Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία

 Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ολόκληρη την ομιλία Σαμαρά προς το τούρκικο κοινοβούλιο επ' ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία.





Πολυχρονεμένε μου πασά Ταγίπ, 
πολυχρονεμένοι μου αγάδες,
οι γιουνάνηδες γκιαούρηδες σας προσκυνούν.
Με χαρά δεχθήκαμε να επισκεφθούμε την φίλη και σύμμαχο Τουρκία που τόσο πολύ μας υπολογίζει και μας στηρίζει. Οι αδελφικές μας σχέσεις επιβεβαιώνονται κάθε στιγμή. Σας ευχαριστώ για την κίνηση αβροφροσύνης να στείλετε όλον το στόλο σας και όλην την πολεμική σας αεροπορία να με συνοδέψουν από την χώρα μου ως την δική σας όμορφη και φιλειρηνική χώρα. Άλλωστε είναι γνωστός ο φιλειρηνικός και κατευναστικός ρόλος σας στην Συρία, στο Αιγαίο, στην Θράκη, στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στο Κόσοβο, στο Ιράν, στην Λιβύη, στην Αρμενία και σε ένα σωρό άλλες περιοχές. Μας κάνετε υπερήφανους με την δημοκρατία σας. Είστε υπόδειγμα δημοκρατίας και κράτους δικαίου με την ισχύουσα ελευθερία του λόγου-ανεκτικότητας του διαφορετικού- δεκτικότητας αντιπολιτευτικής κριτικής- σεβασμού των μειονοτήτων. Η προσφορά σας στον πολιτισμό και στα πανανθρώπινα ιδεώδη είναι παροιμιώδης. Η έγνοια σας για τον πολυπολιτισμικό πλουραλισμό της πατρίδας μου με συγκινεί απίστευτα καθώς δεν κουράζεστε να μας τροφοδοτείτε με καινούργιες φουρνιές αλλοδαπών. Η στάση σας στην Θράκη και στα Δωδεκάνησα, μέσω της μειονότητάς σας, είναι υποδειγματική και δίνουν το στίγμα των άριστων σχέσεων που διατηρούμε. Το αγνό και ανιδιοτελές των σκοπών σας, απέναντι στην Ελλάδα, αποτελεί την κινητήριο δύναμη σε αυτήν την αμφίδρομη σχέση. Η συμπαράστασή σας στα ενεργειακά παιχνίδια της ευρύτερης περιοχής μας σκλαβώνει. Με χαρά ακούσαμε τα τρέχοντα ζητήματα που μας θέσατε προς επίλυσιν. Πιστεύω ακράδαντα πως οι απαιτήσεις σας, προς την κυβέρνησή μας , είναι λογικότατες και η αρχή της αμοιβαιότητας ισχύει στο έπακρο. 
Έτσι λοιπόν δεχόμαστε με χαρά να ανοίξουμε τζαμί στην Αθήνα με αντάλλαγμα να σοβαντίσετε ένα παρεκκλήσι έξω από την Καισάρεια. Επίσης δεχόμαστε να αποσύρουμε την 12η Μεραρχία Πεζικού, να μειώσουμε την στρατιωτική θητεία στους 2 μήνες και να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας με αντάλλαγμα να αποσύρετε 4 ψαράδικα καΐκια  από την περιοχή των Καρντάκ. Δεχόμαστε με ανακούφιση την πρότασή σας να μειώσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 300 μέτρα, να μην ανακηρύξουμε ΑΟΖ και να ξανασυζητήσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκατοντάδων βραχονησίδων με αντάλλαγμα να μας παραχωρήσετε δωρεάν 2 καινούργια τουρκοσίριαλ για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η συνδιοίκηση της Θράκης είναι μία λογική απαίτηση εφόσον επιτρέπετε να θαφτούν στην Ιστανμπούλ και οι τελευταίοι γέροντες Ρωμιοί που απέμειναν. Αποκηρύσσουμε τους Κούρδους, που δήθεν μάχονται για την ελευθερία τους, σας υποστηρίζουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, καταργούμε όσα ελληνικά βιβλία ιστορίας  περνούν λανθασμένα αντιτουρκικά μηνύματα εφόσον μας υποσχεθήκατε πως θα μειώσετε τους στρατιωτικούς σας ακολούθους σε Σκόπια-Αλβανία-Βουλγαρία αλλά και στα προξενεία σας στην Ελλάδα κατά 0,02%. Θα πιέσουμε τους Κύπριους αδελφούς μας να δεχθούν άνευ όρων τις προτάσεις σας καθώς υποσχεθήκατε στην τούρκικη τιμή σας να είστε δίκαιοι και φερέγγυοι. Θα εισάγουμε περισσότερα τούρκικα προϊόντα, και ιδίως τρόφιμα, καθώς είναι γνωστές οι αυστηρές νομοθεσίες σας στα απαγορευμένα φυτοφάρμακα και στους κανόνες υγιεινής.
Τέλος, εκτός από τα λιμάνια μας θα σας μισθώσουμε και αεροδρόμια-ορυχεία-νοσοκομεία καθώς μας υποσχεθήκατε πως μέχρι το 2150 θα έχει λυθεί το θέμα με την επαναλειτουργία της Χάλκης.

Τσοκ μερσί γκαρντάσια. Η ευλογία να σας έχουμε γείτονες και να συζητάμε μαζί σας ας είναι παράδειγμα για όλον τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου