Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ποιός είναι αυτός;;;

http://www.onalert.gr/files/Image/ELLINOTOURKIKA/eleusiniotistoykos.jpg

Ποιός είναι αυτός κάτω από το πορτραίτο του σφαγέα Κεμάλ;


α. Κεμαλικός εκπρόσωπος τύπου;

β. γενίτσαρος με επίσημη στολή;

γ. προπαγανδιστικό μοντάζ των Τούρκων;

δ. καρναβάλι;

ε. ο Έλληνας αρχηγός Γ.Ε.Ν;;

στ. οφθαλμαπάτη;

Απάντηση: ε


Ρητορικόν ερώτημα: γιατί
ΚΑΘΕ επίσημος Έλληνας προσκεκλημένος πρέπει να φιγουράρει κάτω από το βλέμμα του μακελάρη μας και ενίοτε να καταθέτει στεφάνι στον τάφο του;
Ακόμα πιό ταπεινωτικό, να βλέπεις Έλληνα ανώτατο αξιωματικό (ίσως και απόγονο σφαγιασθέντων Μικρασιατών) να αυτοξεφτιλίζεται με αυτόν τον τρόπο.
Πρότασις: Κάθε επίσημος Τούρκος να δίνει συνέντευξη τύπου κάτω από το πορτραίτο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου (αν και δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση μεταξύ των δύο ανδρών από ηθικής, αξιακής, ανθρωπιστικής, ιστορικής πλευράς...)
Άϊντε και στο σουνέτι....


http://tourkikanea.files.wordpress.com/2010/11/patrik20mete20ibram.jpg

3 σχόλια:

  1. Δε νομίζω ο Βαρθολομαίος να μη γνώριζε τη σημασία της φωτογράφισής του πλαισιωμένος(αιχμάλωτος άραγε,όπως το Πατριαρχείο;)από τους ψευτομουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας.Όσο για τον αρχηγό ΓΕΝ αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την υποτέλεια της χώρας μας.Οι Εβραίοι θα μιλούσαν με φόντο το πορτρέτο του Χίτλερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολες κρίσεις και αφελή συμπεράσματα. Ο Χίτλερ είναι αποκηρυγμένος από όλη την ανθρωπότητα και τους ίδιους τους Γερμανούς. Ο Ατατούρκ είναι εθνικός ήρωας της Τουρκίας. Αν θέλεις να μιλήσεις, θα μιλήσεις "υπό το βλέμμα του Βούδα". Αν δεν θέλεις να μιλήσεις εκεί, τότε δεν πας στην Τουρκία. Απλά πράγματα.

    Άπαξ όμως και πήγε, τι μπορούσε να έκανε; Να πει εγώ δεν μιλώ με φόντο τον ... "σφαγέα"; Να είμαστε πιο σοβαροί και ρεαλιστές.

    Συμφωνώ με την πρόταση, αν και ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος δεν υπήρξε ποτέ Εθνικό Σύμβολο (αν καταλαβαίνετε την έννοια) για το ελληνικό κράτος, όπως ο Κεμάλ Ατατούρκ για την Τουρκία.

    Δεν υπάρχει δημόσιο κτήριο στην Τουρκία, που να μην έχει το πορτραίτο του, όπως παλιά σ' εμάς αυτό του βασιλιά. Αν βρίσεις τον Νικηταρά εδώ, δεν τρέχει τίποτε. Αν βρίσεις τον Ατατούρκ στην Τουρκία θα έχεις τραβήγματα με την δικαιοσύνη, διότι το πρόσωπό του είναι ιερό και απαραβίαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δεν συμφωνείς με τον Νικηταρά να δίνει
    ο Ερντογάν και κάθε τουρκάντερο συνέντευξη κάτω
    από το βλέμμα του Εθνικού Ήρωα Θεόδωρου
    Κολοκοτρώνη!
    Ναι, να μην πάει κανείς αν είναι να υπόκειται
    σε τέτοιο εξευτελισμό!
    Αλλά που ανδρεία, εθνική υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή