Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΕΝ ΑΡΕΣΙ ΤΟ ΑΣΤΙΟ ΛΑΚΗ...


Εντάξει ρε Λαζόπουλε. Ας υιοθετήσουμε την άποψή σου για την απαραίτητη αφομίωση-ενσωμάτωση ΟΛΩΝ των μεταναστών (να αποδείξουμε κιόλας τις "αντιρατσιστικές" -"δημοκρατικές" πεποιθήσεις μας).

Ας υποθέσουμε τώρα πως γυρίζεις μιά εκπομπή και στο κοινό σου η πλειοψηφία είναι μετανάστες. Εξήγησέ μας το κατά πόσο θα είναι εφικτή η συμμετοχή τους στα τραγούδια(που σε κάθε εκπομπή τραγουδάς με το κοινό) από την στιγμή που δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτά.

Πως είναι δυνατόν να μετέχουν σε κάτι που τους είναι άγνωστο;
Βιώματα από τα τραγούδια, που μαζί τους μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων, δεν έχουν και δεν λένε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για αυτούς, όταν τα ακούνε. Δεν μπορούν να συγκινηθούν, να θυμηθούν, να μερακλωθούν με κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ ξένο με την κουλτούρα τους.
Δε μπορεί να ακολουθήσουν τους Έλληνες καλεσμένους σου που ξεσηκώνονται στο άκουσμα γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών.

Ακόμα και στα αστεία σου ΔΕΝ θα μπορούν να γελούν διότι ΔΕΝ θα τα καταλαβαίνουν.

Το αστείο , πολλές φορές, ανήκει σε κάτι σιωπηλώς συμπεφωνημένο μεταξύ ενός συνόλου (δηλαδή Έθνους-Λαού). Δεν θα μπορούν να ανταποκρίνονται στα λεγόμενά σου γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα τα κατανοούν. Αν πεις π.χ. "τρέχω σαν τον Βέγγο" ή "μιλάς σαν την Σαπφώ Νοταρά" ή " σύκα Καλαματιανά" ή "άμα θέλεις μπαρμπα Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο" ή "Ψωροκώσταινα" και λοιπές εκφράσεις( που μπορούν να κατανοηθούν ΜΟΝΟ από το σύνολο που απαρτίζει ένα Έθνος με κοινές καταβολές και κοινούς κώδικες επικοινωνίας) πως ακριβώς θα τους δώσεις να καταλάβουν τί εννοείς;;;

Αυτό είναι το ΜΕΓΙΣΤΟ θέμα.

Μέχρι ένα σημείο μπορούμε να επικοινωνούμε με ανθρώπους άλλων καταβολών.
Είναι ΟΛΕΘΡΙΟ το να χάσουμε τους απλούς καθημερινούς κώδικες επικοινωνίας και αξιών εις το όνομα μιάς "πολυπολιτισμικής" μπούρδας.
Μπορεί να μείνεις άνεργος, Λάκη μου, όταν το κοινό σου δεν θα καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που λές.
Γιά σκέψου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου