Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Κινηθείτε, ώ φίλοι...




«Κινηθείτε, ω φίλοι, και θέλετε ιδεί μίαν κρατεράν δύναμιν να υπερασπισθή τα δίκαιά μας!».


Με αυτά τα λόγια, στις 22 -2-1821, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ξεκινούσε την Επανάσταση από τις Παραδουνάβιες περιοχές περνώντας τον ποταμό Προύθο.


Τα λόγια του Υψηλάντη, ας τα κρατήσουμε για το μέλλον .
Θα μας χρειαστούν.
Φυσικά , μην περιμένουμε καμμιά "κρατεράν" δύναμιν (όπως και τότε) εκτός του εαυτού μας και του Θεού...


Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

φωνάζει ο κλέφτης...




πάγια τακτική των θυτών, προκειμένου να καλύψουν τα εγκλήματά τους,
είναι να περνούν στην επίθεση μέσω λάσπης-παραπληροφόρησης-προκλητικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τουρκία που έχει αναγάγει το ψεύδος και την προβοκάτσια σε επιστήμη.




(από την εφημερίδα Χρόνος.
Στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ)


... "υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπου συναντάει κανείς στιγμές του προσωπικού βίου του Κεμάλ Ατατούρκ όπως και προσωπικά του αντικείμενα.
Σε μια άλλη αίθουσα και παράλληλα προς όλα αυτά, γύρω-γύρω στις αίθουσες υπάρχει η αναπαράσταση της Μικρασιατικής εκστρατείας, σε ένα τοίχο υπάρχει ένας τεράστιος πίνακας,
ο οποίος φυλάσσεται δεξιά και αριστερά από ανθρώπους της ασφάλειας που εργάζονται στο συγκρότημα και αναπαριστά μπροστά έναν Έλληνα στρατιώτη να λογχίζει μια τουρκάλα έγκυο, πίσω του να ίσταται ένας ιερέας με προτεταμένο το ιερό σύμβολο των χριστιανών που είναι ο τίμιος σταυρός και από πίσω να κυματίζει η ελληνική σημαία."


Είπατε τίποτα;;

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ζωή σε λόγου μας,,

Μέσα στην τραγελαφικότητα της ελληνικής πραγματικότητας, τίποτα δεν μας ξενίζει πιά, όσο
τραβηγμένο κι αν είναι.
Φυσικά δεν μας δημιουργεί έκπληξη που ..εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιος αρθρογραφεί τον...επικήδειο ενός σκύλου (παραλληλίζοντάς τον σαν τον Μ.Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα κλπ.)

Απολαύστε τον ...επικήδειο.

Ζωή σε λόγου μας....(σε όλα τα επίπεδα..)

(από εφημ.Γνώμη 28-4-10)


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκή Βοήθεια-σύντομο ανέκδοτο..





πού ακριβώς μας βοήθησε τόσα χρόνια η Ε.Ε. ;


Ποτέ δεν μας στήριξε σε θέματα που άπτονται της Εθνικής μας κυριαρχίας(Θράκη, Αιγαίο, γκρίζες ζώνες, Σκοπιανό, Κύπρο, παραβιάσεις κλπ).

Η σύμπνοια που εκδηλώθηκε (και ορθώς) πρό ετών, όταν υπήρξε διαμάχη μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου για το χερσαίο τμήμα των Στενών του Γιβραλτάρ, γιατί δεν εκδηλώθηκε ποτέ για εμάς σε σχέση με τους προκλητικότατους γείτονές μας;;


Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης (όπως η σημερινή) πού είναι η περιβόητη βοήθεια - αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων;

πού είναι η συναδελφικότητα της Ευρωζώνης;;

η οικονομική-νομισματική ένωση πού ακριβώς μας φάνηκε χρήσιμη;


Ακόμα και τα πακέτα στηρίξεως (Ντελόρ κλπ) που έφεραν παλιότερα άφθονο χρήμα προς την Χώρα,
εν γνώσει των Εταίρων και των εδώ καλοθελητών, πήγε στις τσέπες λίγων "μυημένων" και "εκλεκτών"(αφήνοντας απέξω την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού)
και φυσικά ξαναγύρισε με διάφορες μορφές(εξοπλισμοί, πολυεθνικές, εξόφληση δανείων κλπ) , ξανά πίσω στο ταμείο των Ευρωπαίων και των Τραπεζών τους.


Κοινωνικά μας παρήκμασε προσφέροντας ψεύτικη ευδαιμονία και ωθώντας μας σε ένα μοντέλο "ευρωπαϊκό", ξένο προς τις δικές μας συνήθειες. Πνευματικά μας ακρωτηρίασε, αφού ως μέλη της πολυδιαφημισμένης Ευρώπης, μας πέρασαν λάθος και παραπλανητικά μηνύματα και αναγάγοντας τον μιμητισμό -πιθηκισμό σε τρόπο ζωής με ολέθριες συνέπειες (φυσικά τεράστια ευθύνη φέρουμε και εμείς..).


Τελικά αν κάνουμε μιά "σούμα"΄, σε ποιόν τομέα η Ευρώπη στάθηκε δίπλα μας με συνέπεια και με πραγματική διάθεση υποστηρίξεως;;;


Ήρθε η ώρα ή να ξυπνήσουμε ή ...να αλλάξουμε πλευρό.....


skymnos.blogspot.com

λιτότητα παντού...

με τα νέα μέτρα (ας όψεται το ΔΝΤ) τέρμα τα περιττά έξοδα στα συνεργεία και στα βουλκανιζατέρ...


πάμε!!!!


Το τραίνο του εκσυγχρονισμού και της πραγματικής αλλαγής, έχει ξεκινήσει.

Ο Πρωθυπουργός έκανε πράξεις τα λόγια του.

Όποιος δεν ανέβει, θα είναι υπόλογος στην κοινωνία και στην Πατρίδα.

Οι καχύποπτοι, "μισαλλόδοξοι", γραφικοί, αμφισβητίες, παρελθοντολάγνοι-"ελληναράδες" δεν έχουν καμμιά θέση στο τραίνο του μέλλοντος που οδηγά την Ελλάδα στην νέα εποχή.

ανεβείτε όλοι στο τραίνο
Πάμε, πάμε ! ! !




skymnos.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ακόμα ένας "καλοπροαίρετος" τούρκος συνομιλητής...

http://1.bp.blogspot.com/_mpjLkY97zSY/SIb99-NVAkI/AAAAAAAAAaA/0tJAMq5K984/s400/%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%83%CE%B1%2B%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82%2B%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpg


ένα μικρό "δείγμα γραφής" του τί εστί Τούρκος συνομιλητής στο Κυπριακό (και οπουδήποτε αλλού φυσικά).

Με το "καλημέρα", ξεκαθάρισε πως τα φασιστικά-προκλητικά σύμβολα της τουρκικής κατοχής, θα παραμείνουν ως έχουν.
Τί να περιμένεις μετά από τέτοια άτομα και κατά πόσον οι "συνομιλίες" θα είναι ισορροπημένες;;

Μαύρα τα μαντάτα μας (και εδώ..)



"Η σημαία στον Πενταδάκτυλο θα παραμείνει εσαεί"


Ερωτηθείς για την σημαία στον Πενταδάκτυλο ο κ. Ερογλου είπε ότι αυτή θα παραμείνει εκεί εσαεί και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συγκατατεθεί σε μια λύση που προνοεί το αντίθετο."Ποιον ενοχλεί αυτή η σημαία; Ισως να ενοχλεί τους γείτονες μας στο νότο, αλλά όπως αυτοί έχουν τη σημαία τους, έχουμε και εμείς τη δική μας. Είμαστε και εμείς κράτος".


"Η σημαία στον Πενταδάκτυλο θα παραμείνει εσαεί".Προκλητικές δηλώσεις Ερογλου σε τουρκική εφημερίδα

(μέρος από ινφογνωμων)

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

τελειώνουν τα ψέμματα...

http://1.bp.blogspot.com/_-AEc53NfCwg/SkpRLopa5cI/AAAAAAAAWn4/fv2uVBm8VjI/s400/%CE%A6%CE%A4%CE%A9%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%91.jpg


Το τέλος του «ελληνικού ονείρου»


Ο κύκλος της δανεικής καλοπέρασης κλείνει οριστικά και ανοίγει εκείνος της ανεργίας και των ακάλυπτων επιταγών
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

Η εικόνα είναι γνώριμη και χιλιοπαιγμένη. Ενα νέο ζευγάρι, ντυμένο με τα καλύτερά του ρούχα, ζει τον δικό του «μύθο» σε κάποιο κοσμικό νησί των Κυκλάδων. Αν και μισθοσυντήρητοι, δεν δίστασαν να συνάψουν δάνειο για να αγοράσουν εκείνο το πολυτελές αυτοκίνητο που έβλεπαν στις διαφημίσεις, δεν φοβήθηκαν να πάρουν «διακοποδάνειο» για το θερινό τους ταξίδι, ούτε και λυπήθηκαν τις πιστωτικές τους κάρτες για τα ακριβά τους ενδύματα. Βλέπετε, είναι ακόμη 2002, το κόστος του δανεισμού είναι χαμηλό και ουδείς φοβάται να ανοιχτεί οικονομικά. Η ελληνική κοινωνία ζει τον παροξυσμό του ευρώ, η χώρα επιταχύνει τους δεσμούς της με τον δανεισμό και η κατανάλωση βαφτίζεται... ανάπτυξη! Ηταν η αρχή του ελληνικού easy leaving, που φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του.

Ολα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Ελλάδα έδωσε κερδοφόρες μάχες για τη μείωση του χρέους και συμμάζεψε κάπως το «ξεχειλωμένο» ταμείο της. Η φρενίτιδα του Χρηματιστηρίου και οι άντληση δισεκατομμυρίων από επενδυτές και μετόχους δημιούργησαν εντυπωσιακή συγκέντρωση πλούτου σε διάφορες ζώνες της οικονομίας. Περιοδικά και κανάλια επιδόθηκαν σε έναν αγώνα προώθησης συγκεκριμένου lifestyle, επιδοτώντας ουσιαστικά το θυμικό μιας κοινωνίας που άλλαζε κατηγορία και ταχύτητα. Από τους νοικοκυραίους που γέμισαν τις μεγάλες πόλεις από την επαρχία και έχτισαν το «ελληνικό θαύμα», προέκυψε μια νέα γενιά ανθρώπων που πίστεψε ότι η σύγκλιση με την Ευρώπη είχε φτάσει. Οτι, δηλαδή, ακόμη και αν δεν παράγουμε ούτε εξάγουμε όπως οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι, μπορούμε να ζήσουμε όπως αυτοί ή και καλύτερα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα γκουρμέ εστιατόρια, τα πανάκριβα κοκτέιλ, τα νέα γυάλινα αρχιτεκτονικά θηρία των Αθηνών, οι σπουδές και τα ταξίδια στο εξωτερικό δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ευμάρειας και οικονομικής μεγέθυνσης στο με γαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Η άλλοτε φτωχή Ελλάδα πίστεψε πραγματικά για μια στιγμή ότι έκανε την υπέρβασή της.

Πρωταγωνιστές πάνω σε αυτό το οικονομικό κρεσέντο δεν ήταν άλλοι από τους μετέχοντες της καθ΄ ημάς μεσαίας τάξης, η οποία συγκροτήθηκε όπως όπως στα χρόνια της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης και κατέστη η αιχμή του δόρατος στα πρώτα χρόνια της παγκοσμιοποίησης.

Η πορεία όμως στη συνέχεια δεν ήταν παρόμοια. Με την πτώση του ολυμπιακού και ποδοσφαιρικού πυρετού του 2004, οι πρώτες αδυναμίες αυτού του μοντέλου άρχισαν να αναδύονται. Επιχειρήσεις κατέρρευσαν ως χάρτινοι πύργοι. Εκλεκτά μέλη άλλοτε πανίσχυρων κλάδων- οι οποίοι στην πιάτσα αναγνωρίζονται με το συνθηματικό «παλιά λεφτά»- ξεκίνησαν να πνέουν τα λοίσθια. Επιφανείς επιχειρηματίες και λογιστές εξαφανίστηκαν νύχτα, κρυπτόμενοι ακόμη στο εξωτερικό, τρώγοντας τα λεφτά που αβγάτιζαν. Η ανεργία επανήλθε δριμύτερη και χτυπά την πόρτα στο 30% των ελληνικών σπιτιών, με ιδιαίτερη προτίμηση κυρίως σε αυτούς που δεν φταίνε: τους νέους. Τα οικονομικά στοιχεία εξηγούν με μια ματιά όλα όσα το πολιτικό σύστημα χρειάστηκε πολλές τετραετίες να παραδεχθεί. Ο δανεισμός των νοικοκυριών εξαπλασιάστηκε την τρέχουσα δεκαετία, ενώ το ίδιο συνέβη με το άνοιγμα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό δείγμα του αδιεξόδου αποτελεί η πορεία των ακάλυπτων επιταγών. Μέσα σε επτά οικονομικά έτη πενταπλασιάστηκαν! Κράτος, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζούσαν όλοι με τα δανεικά. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και προμηνύουν ότι έρχονται αλλαγές. «Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα στοιχεία που δείχνουν τη δραστική αλλαγή στο βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων, ενώ απευθύνθηκε σε παράγοντες της αγοράς που γνώρισε μεγάλη άνθηση τα προηγούμενα χρόνια, ζητώντας κυρίως τις προβλέψεις τους για την επόμενη ημέρα.

ΒΗΜΑ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η 95η επέτειος γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία




Η 95η επέτειος γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία




Το αποσιωπημένο έγκλημα στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής


Η αρμενική εθνική επιτροπή Ελλάδας σε συνεργασία με την αρμενική κοινότητα Κομοτηνής διοργανώνουν εκδήλωση για την 95η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. στο «Πολιτιστικό Κύτταρο» Κομοτηνής (πρώην ΡΕΞ).


Ομιλητής θα είναι ο δρ. Θεοφάνης Μαλκίδης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η γενοκτονία των Αρμενίων: Το αποσιωπημένο έγκλημα στο προσκήνιο της διεθνούς πολιτικής».


Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών η οποία το 2007 αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.


Έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για τη συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων του Καναδά.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Εναρκτήριος λόγος:Ντικρανουή Γκιουμουσιάν – Παπατσή,


χαιρετισμός: του υπουργού Γ. Πεταλωτή,


χαιρετισμοί: εκπροσώπων αρχών, κομμάτων και φορέων,


ομιλία: του δρ. Θεοφάνη Μαλκίδη.


Μουσική παρέμβαση: Κατερίνα Γρηγοριάδου, Ασμίκ Μπεγκλαριάν, Χριψιμέ Ντανιελιάν, Γιώργος Παπουτσής.

να τα εκατοστήσει

άϊντε, να τα εκατοστήσει
η κρίση, η λιτότητα, η επόπτευση από το ΔΝΤ, η κερδοσκοπία, η λαμογιά, η Πασοκοκρατία, η οικογενειοκρατία(Μητσοτακικοκρατία) , η λαθρομετανάστευση, ο μισελληνισμός, η βλακεία, η ανικανότητα, η "πολυπολιτισμικότητα" και , βεβαίως βεβαίως, η μαλ...ία...
(θα μας θάψει όλους από ό,τι φαίνεται ...)

skymnos.blogspot.com

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΕΤ3).

Μια εκπομπή που μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία για τον Ελληνισμό, αποτελώντας πραγματική όαση στην έρημο των υπόλοιπων-απόλυτα τίποτα-εκπομπών.

Εχθές (20/4) η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο γνωστό χωριό Σαμαρίνα της Ηπείρου και στην ιστορία του. Η Σαμαρίνα στους περισσότερους είναι γνωστή μέσα από το Δημοτικό τραγούδι-ορόσημο "Παιδιά της Σαμαρίνας".
Οι κάτοικοι του χωριού, αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές μιάς εποχής και ενός τρόπου σκέψεως που φαίνεται να εξαλείφεται διά παντός από την σημερινή Ελλάδα και τους σύγχρονους Έλληνες.

Ξεδιπλώνοντας την ιστορία του τραγουδιού*, οι κάτοικοι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και την συγκίνησή τους για κάτι που συνέβη πριν από ..180 χρόνια. Εξιστορούν το συμβάν σαν να έλαβε χώρα πρόσφατα και ήταν οι ίδιοι παρόντες. Με βουρκωμένα μάτια προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν την αφήγηση.

Τα παλληκάρια που χάθηκαν τότε, τα κλαίνε μέχρι και σήμερα όπως θα κλαίγανε ένα στενό συγγενικό τους πρόσωπο. Η απόλυτη συγκινητική στιγμή στην ζωή τους ήταν , κατά τα λεγόμενά τους, όταν το 2007 πήγαν και απότισαν φόρο τιμής στον τόπο του μαρτυρίου τους, στον κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμα Έλληνες που είναι περήφανοι για την ιστορία τους, διατηρούν άσβεστη την μνήμη τους και είναι περήφανοι για την καταγωγή τους.


* (όπου αναφέρεται στο ένοπλο απόσπασμα που είχε στείλει το χωριό τους στο δοκιμαζόμενο Μεσολόγγι και το οποίο κατά την Έξοδο το 1826, αποδεκατίστηκε. Από τα 120 άτομα, επέστρεψαν μόνο τα 33. Από τότε έχει στιγματίσει την μοίρα και την μνήμη της Σαμαρίνας. Μέχρι σήμερα κλαίνε τα παλληκάρια αυτά μέσα από τα μοιρολόγια τους).



skymnos.blogspot.com






Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

εκδήλωση Ορεστιάδος







Πραγματοποιήθηκε εχθές (18/4) στην Ορεστιάδα(Ξενοδοχείο Βιέννη), η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την απομάκρυνση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής με την συνεργασία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β.Έβρου "ΑΚΡΙΤΕΣ" και την εφημερίδα "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ".



Η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για την προσέλευση του κόσμου.
Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου παρέμεινε αμείωτο από την αρχή έως το τέλος, με αποτέλεσμα την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού υπογραφών.
Πρέπει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που τέτοια εκδήλωση βρήκε υποστήριξη από την Δημοτική Αρχή (ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ.Μουζάς, έμπρακτα στήριξε την προσπάθεια), καθώς και πρώτη φορά που καθ'όλην την διάρκεια της ομιλίας, παρέμεινε ο Δήμαρχος Μεταξάδων με τον Αντιδήμαρχο Ορεστιάδος (πράγμα σπάνιο για τις συνήθεις ελληνικές πρακτικές).

Εκτός από την ενημέρωση, δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να θέσει ποικίλα ερωτήματα και να λάβει χώρα ένας γόνιμος διάλογος, πράγμα που αποδεικνύει την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο δυναμισμός της Πρωτοβουλίας δεν κρύβεται.
Έπεται και συνέχεια....

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

το "ψυχολογικό" μας όριο...




Μιά χαρά κρατιόμαστε ως Χώρα.

Από την στιγμή που το έλλειμμα δεν πέρασε το "ψυχολογικό όριο" του 80%,

η βενζίνη δεν σκαρφάλωσε στο "ψυχολογικό όριο" των 5 ευρώ/λίτρο,

η ανεργία δεν έπιασε το "ψυχολογικό όριο" του 70%,

ο μέσος όρος ηλικίας δεν έφτασε στο "ψυχολογικό όριο" των 75 ετών,

η λαθρομετανάστευση δεν υπερβαίνει το "ψυχολογικό όριο" των 20 εκατομμυρίων,

τα περίφημα σπρεντ δεν έφτασαν το "ψυχολογικό όριο" των 1000 μονάδων,

η πολτοποίηση-αποβλάκωση του εγκεφάλου του μέσου Έλληνα δεν ξεπέρασε το "ψυχολογικό όριο" του 98%,

η επιβουλή της Πατρίδας μας δεν φτάνει ως το "ψυχολογικό όριο" του Ισθμού της Κορίνθου,

η αμορφωσιά όλων των εμπλεκομένων στην Παιδεία δεν έπιασε το "ψυχολογικό όριο" του 90%,

και τέλος επειδή τα ..παπάρια μας δεν ξεπέρασαν από το πρήξιμο το "ψυχολογικό όριο" των 20 κιλών έκαστο,


έ μιά χαρά είμαστε ακόμα.

Τί θέλετε δηλαδή; να αποκτήσουμε τίποτα "ψυχολογικά";;


skymnos.blogspot.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ο βρώμικος (ανθελληνικός) ρόλος της Τουρκίας..

Πρέπει να είμαστε καχύποπτοι σε όλα τα επίπεδα της ανθελληνικής πρακτικής-ρητορείας από τους γείτονές μας.
Συχνά, τα ανυπέρβλητα εμπόδια που παρουσιάζονται και οι προβληματικές σχέσεις με τα κράτη που συνορεύουμε, οφείλονται στο..μακρύ χέρι της Άγκυρας.
Ο βρώμικος ρόλος της Τουρκίας, προφανής.
Άλλες φορές μας υπονομεύει απροκάλυπτα και άλλες φορές κεκαλυμμένα



Αλβανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέτρεψε την συμφωνία με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα!

Mια ιδιαίτερα αρνητική απόφαση για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας κρίνοντας με "ομόφωνη απόφασή του ασυμβίβαστη με το Σύνταγμα την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των άλλων θαλάσσιων περιοχών". Είναι μία απόφαση προϊόν διεργασιών στο παρασκήνιο με ισχυρό ρόλο της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς και ότι η αλβανική αντιπροσωπεία δεν είχε πλήρη εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαπραγματεύσεις.
Επιπλέον, έκανε λόγο για ανεπάρκεια των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου σχετικά με την κατανομή των θαλάσσιων περιοχών μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δίκαιο και έντιμο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη τα νησιά ως ειδικές περιπτώσεις κατά την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών.
Η ελληνοαλβανική συμφωνία αποτέλεσε ίσως την σημαντικότερη επιτυχια της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείο Εξωτερικών και σίγουρα η εξέλιξη αυτή "χρεώνεται" στη νυν ηγεσία που καθυστέρησε αδικαιολόγητα να επικυρώσει την συμφωνία πριν το τουρκικό λόμπι στα Τίρανα και οι εθνικιστικοί κύκλοι οργανώσουν την ανατροπή μιας απόφασης που έκλεινε μία εκκρεμότητα δεκαετιών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απολαύστε την Χαρά Νικοπούλου σε μιά ομιλία της στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της βράβευσής της από την Νομαρχία Θεσ/νίκης και το ΣΑΕ.
Τους λέει κατάμουτρα αυτά που άλλοι φοβούνται έστω και να σκεφτούν...



skymnos.blogspot.com

η Κίνα στο "απυρόβλητο" κ.Παπαρήγα;;



Μιά απορία επανέρχεται στο μυαλό μου μετά από κάθε ατύχημα, σε κάποιο από τα χιλιάδες ορυχεία της Κομμουνιστικής Κίνας.

Τα εκατοντάδες(έως χιλιάδες) θύματα των εργατών κάθε χρόνο, οι οποίοι δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και για ένα κομμάτι ψωμί (κυριολεκτικά),
δεν εμπίπτουν στα "δίκαια" του εργάτη;

στην εκμετάλλευσή του από το "κεφάλαιο";

στο "κλέψιμο" του ιδρώτα του από τους εργατοπατέρες;

στο κάλεσμα για "έναρξη" ανένδοτου αγώνα εναντίον των εργοδοτών;

στην "αντιλαϊκή" πολιτική της Κινεζικής εξουσίας;

στην "εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων";


Μυριάδες τα ερωτήματα.


Πως είναι δυνατόν, σε κάθε δήλωση του ημεδαπού Κομμουνιστικού Κόμματος, να γίνεται αναφορά σε όλα αυτά (και ορθώς) αλλά μόνο για άλλες Χώρες και ΠΟΤΕ για μιά Χώρα (αποδεδειγμένα και σε βάθος χρόνου) που εκφράζει ΟΛΑ όσα καταγγέλλει το εδώ ΚΚΕ;

(μην πάμε πίσω και μιλήσουμε για τον Σταλινισμό...).



Τα κόμματά μας είναι από ανεπαρκή έως γελοία σε όλες τις εκφάνσεις των λόγων και των πράξεών τους.

Άλλα εμφανώς, άλλα κεκαλυμμένα , έχουν εκφασιστεί-αποπροσανατολιστεί από τους όποιους αρχικούς τους "στόχους".


Ο ιστορικός τους κύκλος έκλεισε.



ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα ΤΩΡΑ, πριν "τελειώσουμε" οριστικά και αμετάκλητα...























μετα τον Καραμανλή ο Παπανδρέου ή μετά τον Παπανδρέου ο Καραμανλής;;

Μετά τον ανεπαρκή-πολιτικό νάνο Καραμανλή,


που η πιό "σπουδαία" επιτυχία του στα ελληνοτουρκικά ήταν η κατάθεση στεφάνου στον γενοκτόνο Κεμάλ και η κουμπαριά-παρωδία με τον Ερντογάν,
μας ήρθε ο άλλος "σπουδαίος" πολιτικός που ανέδειξε πρώτος την συγκεκριμένη "Εθνική γραμμή" ως Υπουργός (από το) Εξωτερικώ(ό)ν.
Πρωτοτύπησε με ...κατάθεση στεφάνου


και με ζεϊμπεκιές που τρόμαξαν τους απέναντι...

Ο πρώτος ήταν πρωθυπουργός σας για 5 χρονάκια κι ο δεύτερος είναι ο πρωθυπουργός σας για....(ο Θεός να βάλει το χέρι του..)
Μετά περιμένετε να δείτε και άσπρη μέρα....



Εκδήλωση Ορεστιάδος

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής,
συνεχίζει τον αγώνα της για την απομάκρυνση του καρκινώματος της Δημοκρατίας μας, της Εθνικής κυριαρχίας αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η “Πρωτοβουλία για την απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής” και η εφημερίδα “Αντιφωνητής”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ», σας προσκαλούν στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνουν με θέμα :

“Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής: Κράτος εν Θράκη”

Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι:

1. Μαλκίδης Θεοφάνης, λέκτορας ΔΠΘ

2. Σεμπαεδίν Καραχότζα, δημοσιογράφος- εκδότης εφημερίδας "Νάτπρες"

3. Καραΐσκος Κώστας, εκδότης εφημερίδας "Αντιφωνητής"


4. Νεκτάριος Δαπέργολας, Δρ.Βυζαντινολογίας


Συντονίζει ο εκπαιδευτικός Χάρης Κουσινίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στις 18.30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου "ΒΙΕΝΝΗ" στη Ν. Ορεστιάδα.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

η σημαία της ντροπής




Θαυμάστε επιχειρηματικό δαιμόνιο!
Θαυμάστε τακτική!
Θαυμάστε αρμονία χρωμάτων...


Από όπου και να το πιάσεις....μυρίζει.

Ποιός είναι ο λόγος, άραγε, που ανάγκασε τον συγκεκριμένο ξενοδόχο της ακριτικής Αλεξ/πολης να αναρτήσει την τούρκικη σημαία;


Μήπως ο αριθμός των τούρκων τουριστών; (αυτό φαντάζει σαν ανέκδοτο..)

Μήπως επειδή η περιοχή μας έπαψε να είναι ευαίσθητη;

Μήπως οι γείτονες σταμάτησαν να μας επιβουλεύονται;

Μήπως επειδή μιά σημαία(και μάλιστα τούρκικη) δεν παίζει κανέναν σημειολογικό ρόλο τόσο στους πλειονοτικούς, όσο και στους μειονοτικούς;

Μήπως ο ξενοδόχος έχει μαύρα μεσάνυχτα με το παιχνίδι που παίζεται στην Θράκη μας;

Μήπως το κίνημα της τουρκολαγνείας έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις;

Μήπως έπαψε, αυτή η σημαία, να μας γεννά συνειρμούς ως Έθνος;

Μήπως, μήπως, μήπως.......


Κατεβάστε την σημαία της ντροπής που μας προκαλεί όλους!!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

10η Απριλίου 1826







η 10η Απριλίου 1826 ως ορόσημο

Εξεπλάγην από την πληροφορία ενός φίλου, που προσφάτως γύρισε από χώρα της Νοτίου Αμερικής,
πως στην συγκεκριμένη χώρα προσπαθούν να βρούνε έναν(1) συμπολίτη τους που να έχει διατελέσει μία(1) ηρωική πράξη υπέρ της πατρίδος τους ώστε να στήσουνε τον ανδριάντα του σε κεντρικό σημείο της πόλεως…..
Γυρίζοντας το βλέμμα στην πατρίδα μας, μπορούμε να φέρουμε στην μνήμη μας τεράστιο αριθμό ηρώων και θυσιασθέντων.
Γεγονότα που καταμαρτυρούν μια ατέρμονη διαδρομή ηρωισμών και προσφοράς αίματος.
Από τα αναρίθμητα γεγονότα-σταθμούς της Ελληνικής ιστορίας, ας σταθούμε σε τρεις συγκεκριμένους , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι που να ομοιάζουν μεταξύ τους ίσης σπουδαιότητας.
Μάχη Θερμοπυλών, Πτώση Βασιλεύουσας, Έξοδος Μεσολογγίου.
Αυθαιρέτως εάν συγκρίνουμε τα τρία αυτά ορόσημα της Ελληνικής ιστορίας, πέραν από το διαχρονικό και το συνεχές των αξιών που μας πρεσβεύουν ως Έθνος, καταμαρτυρούν συγχρόνως και το ουσιώδες της θυσίας.
Και στις τρεις περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Οι ελπίδες ισχνές. Το τέλος αναπόφευκτο.
Παρόλα αυτά και παρόλο το τραγικό της καταλήξεως , στις Θερμοπύλες, η θυσία ανεδείχθη σε θρύλο εώς των ημερών μας, που μέσα από αυτήν ,κατάφεραν οι υπόλοιποι Έλληνες να ταρακουνηθούν και να συνασπιστούν ώστε να φέρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα του επόμενου έτους.
Κατά την πτώση της Βασιλεύουσας οι λιγοστοί και χωρίς καμία ελπίδα μαχητές, με κεφαλή τον Παλαιολόγο, πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων και θωράκισαν με την πράξη τους την ελληνική συνείδηση του λαού, κρατώντας την φλόγα της λευτεριάς άσβεστη μέχρι την στιγμή της αποτινάξεως του ζυγού.
Η περίπτωση του Μεσολογγίου , ίσως, είναι η πιο αδικημένη. Παρόλο που και αυτή η θυσία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μεταστροφή της παγκόσμιας κοινής γνώμης υπέρ του ελληνικού αγώνα, δεν μνημονεύεται όσο της αξίζει. Δεν είναι μόνο το τραγικό της δραματικής καταστάσεως που επικρατούσε εντός της πόλεως για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε ο μεγάλος αριθμός γυναικών, παιδιών, γερόντων, αρρώστων που επιβάρυναν την ολέθρια κατάσταση.
Είναι ότι συνέβη σχετικά πρόσφατα ( ούτε 200 χρόνια πριν) με άμεσες, διασταυρωμένες και πολλαπλές μαρτυρίες που ζωντανεύουν την ιστορία χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης από τους «καλοπροαίρετους». Είναι ότι πραγματοποιήθηκε ΕΞΟΔΟΣ προς την αθανασία.
Είναι ότι ξαναδόθηκε νέα δυναμική στην αναιμική (στην συγκεκριμένη περίοδο) επανάσταση.
Με αφορμή την ημέρα της Εξόδου, ας προσπαθήσουμε τα επόμενα χρόνια ,να την αναδείξουμε με το κλέος που της αξίζει .Το χρωστάμε και στους νεκρούς μας αλλά και στα παιδιά μας.
skymnos.blogspot.com

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

πρώτα η "φιλία" και μετά ο "τουρισμός"


Επειδή τις τελευταίες ημέρες (εν όψει της τουριστικής περιόδου) μας έχουν ζαλίσει με τις ελληνοτουρκικές "προσεγγίσεις" σχετικά με την συνεργασία των δύο πλευρών, (όπου γίνονται συναντήσεις, "ανταλλαγές", "συνεργασίες" και διάφορα άλλα πάρε δώσε με την απαραίτητη σάλτσα της "ειρηνικής" συνύπαρξης), σας θυμίζουμε τί ακριβώς εννοούν οι απέναντι όταν μιλάνε για προσέγγιση και αν θα είχαν το ίδιο πάθος για "συνεργασία"αν τα νούμερα ήταν αντίστροφα υπέρ ημών.

Φυσικά ΠΑΝΤΑ τα χαϊβάνια και οι χαμένοι στην όλην υπόθεση είμαστε εμείς...




(απόσπασμα από ινφογνώμωνα για τα ποσοστά των τουριστών ΜΟΝΟ από την περιοχή μεταξύ Χίου-Τσεσμέ. Δεν μιλάμε για τις εκατοντάδες χιλιάδες από όλην την επικράτεια..)


Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται για τουρισμό το Τσεσμέ ήταν τα προηγούμενα χρόνια μόλις 6.000-7.000. Ωστόσο, πέρυσι, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 60.000 άτομα. Συνολικά, 27 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2009 και φέτος οι ειδικοί αναμένουν άνοδο του τουρισμού.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

και ας μην ξεχνούμε τούτες τις Άγιες Μέρες,

πως μετά την Σταύρωση


και τον θάνατο,


έρχεται η Ανάστασις !!!


Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Όπως ο Κύριος ανεστήθη, κατόπιν τόσων μαρτυρίων , έτσι να Αναστηθεί και η Ελλάς...