Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

νεα Δημοτική κίνηση

Αξίζει να διαβάσουμε την διακήρυξη της κίνησης κάποιων συμπολιτών μας, εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, άνευ "χρισμάτων" και "δακτυλιδιών"...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Συνδημότες, Συνδημότισσες

Τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και τη ψήφιση του “Καλλικράτη” εμείς οι δημότες του Νέου Δήμου Αλεξανδρούπολης που συμμετέχουμε στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» βλέπουμε ότι το όραμά μας για το Δήμο είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρο.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο συμμετοχικό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.
· Πιστεύουμε σ΄ ένα Δήμο μοχλό ισόρροπης και ισότιμης ανάπτυξης όλων των οικισμών του, με στόχο την ποιότητας ζωής μέσα από την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος.
· Θέλουμε ένα Δήμο διεκδικητικό απέναντι σε κάθε εξουσία
· Επιλέγουμε έναν Δήμο που να αναλαμβάνει με γενναιότητα το κόστος των επιλογών του και να δημιουργεί ρήξεις όταν και όπου επιβάλλεται.
Ο Δήμος είναι ο χώρος που επιτρέπει σε εμάς τους δημότες να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, να ασχοληθούμε με τα ζητήματα της ζωής μας, να έχουμε λόγο και άποψη για όσα μας αφορούν κάθε μέρα και όχι μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.
Σήμερα ιδιαίτερα που ο ΝΕΟΣ διευρυμένος Δήμος Αλεξανδρούπολης , στα πλαίσια του <<Καλλικράτη>>, περιλαμβάνει ένα νέο, μεγάλο γεωγραφικό χώρο και εντάσσει σε ενιαίο Δήμο τους Δήμους Φερών, Τραϊανούπολης και Αλεξανδρούπολης, αποτελώντας μια διευρυμένη χωροταξική και ανθρωπογενή δομή, οι ανάγκες, οι προτεραιότητες και οι δυνατότητες αποκτούν άλλη μορφή και περιεχόμενο.
Το νέο χωροταξικό συγκρότημα μπορεί ως έκταση και ως πληθυσμός να αποτελέσει μια νέα πολύμορφη αναπτυξιακή, χωροταξική, πολεοδομική και οικιστική οντότητα, να αξιοποιήσει πλεονεκτήματα και πόρους της κάθε περιοχής επιστημονικούς, τεχνολογικούς, αρχαιολογικούς, φυσικούς, ανθρώπινους, κοινωνικούς και πολιτιστικούς, να αναπτύσσει παράλληλες και συμπληρωματικές δραστηριότητες που θα οδηγεί σε ισόρροπη ανάπτυξη.

Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη όλων μας να αποφασίσουμε πως θέλουμε τον Δήμο μας σήμερα αλλά και πως ονειρευόμαστε να τον παραδώσουμε στους απογόνους μας.
Μας ενώνει ο στόχος της ανάπτυξης και της προόδου και μας επιβάλει να αποφασίσουμε τι ανάπτυξη θέλουμε και αν χρειασθεί να πληρώσουμε και το κόστος που απαιτείται για την επιτυχία του στόχου μας.
· Μας αφορά όλους η κατοικία, η εργασία, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, το δομημένο και το φυσικό περιβάλλον, η συμμετοχή των πολιτών στη διαχείριση των θεμάτων του Δήμου, «το πολιτεύεσθαι».
· Θέλουμε ο πολιτισμός στο Δήμο να κινητοποιεί πολίτες και φορείς, να στηρίζει δραστηριότητες ιδιωτικές, ατομικές και συλλογικές, να εξασφαλίζει υψηλή παροχή υπηρεσιών, να ενεργοποιεί τον πολίτη στη συμμετοχή ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, την ηλικία και τις προτιμήσεις του.
· Μας ενδιαφέρει όλους η ποιότητα ζωής στα κέντρα και στην περιφέρεια του Δήμου μας, η αναπτυξιακή προοπτική των οικισμών, τα θέματα αισθητικής του χώρου στον οποίο ζούμε. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε σε άλλους αυτή την ευθύνη.
Σήμερα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, είναι αντιληπτό ότι το μείζον δεν είναι η προεπιλογή του υποψήφιου δημάρχου, αλλά η διαμόρφωση του αναγκαίου πολιτικού πλαισίου για τη νέα πορεία του δήμου και η σύγκληση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων που έχουν όραμα, σχέδιο, ηθική πολιτική διαδρομή, διάθεση προσφοράς και επιλέγουν την πολιτική ως την πυξίδα που θα οδηγεί με ασφάλεια σ' αυτήν την πορεία.

Aπαιτείται ένα Αυτοδιοικητικό κίνημα αλλαγής, που θα συμβάλλει στη συλλογική λειτουργία, θα αναλύσει την Δημοτική παρακμιακή πραγματικότητα, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τον <<Καλλικράτη>>, θα αποφασίσει τις μορφές παρέμβασης και δράσης. Μέσα από αυτήν την πορεία θα αναδειχθούν οι δεσμευτικοί όροι και τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την εκπροσώπευσή του.
Απομένει η ατομική και συλλογική μας προσπάθεια.

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΡΑΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γιαννούλης Νίκος 2551021762
Ψειρίδης Νίκος 2551028433
Ρίζος Δημήτρης 2551027520
Εξαμηλιώτης Βαγγέλης 2551025703
Δούκας Χρήστος 2551037106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου