Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

giaour oglan...

Ένας ελληνόφωνος τουρκοδήμαρχος και τα εύσημα του Ντεντέ!

(proxeneio-stop)
     Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε ενημερώσει από αυτό το ιστολόγιο για τα έργα και τις ημέρες κάποιων ελληνόφωνων καρτούν (αυτοδιοικητικών και μη) της Θράκης που με τη γλοιώδη οσφυοκαμπτική στάση τους (η οποία συχνά ξεπερνά τα όρια της εθνικής προδοσίας) προκαλούν τον εμετό όχι μόνο στον κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο χριστιανό πολίτη αλλά (είμαστε βέβαιοι) και στους ίδιους τους πράκτορες της Άγκυρας (ε, είτε Έλληνας είσαι, είτε Τούρκος, είτε απ’ τα νησιά Φίτζι, μπορεί να χρησιμοποιείς την κάθε…πηλιογούσικη βερσιόν κολαούζου, εφόσον τον χρειάζεσαι για να σου κάνει τη…δουλειά, αλλά πέραν αυτού είναι φυσικά αδύνατο να του τρέφεις το παραμικρό ίχνος σεβασμού κι εκτίμησης).
     Αυτή τη φορά ο τοπικός αξιωματούχος που διέπραξε το…ανδραγάθημα, δεν ήταν ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης (για του οποίου το γελοίο φιλοτουρκικό παραλήρημα στο πανηγύρι του Καραβανιού του Μπαϊράμπασα σας γράφαμε προ ολίγων ημερών), αλλά ο ομόλογός του Στέλιος Χατζηευαγγέλου από τον γειτονικό δήμο Τοπείρου. Γνωστός και απολύτως σεσημασμένος και αυτός για τις σχέσεις του με το Προξενείο και τα όργανά του (στα οποία φυσικά απολύτως στηρίζεται για να επανεκλέγεται), αυτή τη φορά - και χωρίς να υπάρχει καν θέμα - επέλεξε να προκαλέσει με μια ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται σε κάποιους που δήθεν ενόχλησαν την προσευχή των μουσουλμάνων περνώντας εποχούμενοι από κάποια μειονοτικά χωριά. Και λέμε ότι δεν υπάρχει θέμα, γιατί όταν εμφανίστηκε η ανακοίνωση του λεγάμενου, δεν υπήρχε ούτε καν μία έστω καταγγελία στην αστυνομία και το θέμα δεν είχε τεθεί ούτε από τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε από κανέναν άλλον τουρκόφρονα. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες το περιστατικό είχε να κάνει με μια απλή διέλευση από μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης κάποιων χρυσαυγιτών με μηχανάκια που πήγαιναν σε γειτονικά χριστιανικά χωριά, για να ενημερώσουν για το θέμα της μεταφοράς λαθρομεταναστών στην σχολή αστυνομίας στην Ξάνθη, χωρίς καμμία πρόκληση ή οτιδήποτε άλλο να συμβεί. Άλλωστε αν συνέβαινε το παραμικρό θα το βλέπαμε και στις μειονοτικές εφημερίδες – που έχουν εξάλλου τη χαρακτηριστική τάση να ποιουν την τρίχαν…τριχιάν, τώρα όμως δεν έγραψαν το παραμικρό. Ο μόνος που έγραψε ήταν η γνωστή πρακτοράντζα που ακούει στο όνομα Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ – που κι αυτός όμως δεν αναφέρεται πρωτογενώς στο (ούτως ή άλλως ανύπαρκτο επεισόδιο), αλλά το μνημονεύει μέσα από την ανακοίνωση του απερίγραπτου ελληνέζου δημαρχίσκου. Το δημοσίευμά του στη γελοιοφυλλάδα «Τράκιανιν Σεσί» στις 16 Αυγούστου (βλ. και την 1η φωτογραφία) φέρει μάλιστα τον πολύ εύγλωττο τίτλο «Να ο δήμαρχος! Μπράβο Στέλιο, εντυπωσιακή η σιωπή των βουλευτών μας». Διαβάστε παρακάτω και ολόκληρη την ανακοίνωση του Χατζηευαγγέλου (που στη 2η φωτογραφία τον…απολαμβάνετε καμαρωτό-καμαρωτό σε παλαιότερη συνάντησή του με τον προηγούμενο Τούρκο πρόξενο Σάρνιτς), όπως την αναδημοσιεύει ο Ντεντέ:
     «Τις τελευταίες ημέρες που ο συνδημότες μας της μειονότητας συμμετέχουν στο ραμαζάνι τους, συνέβησαν σε οικισμούς του δήμου μας προκλητικές ενέργειες από ομάδα “μηχανοκίνητων” ακραίων στοιχείων, την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών και έξω από τα τζαμιά.
     Για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο.
     Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίησή τους.
     Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο Δήμο Τοπείρου ΔΕΝ θα περάσουν.
     Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους.
     Καί θα τους εντοπίσουμε καί θα πάρουμε μέτρα εναντίον των ακραίων ενεργειών και συμπεριφορών τους, με την βοήθεια και των Αστυνομικών Αρχών του τόπου.
     Απευθυνόμαστε τέλος, στους συνδημότες μας της μειονότητας και τους διαβεβαιώνουμε, ότι όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα είμαστε δίπλα τους. Να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η ζωή τους στο Δήμο μας θα συνεχιστεί με την ίδια ηρεμία, ελευθερία και ασφάλεια, όπως συνέβαινε και μέχρι σήμερα.
                                                                                                                                                     Ο Δήμαρχος Τοπείρου
                                                                                                                                                  Χατζηευαγγέλου Στυλιανός
     Καταλάβατε; Βγήκε ο Ντεντέ και ουσιαστικά…κατηγόρησε τον Χατζηοσμάν και τον Ζεϊμπέκ για περίπου μειωμένη…τουρκική συνείδηση (επειδή δεν είπαν τίποτε για το δήθεν συμβάν), ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Τοπείρου. Ένας ελληνόφωνος δήμαρχος δηλαδή που πλειοδοτεί σε τουρκισμό ακόμη και από τα πιο κραυγαλέα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη! Ένας πραγματικός…κέρβερος της δημοκρατίας, της πολυπολιτισμικότητας και της προόδου! Για τον αρχιφασίστα Μπαχτσελί των «Γκρίζων Λύκων» βέβαια που είχε περάσει πρόσφατα από τα μέρη του, δεν θυμόμαστε να είχε βγάλει καμμία ανακοίνωση, αλλά τέλος πάντων, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κάθε κομπλεξικό που πουλάει τη μάνα του για μια χούφτα ψήφους και ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική σε βάρος κάθε έννοιας εθνικού συμφέροντος! Καλά του λέει λοιπόν ο κολλητός του ο Ντεντέ! Bravo Stelyo, αφού βρίσκεις και τα κάνεις και δεν σ’ έχουνε μαζέψει ακόμη! Bravo Stelyo! Και σταματώ άρον-άρον κάπου εδώ, πριν ξεράσω πάνω στο πληκτρολόγιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου