Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

σκατά να φάνε...

Μα τι έπαθαν οι μεγαλοεκδότες;
Στα μέσα Νοεμβρίου ο Στ. Ψυχάρης δημοσιεύει κύριο άρθρο στο "Βήμα της Κυριακής", με θέμα «Η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και με αφορμή την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάνει λόγο για «σχέδιο ελέγχου των τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της».
Τη σκυτάλη πήρε μερικές μέρες αργότερα ο Γ. Μπόμπολας από το "Έθνος" με δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας στην Αθήνα".
Είναι απλή και προφανής η εξήγηση.
Φοβούνται πως η τρόικα σύντομα θα βάλει χέρι και σ΄ αυτούς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα Γερμανικά και πολυεθνικά συμφέροντα. Φοβούνται πως σύντομα πολλοί απ΄ αυτούς θα βάλουν λουκέτο, όπως έβαλαν χιλιάδες επιχειρήσεις ενόσω αυτοί έκαναν μαύρη προπαγάνδα και διέσυραν όποιον απεργούσε, διαδήλωνε και αγωνιζόνταν.
Είναι αυτοί που έσπειραν τον φόβο και τον πανικό στον ελληνικό λαό: Πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Έρχεται η δραχμή, κίνδυνος πτώχευσης.
Είναι αυτοί που επιχείρησαν να διαρρήξουν την κοινωνική συνοχή: Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν στο στόχαστρο, με συνεχή και συστηματική δυσφήμηση, μαζί με άλλες επαγγελματικές κατηγορίες: γιατροί, φαρμακοποιοί, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, έγιναν αίφνης η "πληγή" της ελληνικής οικονομίας.
Και τώρα Ψυχάρης και Μπόμπολας ανησυχούν!
Θα φορέσουμε πλερέζες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου