Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

τουρκοσήριαλ

Ως ιστολόγιο το οποίο ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ελληνοτουρκική προσέγγιση αποστείλαμε επίσημη επιστολή προς τα επιτελεία των κομμάτων.
Η επιστολή έχει ως εξής:
"Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε τί προτίθεστε να πράξετε σχετικά με την απρόσκοπτη προβολή των τουρκικών τηλεοπτικών σήριαλ τα οποία προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών πιστεύουμε πως αυτό δεν θα επηρεάσει την ομαλή προβολή των συγκεκριμένων σειρών σε πανελλαδικό επίπεδο."



Μας απάντησαν μόνο 4 κόμματα. Ιδού οι απαντήσεις:

ΝΔ: "παρόλην την ευαισθησία μας στην διαφορετικότητα, στην ειρήνη και στην δημοκρατία έχουμε, ως κόμμα, και κάποιες κόκκινες γραμμές. Εθνικοί λόγοι μας αναγκάζουν , όταν θα πάρουμε την κυβέρνηση, να βάλουμε ένα πλαφόν 35 τούρκικων σειρών ανά σεζόν"


ΣΥΡΙΖΑ: "πιστεύουμε πως οι τούρκικες σειρές αποτελούν ένα πολύτιμο όχημα κατανόησης του άλλου. Τώρα που γκρεμίζονται τα στερεότυπα θα πρέπει να δώσουμε βάση στα τόσα κοινά που μας ενώνουν κι όχι στους εθνικιστικούς ελληνικούς μύθους που μέχρι τώρα μας χωρίζαν. Σκεφτόμαστε να επιδοτήσουμε, μέσω ελληνικού προϋπολογισμού, κι άλλα παρόμοια τούρκικα σήριαλ τα οποία θα προβάλλονται αποκλειστικά στην Ελλάδα"


ΠΑΣΟΚ: "είμαστε περήφανοι που ακόμα ένα μεγάλο βήμα επιτεύχθηκε επί κυβερνήσεώς μας. Εμείς ήμασταν αυτοί που δώσαμε αυτήν την ώθηση στο τηλεοπτικό (κι όχι μόνο) πλουραλισμό. Μακάρι να βγούμε κυβέρνηση και να σας δείξουμε για το τί άλλο είμαστε ικανοί να κάνουμε"

ΔΗΜΑΡ: "τα τουρκικά σήριαλ τα βλέπουμε αρκετά αποστασιοποιημένα από την πραγματικότητα. Θα πρέπει να είναι πιό καταγγελτικά και δηκτικά απέναντι στον μακροχρόνιο και συνεχόμενο ελληνικό εθνικισμό-επεκτατισμό. Θα πρέπει σε κάθε επεισόδιο να καταγγέλουν και ένα ελληνικό έγκλημα. Όταν θα συνεργαστούμε για να φτιάξουμε κυβέρνηση θα το ζητήσουμε επίσημα από τους εξοχότατους τούρκους παραγωγούς που τόσο πολύ θαυμάζουμε"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου