Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ουδέν κακόν αμιγές καλού







Μέχρι τώρα με την απειλή της "οικονομικής καταστροφής" και της "κοινωνικής αναταραχής" (και καθώς είχαμε βολευτεί στον ευδαιμονισμό μας) ακολουθούσαμε αμυντική-υποχωρητική τακτική σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε μας προκαλούσε σε Εθνικό-στρατιωτικό-πολιτιστικό-οικονομικό επίπεδο.

Με τον "μπαμπούλα" της οικονομικής οπισθοδρόμησης, σε περίπτωση που θα εμπλεκόμασταν σε κάποιο "επεισόδιο" , είχαμε-έχουμε καταντήσει κότες και παρείσακτοι καλοπερασάκηδες εις βάρος της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και , φυσικά, εις βάρος του μέλλοντός μας.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Τώρα είναι η ευκαιρία, που έχουμε βαλτώσει , να λύσουμε κανα δυό προβλήματα που μας ταλανίζουν χρόνια και που με την επίλυσή τους , βραχυπρόθεσμα, θα έρθουν πολύ πιό καλές μέρες για αυτήν την Χώρα.


Σκοπιανό.
Με τσαμπουκά και θέληση (που να φαίνεται) απαιτούμε-διεκδικούμε τα αυτονόητα και γλιτώνουμε από μιά ανοιχτή πληγή τόσων χρόνων.
Διαλαλούμε σε όλο το σύμπαν ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω και πως είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα.

Η Ιστορία μας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η υπόστασή μας!!!

Τουρκία.

Σταματάμε να είμαστε το γιουσουφάκι της και ο καρπαζοεισπράκτοράς της και προβάλουμε το προφίλ μιάς Χώρας που έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν έχει να χάσει τίποτα παραπάνω, θα υπερασπιστεί τον Εθνικό της χώρο και είναι έτοιμη για το οτιδήποτε.
Είναι γνωστό στους πάντες ότι οι Τούρκοι αν δούνε έναν αντίπαλο έτοιμο για όλα (πόσο μάλλον σε απόγνωση) ,υποχωρούν ατάκτως.

Κλείνουμε δυό καυτά θέματα, στρέφουμε (καί)αλλού την προσοχή μας και παρουσιάζουμε σε "συμμάχους" και "υποψήφιους" μελλοντικούς αντιπάλους μας την εικόνα ενός σοβαρού Κράτους που ξέρει να υπερασπίζεται τα δίκαιά του και την αξιοπρέπειά του.
Παράλληλα αξιοποιούμε τον απίστευτο ορυκτό-φυσικό πλούτο της Πατρίδος μας που μέχρι χθές δεν μας "επιτρεπόταν".

Οπότε ,την δύσκολη συγκυρία την εκμεταλλευόμαστε προς όφελός μας και μετά απερίσπαστοι από "υπονομευτές" και "επιβουλές" ,στο άμεσο μέλλον ,χτίζουμε μιά Κοινωνία και μιά Πατρίδα υπόδειγμα με πραγματική ευημερία, πρόοδο και αξιοπρέπεια.




(και ύστερα ξυπνήσαμε...)




skymnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου