Κυριακή 19 Μαΐου 2013

19η Μαϊου- παγκόσμια ημέρα κέϊκ

Mε λαμπρές εκδηλώσεις εορτάστηκε σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο η παγκόσμια ημέρα κέϊκ.
Τον πανηγυρικό λόγο εξεφώνησε ο πρόεδρος της βουλής τονίζοντας: "πιστοί στα ιδεώδη και στις αξίες του ελληνικού Έθνους εορτάζουμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα κέϊκ. Σας καλούμε όλους να ενδιαφερθείτε για το πώς παρασκευάζεται, ποιά τα υλικά του, πότε πρωτοδημιουργήθηκε, σε πόσες γεύσεις κυκλοφορεί και άλλα χρήσιμα στοιχεία τα οποία θα μας εφοδιάσουνε με γνώση για να ατενίσουμε με σιγουριά το μέλλον μας". 
Στην συνέχεια όλοι οι βουλευτές και τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις και κάλεσαν τον κόσμο να μετάσχει ομαδικά στην σημερινή λαμπρή εορτή της παγκόσμιας ημέρα κέϊκ.
Συγκινητική ήταν η πρόταση του Πασόκ να φτιαχτεί μνημείο κέϊκ, στην πλατεία Συντάγματος, όπου επίσημοι θα καταθέτουν τα κέϊκ τους την συγκεκριμένη ημέρα. Με τηλεγράφημα ο Δήμαρχος Μπουτάρης υποσχέθηκε πως μαζί με την gay parade (-πουστροπαρέλαση) θα καθιερώσει και κέϊκ parade.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεσμεύτηκε πως όταν βγεί κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε να διδάσκεται στα σχολεία η ιστορία του κέϊκ αφού πρώτα καταργηθεί η ιστορία των βυζαντινών χρόνων και η ιστορία της (δήθεν) ελληνικής επαναστάσεως-ανταρσίας. 
Τέλος η κυρία Μ.Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ τόνισε: "Επιτέλους! Ο αέρας της προόδου άρχισε να πνέει και στην χώρα μας. Τα προηγούμενα χρόνια, η 19η Μαϊου, ήταν συνδεδεμένη με την υποτιθέμενη γενοκτονία των ελληνόφωνων κατοίκων της Μ.Ασίας όπου με εθνικιστικές κορώνες και στείρους μισαλλόδοξους λόγους ενίσχυαν τον έμφυτο ρατσισμό και την πασίδηλη επιθετικότητα των υπηκόων αυτής της χώρας που καταχρηστικά ονομάζεται Ελλάδα. Η παγκόσμια ημέρα του κέϊκ δικαίως θεωρείται από τις πλέον σημαντικές επετείους του κράτους μας. Χρόνια πολλά σε όλους και Κέϊκ Ανέστη!!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου