Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

οι φασίστες κάνουν "αντιφασιστικούς" αγώνες... Ήμαρτον!

Όταν η αμάθεια-αμορφωσιά, η έλλειψη παιδείας, τα συμπλέγματα, η αντικοινωνική συμπεριφορά, τα ψυχολογικά προβλήματα, το νεαρόν της ηλικίας, η πλάνη και η μισαλλοδοξία ανακατευτούν σε ένα (τρικυμιώδες) κεφάλι , έ τότε η τρομοκρατία βαφτίζεται "αγώνας" και οι φασιστικές πρακτικές "αντιφασιστική πάλη"...
 Πάνω, ο "αγώνας" των "αντιφασιστών"...


Κάτω , (παιδαριώδης)  ανακοίνωση (προφανώς) από άτομα περιορισμένης νοημοσύνης στο (νεοταξικό-φασιστικό) indymedia
και κάτω η απάντηση:

TO KEIMENO THΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΜΑΣ:

Κάποια μυαλά έχουν κάγκελα...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ενδοχώρα» ιδρύθηκε το 1988 στην Αλεξανδρούπολη. Οι σκοποί του είναι καθαρά πολιτιστικοί και φιλανθρωπικοί. Δραστηριοποιείται κυρίως στον εκδοτικό χώρο, με την κυκλοφορία του περιοδικού «...Ενδοχώρα» (από το 1988) και αρκετών λογοτεχνικών, ιστορικών και κοινωνικών βιβλίων, έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων ιστορικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος και έχει ενισχύσει τις βιβλιοθήκες πολλών σχολείων στον ελλαδικό χώρο, στη Βόρειο Ήπειρο, στην Κύπρο και στα Σκόπια.
Εδώ και 6 μήνες, με πολύ προσωπικό μόχθο και μεράκι, φίλοι του συλλόγου στήνουν το στέκι του πρώτου εκτός Αλεξανδρουπόλεως παραρτήματος του συλλόγου, στην περιοχή της Τούμπας, κοντά στον άγιο Φανούριο (Πασαλίδη 29), όπου διαμορφώνεται σιγά-σιγά ο πολυχώρος «Δεσμοί Ελλήνων». Ήδη, παρόλο που ο χώρος δεν είναι ακόμη έτοιμος, πραγματοποιήθηκαν τρεις σπουδαίες εκδηλώσεις: μία διάλεξη με τον διεθνούς κύρους ανθρωπολόγο κ. Άρη Πουλιανό και δύο παρουσιάσεις ιστορικών βιβλίων, με ομιλητές καταξιωμένες προσωπικότητες των γραμμάτων, της ιστορικής έρευνας και της δημοσιογραφίας.
Ο πολυχώρος μας φιλοδοξούμε να είναι έτοιμος για να λειτουργήσει κανονικά από τον Οκτώβριο, με μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, δανειστική βιβλιοθήκη, χώρο μικρών συναυλιών, προβολές, εντευκτήριο, σκάκι κ.λπ. Ήδη διαμορφώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα σας γνωστοποιηθεί σύντομα.
Δυστυχώς, φαίνεται πως κάποιοι ενοχλήθηκαν. Πριν καλά – καλά στεγνώσει η μπογιά στους τοίχους της αίθουσάς μας, εντελώς απρόκλητα και βίαια, ο χώρος μας έγινε δέκτης άνανδρης επίθεσης με μπογιές και τοποθέτηση ... σιδεριών. Κάποιοι είδαν πίσω από τις δραστηριότητές μας «φασίστες, ρατσιστές και ... χουντικούς»!

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία!

Θλίψη και αποτροπιασμός... Φαίνεται πως το να μιλάς σήμερα διά του πολιτισμού για θέματα που καλλιεργούν την αυτοσυνειδησία σου και την ταυτότητά σου ως Έλληνας είναι αμάρτημα. Ίσως θα πρέπει τελικά να αφεθούμε στον πολύχρωμο κόσμο της τηλεόρασης και στα σκουπίδια που αυτή μας σερβίρει. Ίσως θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στους εκβιασμούς και τις εντολές των εξουσιαστών και να αυτοκτονήσουμε κοινωνικά και εθνικά. Ίσως θα πρέπει να ρίξουμε από το ίδιο μαύρο χρώμα στη συνείδηση και στις αξίες μας για να μην ενοχλούν κάποιους στη μακαριότητά τους.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε. Και θα αποδείξουμε και στους πιο ανεγκέφαλους ότι ο εχθρός βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην αδιαφορία μας, στον ωχαδερφισμό μας και στην εθελοδουλεία μας. Όταν οι πολίτες ενωμένοι προχωρούν με κοινό όραμα, δεν τους σταματά κανείς. Και ο χώρος του πολιτισμού ενδείκνυται για τη διαμόρφωση μιας τέτοιας προοπτικής.
«Πόλεμος στο φασισμό» έγραφαν τα φυλλάδια των βανδάλων. Φυσικά! Αλλά η πιο επικίνδυνη μορφή του είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τη δήθεν υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών, μέσα από πρακτικές βίας και μισαλλοδοξίας. Κι αυτός οδηγεί πάντοτε στα αντίθετα από τα προσδωκόμενα αποτελέσματα.
Καλό καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου