Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΑΝ και ΕΜΕΙΣ στην ΓΑΖΑ..





τί κι αν ματώνουμε;

τί κι αν προσπαθούμε;

τί κι αν είμαστε, ως Λαός, από τους παλιότερους και τους σταθερότερους υποστηρικτές των δικαίων του Παλαιστινιακού Λαού;

Η ανιδιοτελής και αυθόρμητη προσφορά μας, εδώ και τόσα χρόνια, έχει τύχει από ελάχιστη έως μηδαμινή δημοσιότητα-προβολή.
Σε αντίθεση με τους Τούρκους που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την συμμετοχή τους στην νηοπομπή για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας, αποσπώντας την συμπάθεια πρωτίστως της μουσουλμανικής αλλά και της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Τα δύο από τα έξι καράβια ήταν Ελληνικά. Γύρω στα 40 άτομα Ελληνικής καταγωγής συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα. Εδώ και τόσα χρόνια Έλληνες πρωτοστατούν σε αυτήν την κίνηση.
Παρόλαυτά, εχθές, σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είδαμε πουθενά να ανεμίζουν οι ελληνικές σημαίες μαζί με τις τουρκικές-παλαιστινιακές-λιβανέζικες κλπ.
Σε κανένα ξένο μέσο ενημέρωσης δεν ειπώθηκε η μεγάλης σημασίας συμμετοχή των Ελλήνικών πλοίων και κατ'επέκταση των Ελλήνων.
Γενικότερα δεν προβλήθηκε, όπως θα έπρεπε, η ελληνική ομάδα.

Για ακόμη μιά φορά η Ελλάδα παρακολουθεί σαν κομπάρσος από την γωνία τις εξελίξεις και βλέπει, σαν απλός θεατής, να γεύονται άλλοι τους καρπούς πολυετών προσπαθειών.
Ποτέ δεν κεφαλαιοποιήσαμε τέτοιου είδους ακτιβισμούς (σε αντίθεση με άλλους) .
Ιδίως η υποστήριξη της Ελλάδος ,είναι αποδεδειγμένα αγαθών προθέσεων.

Γιατί αυτή η ομίχλη-υποβάθμιση;


Ας διατυμπανίσουμε στους πάντες πως
ΕΙΜΑΣΤΑΝ και ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ...
skymnos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου