1974.
Η κατ' ευφημισμόν ημέρα "αποκαταστάσεως" της (δήθεν) Ελληνικής Δημοκρατίας.
Να μην επεκταθούμε για το πώς καταντήσαμε και βιώσαμε την μέχρι τώρα Δημοκρατία.
Όταν θα υπάρξει πραγματική Δημοκρατία-Ισονομία-Αξιοκρατία-Ισοπολιτεία,
τότε καλό θα ήταν η 23η Ιουλίου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης εξαπατημένων προσδοκιών ή ως ημέρα μνήμης χαμένων ευκαιριών.
Μέχρι τότε θα βλέπουμε το μόνο απτό αποτέλεσμα εκείνης της περιόδου, την κατοχή-κακοποίηση της Κύπρου...Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

"εθελοντισμός" με σκοπό...


...."δραματική μείωση των εθελοντών δασοπυροσβεστών παρατηρήθηκε φέτος"...
Η παραπάνω είδηση αποδεικνύει την άποψη πολλών συνελλήνων για τον "εθελοντισμό".
Από την στιγμή που φέτος δεν μετρά ο "εθελοντισμός" ως προϋπηρεσία για την μοριοδότηση των αυριανών μονίμων δημοσίων υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, καταλαβαίνουμε το κατά πόσον είχαν, οι περισσότεροι εξ αυτών, ανιδιοτελείς οικολογικές ευαισθησίες...

Ο εθελοντισμός θέλει καρδιά και ψυχή ρεεεεεε.....

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

36 χρόνια μετά και ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερα..Όταν η διεθνής κοινότητα ανέχεται την Τουρκία ως μή μόνιμο μέλος του ΟΗΕ ( έναν κατά συρροήν δολοφόνο-γενοκτόνο Λαών), θα υπάρξουν πολλές "επέτειοι" τουρκικής θηριωδίας όπως η σημερινή.Το συνεχιζόμενο έγκλημα στην Κύπρο πρέπει να μας νουθετεί για την άκαρπη πρακτική της άνευ όρων ελληνοτουρκικής προσέγγισης.Τα θύματα δεν πρέπει να συγχρωτίζονται με τους θύτες τους, δίνοντάς τους άφεση αμαρτιών.Αξιοπρέπεια-Εθνική Ανεξαρτησία-Δημοκρατία-Ελευθερία.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ! ! !

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Προβοκάτορες εν οψει..

http://repository.naftemporiki.gr/photonews/2008/01/30/5954_normal.jpg
Δηλαδή θέλετε να πιστέψουμε πως η Σέχτα της τρομοκρατίας (είτε αυτοί λέγονται "επαναστάτες", είτε "αντιστασιακοί", είτε "αναρχοαυτόνομοι", είτε "λαϊκοί αγωνιστές", είτε "ιδεολόγοι", είτε οτιδήποτε) χτύπησαν το κατεστημένο της δημοσιογραφίας;
Ο Γκιόλιας ήταν ο Νο1 κίνδυνος για αυτούς;
Ήταν "στόχος" προτεραιότητος;
Τα μεγάλα "κεφάλια" της διαπλεκόμενης "δημοσιογραφίας" βρήκαν τον εκφραστή τους στον Γκιόλια και έπρεπε να εξουδετερωθεί;

Ούστ ρε , ξεπεσμένοι προβοκάτορες!!!


skymnos.blogspot.com
http://s.enet.gr/resources/2010-01/10skitso1-5-thumb-large.jpg

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Άγιος Ραφαήλ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/4/2/5/16425/buyioukanit.jpg

o Σύλλογος ελληνοτουρκικής φιλίας "ο Γενίτσαρος",

το δίκτυο των αδελφοποιημένων ελληνοτουρκικών πόλεων "η Γενοκτονία"

οι εναλλακτικές αντιεθνικιστικές εκδόσεις " το Παλούκωμα",

η Ένωση Γυναικών Αιγαίου "η Υπερπτήση",

και τα ταξιδιωτικά γραφεία "μοσχάρια σας πάμε στην τουρκιά, βόδια σας γυρίζουμε"

σας εύχονται καλές διακοπές στην τουρκία
και σας καλωσορίζουν με το παρακάτω βίντεο


http://http://www.youtube.com/watch?v=ZkdMxfIyxAIhttp://www.kypros.org/Occupied_Cyprus/cyprus1974/images/missings/missing_soldier_400_bg.jpg

skymnos

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

καί πηδηγμένος καί χαμένος...
ξαναβλέποντας ( για ακόμη μιά φορά) την παλαιά σειρά του Μέγκα "Δυό Ξένοι" αντιλαμβάνεται κανείς την παρακμή της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος μεταξύ του Αλεξ.Ρήγα (που υποδύεται τον συμπαθή ομοφυλόφιλο-τί πρωτότυπο..) και ενός Αμερικανού πεζοναύτη που αφού..συνουσιάστηκαν (δις) μέσα στο αμερικάνικο τζίπ τον ρωτά ο Ρήγας στα αμερικάνικα:

- "πού θα πας τώρα";

- "στην Μακεδονία"

-"μα εδώ είναι η Μακεδονία" απαντά ο Ρήγας

- "όχι, τα Σκόπια είναι Μακεδονία" ανταπαντά ο Αμερικάνος

-"κάλά, ότι πεις. Έτσι είναι.." παραδέχεται ο πηδηγμένος Ελληνέζος


Αν και είναι ανάξιο λόγου ως ιστορία, παρόλαυτά, αποτελεί κλασσικό δείγμα παρακμής αξιών και μηδενισμού που χαρακτηρίζει μεγάλο κομμάτι της παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας.

Μετά ψάχνουμε να βρούμε τί φταίει...

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Ο Έλλην Καραγκιόζης...Πολλή φασαρία έγινε τις τελευταίες ημέρες για την πατρότητα του Καραγκιόζη.

Η UNESCO "κατοχύρωσε" στην Τουρκία τον λαϊκό ήρωα των παιδικών μας χρόνων . Πολλοί έσπευσαν να απαξιώσουν την φιγούρα του(μετά την "τουρκοποίησή" του) με χαρακτηρισμούς που βολεύουν και αποενοχοποιούν την κωλυσιεργία μας (π.χ. τεμπέλης, τυχάρπαστος, πονηρός κι όχι έξυπνος κλπ). Λυπάμαι αλλά δεν θα συμφωνήσω. Ο Καραγκιόζης είναι πολυμήχανος, φιλότιμος, πλακατζής, αντιστασιακός (μονίμως αμφισβητεί και περιπαίζει την τουρκική διοίκηση), πατριώτης, οικογενειάρχης , μεγαλόθυμος, καλόκαρδος κατά βάθος, εύστροφος κλπ κλπ (παρόλες τις κωμικές προεκτάσεις των παραπάνω, για ευνόητους λόγους).

Το κυριότερο; Ήταν Έλλην (στην τότε Οθωμανική αυτοκρατορία μεταξύ τέλη 18ου και αρχές 19ου αιώνα).


Στην 1η φωτό, παραθέτω την μαρτυρία του Ανδριανουπολίτη(ερασιτέχνη ζωγράφου) Κομν.Πασχαλίδη (απεβίωσε το 1994).
"ο Χατζηαβάτης ήταν εργολάβος οικοδομών στην Προύσσα της Μ.Α. Ο Πασάς της Προύσσας του ανέθεσε (γύρω στα τέλη του 18ου αιώνα) να φτιάξει ένα καινούργιο Σαράϊ. Ο Χατζηαβάτης ανάμεσα στους εργάτες του προσέλαβε και τον Καραγκιόζη. Το Σαράϊ αργούσε να παραδοθεί και τελικά ο Χατζηαβάτης αποκάλυψε στον Πασά πως τους καθυστερούσε ο Καραγκιόζης με τα χωρατά του. Ο Πασάς διέταξε να φέρουν μπροστά του τον Καραγκιόζη, ο οποίος συνέχισε να αστειεύεται και μπροστά στον Πασά. Ο Πασάς οργισμένος διέταξε να σκοτώσουν τον Καραγκιόζη. Όλοι αγανάχτησαν με αυτήν την αδικία. Ο Πασάς μετάνιωσε και διέταξε να χτίστουν μνημείο για τον Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης ήταν Έλληνας. Ο Χατζηαβάτης μετέφερε τον χαρακτήρα του Καραγκιόζη στο πανί και καθώς γελούσαν όλοι οι αγάδες με τα χωρατά του δόθηκε άδεια να παίζεται σε όλην την ευρύτερη περιοχή. Η τέχνη ξεκίνησε από τον Μικρασιάτη Γιάννη Μπρόχαλη (1848-1935) αλλά τήν ανέδειξε στην Ελλάδα ο Μιμάρος ο οποίος ήταν πρώτος ψάλτης στον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας.
(κατόπιν γίνεται αναφορά για τον Κων.Δραγατάκο που έφερε στην Αλεξ/πολη το 1918 το θέατρο σκιών)"
Δεν ξέρω αν τα παραπάνω ανταποκρίνονται εξ'ολοκλήρου στην πραγματικότητα αλλά σίγουρα η μαρτυρία αυτή αξίζει να καταγραφεί.
Η Τούρκοι, κατά την πάγια τακτική τους, καπηλεύονται τα θύματά τους προς όφελός τους αφού αδυνατούν οι ίδιοι να παράξουν πολιτισμό στο διάβα των αιώνων...
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
Γ.Σ.
skymnos.blogspot.com

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

πολιτικοί σπάνιοι αλλά υπαρκτοί...

http://www.apidealakonias.gr/uploads/image/Iwnas%20Dragoumis/iwnas2.jpg
κι εκεί που όλα είναι υπό αμφισβήτηση και η ιδιότητα του πολιτικού ανδρός με ήθος και αξιοπρέπεια φαντάζει σαν ανέκδοτο, για την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων, έρχεται η γενναία απόφαση κάποιου ανθρώπου για να μας γεμίσει αισιοδοξία-ελπίδα και να ανατρέψει την πεπατημένη της κομματικής πειθαρχίας και της (συν)ένοχης σιωπής για τα όσα συμβαίνουν στον πολιτικό στίβο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Η ευθιξία και ο μεστός πολιτικός λόγος, του αποχωρήσαντα πρώην στελέχους του ΛΑΟΣ Θεσ/νίκης και νύν Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Κουριαννίδη, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πολιτικής στάσεως που θα πρέπει να βρεί μιμητές, αν θέλουμε να αλλάξει πραγματικά κάτι σε αυτόν τον έρμο τόπο.
Παρακολουθείστε, στον παρακάτω σύνδεσμο, την τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό κανάλι της Θεσ/νίκης "ΕΓΝΑΤΙΑ" στο οποίο εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής τουhttp://www.youtube.com/watch?v=O4w1gPoIPfo


skymnos.blogspot.com

η διαμαρτυρία του Γιωργάκη..οργισμένα αντέδρασε ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας, όταν διάβασε την παρακάτω είδηση:


"Πρίν λίγες μέρες για μια ακόμη φορά το Τουρκικό κράτος και το τουρκικό παρακράτος έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν είναι άλλο απο το φασιστικό.

Οι σωροί μαχητών του PKK που έχασαν την ζωή τους κατά την επίθεση σε στρατιωτικό τουρκικό φυλάκιο Beyyurdu ( Bidav ) στην περιοχή Χακάρι παραδόθηκαν στους συγγενείς πρός ταφή.

Εκπληκτοι οι συγγενείς των νεκρών Κούρδων διαπίστωσαν ότι οι σωροί έφεραν πολλά χτυπήματα απο μαχαίρι, οτι τα μάτια πολλών απο αυτών είχαν με μαχαίρι αφαιρεθεί, μια σωρός ήταν αποκεφαλισμένη,πολλές σωροί είχαν κυριολεκτικά πολτοποιηθεί απο τα χτυπήματα και άλλες είχαν καεί με οξύ."
κινητοποίησε όλο το υπουργικό συμβούλιο και το κατέβασε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν μπροστά από την τούρκικη πρεσβεία για τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί το τούρκικο Κράτος (έδωσε εντολή και στην Περιφερειάρχη κ.Κόκλα να διαδηλώσει έξω από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής).


Νωρίτερα είχε προηγηθεί άλλη διαδήλωση (μπροστά στα γραφεία που διατηρεί στην Αθήνα το ΔΝΤ ) για τα σκληρά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα.Έπεται διαδήλωση μπροστά από το Υπουργείο (δήθεν)Παιδείας για τον αφελληνισμό της εκπαίδευσης....skymnos.blogspot.com

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

άρχισε το πανηγύρι;;

αν η παρακάτω είδηση αληθεύει, τότε θα αποκαλυφθεί κατά πόσο η ανοχή και υπομονή είναι η ενδεδειγμένη οδός για τις διευθετήσεις των προβλημάτων μας (σε όλα τα θέματα).
Το πανηγύρι αρχίζει.
Ξέρουμε να "χορεύουμε" ή τα έχουμε όλα ξεχάσει;;


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (USHTRIA KOMBËTARE SHQIPTARE-UKSH) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Ο αυτοαποκαλούμενος «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε. των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίνιε Μαυροβουνίου, ανακοίνωσε, ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις, πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της «Εθνικής Αλβανίας», (δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους).
Ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους Σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος».
Υ.Γ. όταν οι Σκοπιανοί καταλάβουν το συμφέρον τους για συνεργασία (κι όχι αντιπαλότητα) με την μόνη Δημοκρατική Χώρα της περιοχής (παρασυρόμενοι από τα συμφέροντα των Αγγλοσαξώνων και των Τούρκων), ευχόμαστε να μην είναι αργά για την ευρύτερη ειρήνη της περιοχής αλλά και για την ίδια τους την ύπαρξη..
Υ.Γ2 ποιά τα κέρδη , άραγε, για τις επιδιώξεις της τουρκίας;;; τυχαία και η στενή αλβανοτουρκική συνεργασία (υπό τις Νατοϊκές ευλογίες);;...
skymnos.blogspot.com

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

η "κολεξιόν" των γύφτων...

Ο Ρομπέρτο Καβάλι στα Κατεχόμενα

(infognomon)

Ο διάσημος σχεδιαστής ρούχων θα παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν στα Κατεχόμενα την ίδια περίοδο που φημολογείται πως θα είναι εκεί και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Δημοσίευμα, πάντως, της τουρκικής εφημερίδας «Kibris» θέλει τη Λατίνα star να έχει δεχθεί να εμφανιστεί στα Κατεχόμενα, έναντι του ποσού των 3.000.000 δολαρίων και να παραμείνει μόλις τρεις μέρες στο νησί.


Ωραία... Τί συμπεράσματα εξάγουμε από την παραπάνω είδηση;

Α. πως οι τουρκόγυφτοι έχουν καί "καλλιτεχνικές" ανησυχίες αλλά καί "στυλιστικές"..

Β. πως όλες αυτές οι προβεβλημένες λούγκρες, πέραν των περιορισμένων φιλοζωικών τους ανησυχιών, δεν ενδιαφέρονται για κανένα ανθρωπιστικό δράμα (όπως στην περίπτωση των Κατεχομένων)

Γ. πως με τα φράγκα τα πάντα αγοράζονται και τα πάντα πωλούνται.

Δ. πως η κάθε κουράδα του παγκόσμιου "σταρ σύστεμ" μπορεί να ασκεί πολιτική (αφού κατ'ουσίαν η όλη εκδήλωση έχει πολιτική χροιά)

Ε. πως η Τουρκία δεν φείδεται (μαύρων) χρημάτων αν είναι να περάσει συμφέροντα πολιτικά μηνύματα..

ΣΤ. πως τα μούτρα του καθενός είναι ο καθρέπτης της ψυχής του...

http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2009/04/ceb1cebbceaccebdceb1cf84-1-20053-150x150.jpg (δοκιμαστικά για την τελετή των εγκαινίων της επερχόμενης επίδειξης του (τουρκο)Καβάλι για την νέα του κολεξιόν στα Κατεχόμενα....)http://lh4.ggpht.com/_T00p7STZ2Qw/S3mxgEQe2UI/AAAAAAAAAC4/vtrrRJUkkqs/s640/DSC01165.JPG
skymnos.blogspot.com

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

η οικονομία πάνω απ'όλα

http://1.bp.blogspot.com/_ufJBIZWUfSQ/SRjGtbPJVfI/AAAAAAAAADI/gm4eSjRSZLA/s400/Admiral+Chabanenko.jpg
Τελικά αυτός ο πατέρας μου δεν ήταν καθόλου πρακτικό μυαλό και καθόλου οικονόμος.
Το '87 , όταν βγήκε το "Σεισμίκ" για έρευνα στο Αιγαίο, κινητοποίησε ολόκληρο τον στρατιωτικό μηχανισμό της Χώρας και ξοδεύτηκαν σε μιά νύχτα , εκατομμύρια δραχμές.

Εγώ ως πιό έξυπνος, το 2010, έκανα την" πάπια" όταν το ωκεανογραφικό τουρκοκάραβο "Τσεσμέ" αλώνιζε για 3 ημέρες το Αιγαίο.
Τελικά αποσύρθηκε από μόνο του και γλιτώσαμε κάτι εκατομμυριάκια ευρώ.
Άσε που δεν ταράξαμε τον μακάριο Έλληνα από την ησυχία του...

Ά ρε , τί πρωθυπουργάρα έχετε...
Μιά Μπακογιάννη λείπει από την Κυβέρνηση για να είναι όλα τέλεια...http://3.bp.blogspot.com/_5klqojlXp5A/Se88yGTFvLI/AAAAAAAAAk8/hj4ZrOthzPw/s400/MPAKOGIANIPAPANDREOU.jpg


skymnos.blogspot.com

Τζά ! Είμαι ο Γιωργάκης

http://misha.pblogs.gr/files/f/311631-papandreou.jpg

Γειά σας!

Είμαι ο Πρωθυπουργός σας.

Το "στάϊλίγκ" μου δεν είναι τυχαίο.

Το καπέλο είναι για να σας θυμίζει το φέσι που σας βάλαμε εδώ και τόσα χρόνια (σε όλα τα επίπεδα) και το καπέλωμα που έρχεται οσονούπω (σε εθνικά-οικονομικά-κοινωνικά θέματα)

Το πράσινο γυαλί για να σας θυμίζει την πράσινη ανάπτυξη που σας υποσχέθηκα και που θα την βλέπετε με το κυάλι αν έρχεται (για την ακρίβεια, θα κάνετε...πράσινα μάτια για να την δείτε).

Τα μεγάλα αυτιά γιατί άλλα ακούσατε και άλλα είδατε,

και, τέλος,

το μούσι για να μην ξεχνιόμαστε πως τόσον καιρό σας πουλώ "μούσι".

Άϊ σιχτίρ , κάθομαι και σας εξηγώ τα αυτονόητα....