Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δώσε και σε 'μένα μπάρμπα (Παπαδημούλη)

Καλώ καθ’ υποφοράν τον κ. Παπαδημούλη ως μάρτυρα υπεράσπισής μου

Το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού. Το ανήθικο είναι πλέον δυσδιάκριτο από το ηθικό, το νόμιμο είναι ταυτόσημο με το νομότυπο,  ενώ ο σεβασμός για τον πλησίον, τον μόχθο του, τις αξίες του και τα «πιστεύω» του είναι ανύπαρκτος.

Έτσι, όταν προσβάλλονται, πράγματι ή δήθεν, τα ιερά και τα όσια των πιστών του Μωάμεθ, αρχίζει ιερός πόλεμος [τζιχάντ] και η ελευθερία έκφρασης των αντιφρονούντων εξαερώνεται. Όταν, όμως, διακωμωδείται η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία και τα «πιστεύω» τής συντριπτικής πλειονότητας αυτού του λαού, η ελευθερία έκφρασης είναι στην πρώτη γραμμή για να αλέσει οποιονδήποτε απλώς και ευπρεπώς διαφωνούντα.

Βλέπετε, κατά τους αριστερομαλάκες, όταν ο Μάρξ απεκάλεσε τη θρησκεία όπιο του λαού, εννοούσε τον χριστιανισμό και όχι τον μωαμεθανισμό. Ίσως να είχε δίκηο, αφού οι χριστιανοί υπομένουν τις λοιδορίες με καρτερία και απλώς αντιτείνουν τον λόγο τους, εξ ου και θεωρούνται αποχαυνωμένοι από το θρησκευτικό όπιο, ενώ οι μουσουλμάνοι δεν σηκώνουν μυίγα στο σπαθί τους και ξεσηκώνονται κηρύσσοντας ιερό πόλεμο κατά των απίστων με την παραμικρή παπάρα που θα κάνει ή θα πει ο κάθε εγκάθετος ή ανεγκέφαλος παπαρολόγος.   

 Πληροφορήθηκα, λοιπόν, και εγώ ότι ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΑΜ [ΣΗΜ: σωστά το γράφω. Πρόκειται για Ειδική ΚουραδοΑποφρακτική Μονάδα] προσεφέρθη αυτοκλήτως να καταθέσει ως μάρτυς στη δίκη του μικρόνοος νέου που διάλεξε, ανάμεσα σε τόσα που μας συμβαίνουν  καθημερινά,  να ασχοληθεί με τον γέροντα Παΐσιο και τις διδαχές του και να δημιουργήσει ιστοσελίδα με τον -  ευρηματικό και πετυχημένο, πρέπει να πω -  τίτλο «elder pastitsios». Ευθύς ως εδιώχθη για βλασφημία και συνελήφθη, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι διέρρηξαν τα ιμάτιά τους για το αποτρόπαιο έγκλημα των διωκτικών Αρχών. Ο νέος άσκησε απλώς τα δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, μας είπαν. Προς τί  τόσος θόρυβος; 
Μου θύμισαν την εικαστική ελευθερία καλλιτέχνη, ο οποίος εξεφράσθη συνουσιαζόμενος με καρπούζι. Τί φοβερό αγλάισμα. Οποία εμπνευσμένη μεγαλοφυής εικαστική παρέμβαση.
Αντελήφθην, λοιπόν, ελέω και κ. Παπαδημούλη, ότι ελευθερία  έκφρασης σημαίνει κατά το Σύνταγμα «λέω ό,τι κατεβάσει η γκλάβα μου ατιμωρητί ελευθέρως σκεπτόμενος και εκφραζόμενος».
Λοιπόν κ. Παπαδημούλη,  εγώ λέγω, σκεπτόμενος φωναχτά και ελευθέρως, αλλά με κόσμιο τρόπο, όσο μου επιτρέπει η κρισιμότητα των στιγμών,  ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυνάν με περικεφαλαία και εκδίδεται επί χρήμασι», σας καλώ δε από τούδε να παρευρεθείτε στο δικαστήριο, όπου θα δικάζομαι για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση [αν παίζει] αυτεπαγγέλτως διωκόμενη ή εξύβριση κατ’ έγκλησιν διωκόμενη, ώστε να καταθέσετε ως μάρτυς υπεράσπισής μου και να διευρύνετε τους πνευματικούς ορίζοντες των δικαστών, προκειμένου και αυτοί να ενστερνισθούν τις σύγχρονες αντιλήψεις περί ελευθερίας του λόγου και εκφράσεως, τις οποίες σεις και οι σύντροφοί σας, άμα δε και πλήθος εξωκοινοβουλευτικών «δημοκρατών», έχετε ασπασθεί διατρίβοντες περί της αυξήσεως των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα και διακοπής της μισθοδοσίας όλων των ορθοδόξων ιερέων. Ευελπιστώ ότι δεν θα παραλείψετε να εμφανισθείτε κατά την δικάσιμον επιδεικνύων την ίδια κοινωνική ευαισθησία να με υπερασπισθείτε, όπως υποσχεθήκατε ότι θα πράξετε για τον κ. Παστίτσιο, ώστε να έχω σοβαρές πιθανότητες να αθωωθώ και να μπορώ, έτσι,  να συνεχίσω να λέω ό,τι μου κατέβει στα πλαίσια της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της άνευ ορίων ελευθερίας έκφρασης της κάθε παπάρας που κατεβάζει κάθε κενό κρανίο.

Μετά πλείστης ατροφικής τιμής
Ο εν δυνάμει κατηγορούμενος δι’ εξύβρισιν
Σωτήριος Καλαμίτσης 

(από μπλογκ  http://taxalia.blogspot.com)

2 σχόλια:

  1. έχεις ξεχάσει όμως την πηγή (taxalia) και μάλιστα από ένα blog που σε έβαλε όχι μόνο ως πηγή σε δικό σου άρθρο, αλλά και ενεργό link.
    http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_1610.html
    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, καλέ μου φίλε, μου το στείλανε σε μήνυμα χωρίς να γράφει την πηγή. Μου άρεσε και το ανάρτησα. Αν διαβάζεις το παρόν μπλόγκ θα έχεις αντιληφθεί πως το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να καπηλευτούμε κάτι ξένο. Δόξα τω Θεώ ακόμα η κεφάλα μας κατεβάζει ιδέες. Θα μπεί άμεσα από κάτω. Νά ΄σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή