Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

"ΚΟΥΝΙΣΤΗ" ΗΜΕΡΑ..






από την zougla.gr

"Ημέρα ομοφυλόφιλων"... η 22α Μαΐου στη μνήμη του Harvey Milk!
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009, 09:35
Ημέρα μνήμης για τον Harvey Milk, ορίστηκε η 22α Μαΐου, στην Καλιφόρνια, και με τη βούλα του νόμου.



Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Arnold Schwarzenegger, υπέγραψε το σχετικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο καθιερώνεται μία ημέρα στη μνήμη του Milk, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από την ταινία Milk H επιλογή αυτής της ημερομηνίας, δεν ήταν τυχαία, καθώς η 22α Μαΐου αποτελεί την ημέρα των γενεθλίων του Milk.



Tα σχολεία της Καλιφόρνιας θα τιμούν τη μνήμη του ομοφυλόφιλου πολιτικού, η ζωή του οποίου γυρίστηκε πρόσφατα ταινία με πρωταγωνιστή τον Sean Penn.Ο Harvey Milk, δημοτικός σύμβουλος στο Σαν Φραντσίσκο, ήταν ο πρώτος αιρετός πολιτικός που δήλωνε ανοιχτά ότι ήταν ομοφυλόφιλος.



Δολοφονήθηκε το 1978 μαζί με το δήμαρχο της πόλης, George Moscone.O εξολοθρευτής, Arnold Schwarzenegger, είχε αρνηθεί πέρυσι να επικυρώσει το νόμο, καθώς πίστευε ότι η μνήμη του Milk θα έπρεπε να τιμάται σε τοπικό επίπεδο, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη."




Άντε και στα δικά μας.


Προτείνω , να καθιερωθεί "κουνιστή ημέρα". Η καταλληλότερη ,είναι η ημέρα που τηλεφώνησαν κάποιον στο σπίτι του ένα βράδυ ,προκειμένου να κάνει μιά δήλωση σε ζωντανή εκπομπή, και αυτός με παρησσία-γενναιότητα-θάρρος (κι όλες τις άλλες διαχρονικές ανθρώπινες αξίες) απάντησε:


"τί με ενοχλείτε τέτοια ώρα που βρίσκομαι στο κρεββάτι με έναν φίλο μου;" (σιγά καλέ, το καλσόν σκίστηκε..)


Να αποτελέσει, η ημέρα αυτή, ημέρα ορόσημο για τις ανθρώπινες ελευθερίες και να διδάσκεται στα ελληνόπουλα ως μιά πράξη γενναιότητας..(τί 25η Μαρτίου και μπούρδες...)
Καλέ οουύ οουύ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου