Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Προβοκάτσια Κουστουρίτσα εναντίον Τουρκίας..


Κουστουρίτσα: Θα μπορούσαν να με πυροβολήσουν

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010, 14:50
Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από την επεισοδιακή επίσκεψη του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα στην Antalya, όπου ήταν καλεσμένος..
(zougla.gr)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQa5JGwNkOX-ZCvC4m5lG0S91jrNpUwlWoq0tTkNpMqsCcljp8&t=1&usg=__8uuqHl5GNDu93coG6IMndDsiiMc=


Μετά την ατυχή τροπή που πήρε η επίσκεψη του Εμίρ Κουστουρίτσα στην Τουρκία, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση


Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τα όσα υποστήριξε ένας κατ' ευφημισμόν "καλλιτέχνης" για "προπαγάνδα" και για "βάρβαρο σκάνδαλο" από πλευράς μας, όπως επίσης και ο ισχυρισμός του πως κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα από τούρκους πολίτες.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τον εν λόγω "καλλιτέχνη"- υπέρμαχο των σφαγών που επιτέλεσαν οι εγκληματίες Σέρβοι σε αθώους και ανυπεράσπιστους Βόσνιους μουσουλμάνους κατά την διάρκεια του Γιουγκοσλαϋικού εμφυλίου.
Θυμίζουμε πως η Τουρκία είναι μία ισχυρή Δημοκρατία και ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός όπου όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν τα αγαθά μιάς ευνομούμενης πολιτείας
Η δημοσιογραφία και η ελευθερία του λόγου είναι η πεμπτουσία αυτής της Δημοκρατίας.
Ο σεβασμός των μειονοτήτων, η ανεξιθρησκεία, οι σχέσεις καλής γειτονίας και η ανοχή είναι η ψυχή του Έθνους μας.
Η απόδοση δικαιοσύνης και η διαφάνεια είναι η καρδιά του Πολιτεύματός μας. 
Η Τουρκική Δημοκρατία είναι από τις λίγες Χώρες όπου το παρακράτος,  η μαφία και οι παραστρατιωτικοί είναι άγνωστες έννοιες.  Ποτέ στην ιστορία δεν στοιχειοθετήθηκε σοβαρή κατηγορία εναντίον μας και απορούμε με το θράσσος του κ.Κουστουρίτσα να μας αποδώσει ως "γενοκτονία" τον φυσικό θάνατο 1.500.000  Αρμενίων. Η καλπάζουσα φαντασία του δύναται να μας κατηγορήσει και για τον αφανισμό των Ασσυρίων-Ελλήνων-Κούρδων καθώς και για την κατάσταση στην Κύπρο.
Η Τουρκική Δημοκρατία, πιστή στις πανανθρώπινες αξίες και στην παραγωγή πολιτισμού, θα συνεχίσει να διοργανώνει πετυχημένα φεστιβάλ όπως το "Χρυσό Πορτοκάλι".
Έχουν σειρά τα παρακάτω φεστιβάλ: "Πράσινο Αγγούρι", "Γίδα Βραστή" και "Πατσάς Χονδροκομμένος".
Κηρύττουμε τον κ.Κουστουρίτσα ανεπιθύμητο πρόσωπο και του επιβάλλουμε την θανατική ποινή σε περίπτωση που πατήσει το πόδι του στην Τουρκική Δημοκρατία.



Ο Υπουργός,
Α.Νταβούτογλου




http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsvc-_E4WyK-LptRAxwqf-NWKgI822ZhG8I6bNlgtuSD2VTpE&t=1&usg=__TtUETAlr8K1eJ0i0z6SbsQMnWo8=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου