Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

κι άλλη εναλλακτική παράσταση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η "καλλιτεχνική" ομάδα του θεάτρου "Χυτήριον" μετά την επιτυχημένη θεατρική παράσταση "Κόρπους Κρίστι" βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, σε όλους τους φιλότεχνους και θεατρόφιλους, πως επρόκειτο να ανεβάσει το νέο ποιοτικό-επετειακό αριστούργημα της 7ης τέχνης: "Καλέ γιατί ΟΧΙ;". Το έργο θα πραγματεύεται την εθνικιστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου από ένα άλλο πρίσμα, εναλλακτικό.

 Τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο σαδομαζοχιστής πρέσβης της Ιταλίας, Τσιτσιάνο Κολομπαρίνο, επιδίδει τελεσίγραφο προς τον πρωθυπουργό της Γραικίας Λούλη Βαλλιανατούλη  ζητώντας του να πραγματοποιήσει η Ιταλία γκέϊ παρέϊντ (αδελφοπαρέλαση) στην Αθήνα. Μόλις ο Γραικός πρωθυπουργός παραλαμβάνει την επιστολή τον μαλώνει που τον διέκοψε την ώρα που βρισκόταν στο κρεββάτι με τον φίλο του. Ο Κολομπαρίνο το εκλαμβάνει ως ΟΧΙ και στέλνει τελεσίγραφο στο Ιταλό πρωθυπουργό Μπενίτο Ψολέτο γράφοντας "Σενιόρε Ψολέτο. Ίο σόνο μόλτο νευριασμένο περκέ μαλάκα μίνιστρο Γκρέκο , Λούλη, πάρλα ΝΟ περ πούστρο-τσάρκα. Γκρέτσι μόλτο ρατσίστο, φασίστο και εθνικιστάρε. Αντιάμο α Γκρέτσια περ στραπατσάρε λε φασίστι."
Ο Ιταλός πρωθυπουργός διατάζει τις επίλεκτες Μεραρχίες "Κολάν", "Πουστρόνι", "Μαλαπέρδα" και "Παπάρι" να καταστείλουν τους αυθαδιάζοντες Γραικούς. Με το που αρχίζουν να ρίχνουν αλεξιπτωτιστές με στρίγκ, γόβες, κομπινεζόν, δονητές και λοιπά ο Γραικύλος πρωθυπουργός το θεωρεί αναπάντεχο δώρο και συγκαλεί έκτακτη γιορτή σε όλες τις πλατείες της Γραικίας προκειμένου να εορτάσουν το γεγονός. Όταν, όμως, αντιλαμβάνονται πως οι Ιταλικές Μεραρχίες ήρθαν για να τους τιμωρήσουν με κωλοβούρδουλα και μαζοχιστικά εργαλεία τότε αντιλαμβάνονται πως επρόκειτο περί παρεξηγήσεως και λένε το ιστορικό "καλε γιατί ΟΧΙ;".

Η παράσταση θα παιχτεί μόνο για λίγες ημέρες. Η θεατρική ομάδα, θέλοντας να συμβάλει στην απομυθοποίηση ανάλογων εθνικιστικών επετείων αλλά και να εμπεδώσει τις αξίες του αντι-φασισμού, του αντι-ρατσισμού, του αντι-εθνικισμού και της προοδευτικότητας, ανεβάζει αυτό το πολλά υποσχόμενο έργο. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αναλόγως με το πόσο αντι-εθνικιστής και δημοκράτης είναι ο ενδιαφερόμενος καθώς και αναλόγως του αριθμού των ερωτικών συντρόφων με τους οποίους έχει παραβρεθεί.  

Φήμες που ήθελαν να συμμετάσχει κι ο φαν της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, Λάκης Μουζουράκης, δεν είναι αληθείς.

2 σχόλια: