Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκή Βοήθεια-σύντομο ανέκδοτο..





πού ακριβώς μας βοήθησε τόσα χρόνια η Ε.Ε. ;


Ποτέ δεν μας στήριξε σε θέματα που άπτονται της Εθνικής μας κυριαρχίας(Θράκη, Αιγαίο, γκρίζες ζώνες, Σκοπιανό, Κύπρο, παραβιάσεις κλπ).

Η σύμπνοια που εκδηλώθηκε (και ορθώς) πρό ετών, όταν υπήρξε διαμάχη μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου για το χερσαίο τμήμα των Στενών του Γιβραλτάρ, γιατί δεν εκδηλώθηκε ποτέ για εμάς σε σχέση με τους προκλητικότατους γείτονές μας;;


Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης (όπως η σημερινή) πού είναι η περιβόητη βοήθεια - αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων;

πού είναι η συναδελφικότητα της Ευρωζώνης;;

η οικονομική-νομισματική ένωση πού ακριβώς μας φάνηκε χρήσιμη;


Ακόμα και τα πακέτα στηρίξεως (Ντελόρ κλπ) που έφεραν παλιότερα άφθονο χρήμα προς την Χώρα,
εν γνώσει των Εταίρων και των εδώ καλοθελητών, πήγε στις τσέπες λίγων "μυημένων" και "εκλεκτών"(αφήνοντας απέξω την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού)
και φυσικά ξαναγύρισε με διάφορες μορφές(εξοπλισμοί, πολυεθνικές, εξόφληση δανείων κλπ) , ξανά πίσω στο ταμείο των Ευρωπαίων και των Τραπεζών τους.


Κοινωνικά μας παρήκμασε προσφέροντας ψεύτικη ευδαιμονία και ωθώντας μας σε ένα μοντέλο "ευρωπαϊκό", ξένο προς τις δικές μας συνήθειες. Πνευματικά μας ακρωτηρίασε, αφού ως μέλη της πολυδιαφημισμένης Ευρώπης, μας πέρασαν λάθος και παραπλανητικά μηνύματα και αναγάγοντας τον μιμητισμό -πιθηκισμό σε τρόπο ζωής με ολέθριες συνέπειες (φυσικά τεράστια ευθύνη φέρουμε και εμείς..).


Τελικά αν κάνουμε μιά "σούμα"΄, σε ποιόν τομέα η Ευρώπη στάθηκε δίπλα μας με συνέπεια και με πραγματική διάθεση υποστηρίξεως;;;


Ήρθε η ώρα ή να ξυπνήσουμε ή ...να αλλάξουμε πλευρό.....


skymnos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου