Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι για..ΝΤΟΜΑΤΕΣ












(ινφογνώμων)

Λάρισα.Διαστάσεις και στη χώρα μας παίρνει η υπόθεση «άρρωστης» λιαστής ντομάτας, την οποία τουρκική εταιρία εξήγαγε σε χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Την περασμένη εβδομάδα κατασχέθηκαν στη Γαλλία ποσότητες ντομάτας μολυσμένες με τον ιό της ηπατίτιδας Α΄ και αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία είναι εξαγωγέας και τροφοδοτεί και άλλες αγορές της Ε.Ε.

Σήμερα Λαρισαίος μεταποιητής ειδοποίησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας (τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης), καθώς στο Τελωνείο βρίσκονταν προς εκτελωνισμό παλέτα με ποσότητα 1 τόνου λιαστής ντομάτας από τη συγκεκριμένη εταιρία.

Τις τελευταίες 15 ημέρες οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΦΕΤ και του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, μετά τις συνεχείς ειδοποιήσεις που λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επιδημία ηπατίτιδας Α σε ανθρώπους.




τί να πρωτοθαυμάσει κανείς;

Την ανικανότητά μας (ως δήθεν αγροτική Χώρα) να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε...λιαστή ντομάτα από την εγχώρια παραγωγή;

Την πάγια τακτικά των Τούρκων να μην συμμορφώνονται με τα διεθνή στάνταρ για τα φυτοφάρμακα, λιπάσματα, παραγωγική διαδικασία;

Την αυτοκτονική πρακτική να αγοράζουμε-εισάγουμε ένα σωρό προϊόντα από τον θύτη μας;



ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΩΡΑ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου