Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΝΥΧΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΕ ΤΟ ΧΩΜΑ




ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΝΥΧΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΤΩΣΕ ΤΟ ΧΩΜΑ
(ή το δράμα ενός ανυποψίαστου τηλεθεατή)
(ή καφρίλα τηλεόρασης-κοινή λογική σημειώσατε 1)

Όποιον τίτλο και να διαλέξετε, είστε μέσα.Την Πέμπτη 12/2/09, είχα την φαεινή ιδέα να καθίσω και να παρακολουθήσω τηλεόραση. Επέλεξα δύο υποτιθέμενες «ποιοτικές» εκπομπές. Την σειρά του ΑΛΦΑ “Ματωμένα Χώματα» και την «Ζούγκλα» του γνωστού εμετικού δημοσιογράφου. Τραγικές επιλογές και οι δύο.


Εξοργισμένος χάλασα καί την διάθεσή μου καί έχασα την ώρα μου.Και εξηγώ αμέσως.Στα «ματωμένα χώματα» , έκπληκτος παρακολουθούσα, την πρόστυχη και ύπουλη προσπάθεια αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, με τόσο έντεχνο τρόπο,που τον μέσο τηλεθεατή τον δημιουργεί λαθεμένα συμπεράσματα και τον περνάει υποσυνείδητα την γραμμή της «νεοταξικής» μπούρδας που όλους μας θέλει αμνήμονες, απάτριδες, αποχαυνωμένους και λοβοτομημένους.


Μερικά παραδείγματα:Για τα «αμελέ ταμπουρού» ή αλλιώς «τάγματα θανάτου» αντί να τονίσει την πραγματικά τραγική τους διάσταση (κακουχίες, εξευτελισμοί, θάνατος κλπ) η όλη υπόθεση περιπλέκεται γύρω από την φιλία και την συμπόνια ενός τούρκου γιατρού με έναν Έλληνα ασθενή και τους κωμικοτραγικούς διαλόγους που κουκουλώνουν την ουσία του δράματος της εποχής, με ατάκες που συνεχώς βομβαρδίζουν τον τηλεθεατή του ύφους:«τι έχουμε να χωρίσουμε οι λαοί; Τόσα χρόνια ζούσαμε αδερφωμένοι με ειρήνη και αγάπη..» , «αυτός ο πόλεμος μας έκανε να γίνουμε θηρία χωρίς να το θέλουμε γιατί είμαστε αδέρφια..», «οι σύμμαχοι μας βάλανε να σκοτωθούμε , δεν φταίμε εμείς..», «εγώ μεγάλωσα με τούρκο και τον έχω πιο πολύ και από αδερφό μου», «οι Έλληνες θα έρθουν εδώ γιατί θέλουν τα πλούτη της Σμύρνης και της Μικρασίας..» (και όχι γιατί υπάρχουν συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί) κλπ κλπ ένα σωρό στοχευμένοι διάλογοι για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της οργής που θα έπρεπε να προκληθεί από την αληθινή και ωμή εξιστόρηση των γεγονότων .


Επίσης ο απαραίτητος έρωτας μεταξύ Έλληνα και τουρκάλας που ήρθε διωγμένη από την Ελλάδα ( μην ξεχνιόμαστε κιόλας), η στιγμές ανθρωπιάς από τον διοικητή των ταγμάτων του θανάτου, η μεγαλοκαρδία του τούρκου στρατολόγου ( που ενώ τον πυροβολεί η μάνα ενός ανυπότακτου, αυτός την συγχωρεί) και ένα σωρό άλλες γλυκανάλατες μπούρδες που απροκάλυπτα προπαγανδίζουν την σαθρή και άνευ όρων «ελληνοτουρκική προσέγγιση»(πάντα εις βάρος μας φυσικά, διαγράφοντας τα εγκλήματα που υποστήκαμε κατά την πάροδο τόσων και τόσων χρόνων).




Μετά το γύρισα στην «αντικειμενική» εκπομπή του ξερατόπουλου, που ως γνωστόν μπερδεύει την ..τσουτσού με την βούρτσα. Ούτε ο ίδιος γνωρίζει την γραμμή που θέλει να ακολουθήσει. Κράζει για να κράζει άνευ συνέχειας και συνοχής, οδηγώντας τον άμοιρο τηλεθεατή σε ψυχική διατάραξη.


Αφού παρουσίασε ένα « ντοκουμέντο» για ένα επεισόδιο, που θα μπορούσε να μετατραπεί σε θερμό, όταν η δική μας ακτοφυλακή σταμάτησε μέσα στα χωρικά μας ύδατα ένα τούρκικο σκάφος για έλεγχο(στην ουσία το αυτονόητο έπραξε), φωνασκώντας πως θα μπορούσε να πάρει ιδιαίτερα άσχημη τροπή ( δηλαδή προτιμούσε να μήν γίνει έλεγχος μέσα στα χωρικά μας ύδατα για να έχει να λέει τα αντίθετα, πού είναι η ακτοφυλακή, πού είναι το κράτος κλπ ;;;) , συνέχισε την φοβερή εκπομπή με την κατάσταση των λαθρομεταναστών, που μέσα στο παραλήρημα είχε μπλέξει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ρατσισμό, τον προοδευτισμό, την εφαρμογή του νόμου, τα δίκαια των άμεσα θιγόμενων πολιτών κλπ κλπ (που φυσικά όποιος νοήμων πήγαινε να αρθρώσει μιά κουβέντα ενάντια στα λεγόμενά του , χαρακτηριζόταν τουλάχιστον ρατσιστής και μάταια ο έρημος προσπαθούσε να ανασκευάσει για να μην θιχτεί η «δημοκρατική ευαισθησία» των παρευρισκομένων).


Εκεί, όμως, που έκλεισα η τηλεόραση ήταν όταν όλο οργή έκανε το εξής σχόλιο : «το ξέρετε κύριοι ότι οι λαθρομετανάστες δεν προτιμούν πλέον την χώρα μας, γιατί ξέρουν σε τί χάλια είναι, και προτιμούν για προορισμό κατευθείαν την Ιταλία ;(!!!!!!) τόσο αφιλόξενοι γίναμε. (!!!!)Τι να πει κανείς; Με τις υγείες μας

Υ.Γ. θα ακολουθήσω τον δρόμο που χάραξε ο Εμετόπουλος και δεν θα ξαναπληρώσω φόρους, ΦΠΑ, τέλη κλπ γιατί όταν ήμουν μικρός και έβλεπα τον πατέρα μου στεναχωρημένο όταν τα πλήρωνε, μου έμεινε ψυχολογικό, όπως και αυτουνού που δεν πήγε στρατό γιατί κατά την χούντα στρατιωτικοί δείρανε τον πατέρα του και υποσχέθηκε να μην υπηρετήσει αυτόν τον στρατό ( ασχέτως που κλήθηκε να υπηρετήσει μετά την χούντα, ασχέτως που πήρε τρελόχαρτο αλλά έχει άδεια οπλοφορίας, ασχέτως που για το ίδιο θέμα ξεμπροστιάζει τους υπόλοιπους). Άντε στην υγειά μας ( την ψυχική εννοείται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου