Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ




Μαρτυρία σοκ για τη σφαγή στον Σύσκληπο



Posted: 26 Sep 2009 08:21 AM PDT


Επισκεφθήκαμε μαζί το σπίτι όπου δολοφονήθηκαν οι Ελληνοκύπριοι στον Σύσκληπο. Ήταν ένα μακάβριο θέαμα. Τους εκτέλεσαν στο καθιστικό του σπιτιού, που βρισκόταν κοντά σε μια φάρμα με κότες, πυροβολώντας τους από την είσοδο τους σπιτιού. Ήταν καθισμένοι σε 8 πολυθρόνες και καρέκλες, μέσα σε λίμνη αίματος, με διάτρητα στήθη και κεφάλια.


Ανάμεσά τους ήταν πέντε άτομα, άντρες και γυναίκες, αγκαλιασμένοι μεταξύ τους και μέσα στα αίματα. Ένα άτομο, καθισμένο σε μια καρέκλα κοντά στην είσοδο του σπιτιού ήταν χωρίς κεφάλι και κάτασπρο».«Είχαν ασελγήσει σε μικρό κορίτσι 11-12 χρονών, της οποίας είχαν φορέσει μια χλαίνη Ελληνοκυπρίων στρατιωτών. Την είδαμε που την έβαλαν να ετοιμάσει πρόγευμα για τους στρατιώτες μας σε ένα κοτέτσι στον Σύσκληπο και όταν μας είδε μάς καλημέρισε χαμογελώντας».
Μαρτυρία από Σύσκληπο ΤΑ ΟΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ περιλαμβάνονται στα αρχεία του τουρκικού στρατού, καταδεικνύει για ακόμα μια φορά η νέα μαρτυρία Τουρκοκύπριου, για ύπαρξη ομαδικού τάφου στα κατεχόμενα.


Σε δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην εκτέλεση αμάχων σε σπίτι στο Σύσκληπο. Μαρτυρία, η οποία επιβεβαιώνεται και στο βιβλίο του Ερόλ Μουντερτζιμλέρ, απόσπασμα του οποίου δημοσίευσε στις 2 Φεβρουαρίου ο “Φ”.
Δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν αναφέρεται σε πιθανό ομαδικό τάφο αγνοουμένωνΜια νέα μαρτυρία, αποδεικτικό στοιχείο, για τις εκτελέσεις Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων και αμάχων κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και ταυτόχρονα μια ακόμη απόδειξη για τα όσα σημαντικά σχετικά με την τύχη των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας βρίσκονται καταχωνιασμένα αρχεία του τουρκικού στρατού, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.


Δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Γενί Ντουζέν, την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβριου, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρονται και στο βιβλίο του Ερόλ Μουτερτζιμλέρ με τίτλο «Ξεπουλιέται η Νήσος Κύπρος», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε ο «Φ» στις 2 περασμένου Φεβρουαρίου.


Στο βιβλίο, το οποίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, περιλαμβάνονται μαρτυρίες Τούρκων αξιωματικών που έλαβαν μέρος στην τουρκική εισβολή στις οποίες γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις Ελληνοκυπρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου