Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Διοργάνωση εκδήλωσης στήριξης


Ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Toύρκων Δυτικής Θράκης, η Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ.Θράκης, το κόμμα DEB, η αιρετή μουφτεία Κομοτηνής-Ξάνθης,
η πρωτοβουλία ANΤIFA Ξάνθης , η Τ.Ο. της ΔΗΜΑΡ κι ο Σύλλογος Φίλων Τουρκοσίριαλ "ο Μεμέτης" σας καλούν στην φιλανθρωπική βραδιά
 "ένας χορός για την Κύπρο".

Πέμπτη 28 Μαρτίου στον προαύλιο χώρο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

 Η διοίκηση και ο λαός των Ρωμιών της Νοτίου Κύπρου περνά δύσκολες στιγμές. Οι Τούρκοι, πάντα συνεπείς στον αλτρουισμό και στην συνεισφορά, διοργανώνουν αυτήν την μουσικοχορευτική βραδιά προκειμένου να αποδείξουν έμπρακτα τον πόνο τους και την αγωνία τους για το δράμα των Ρωμιών. Στα πλαίσια της ανησυχίας μας θα γίνει επίσημη πρόταση, στο τέλος της βραδιάς, να αναλάβουν προσωρινά οι τουρκικές αρχές την διοίκηση στην νοτιοκυπριακή και στην Ελλαδική επικράτεια μέχρις ότου να εξυγιανθεί η οικονομία τους.  
Σεβόμενη την διαφορετικότητα, την δημοκρατία και την ελευθερία η Τουρκία εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος. Η προσωρινή τούρκικη ύπατη αρμοστεία θα επιβλέπεται από ομάδα τρίτων (ανεξάρτητων παρατηρητών) η οποία θα αποτελείται από 2 Γερμανούς, 1 Κοσοβάρο, 3 Αλβανούς, 2 Τσετσένους, 1 Πακιστανό, 3 Εγγλέζους, 1 Αμερικάνο κι 1 Σκοπιανό. 
Σας καλούμε να στηρίξετε την μουσικοχορευτική βραδιά
 "ένας χορός για την Κύπρο" και να θαυμάσετε από κοντά τους περιστρεφόμενους Δερβίσηδες, οι οποίοι μάγεψαν το μουσικόφιλο-θεατρόφιλο-τουρκόφιλο ελληνικό κοινό από την πρόσφατη περιοδεία τους στην Ελλάδα.
Τα ειλικρινά αισθήματα φιλίας δεν κρύβονται και η Τουρκία για ακόμη μιά φορά θα αποδείξει πως η τουρκική μειονότητα Δ.Θράκης αποτελεί μιά πραγματική γέφυρα φιλίας και μόνο ως τέτοια χρησιμοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου