Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

παρολίγον σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία.
(του απεσταλμένου μας στην Ιστανμπούλ , Μικέ Γιουσουφάτου)


Ανεξέλεγκτη τροπή κινδύνεψαν να πάρουν οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος -Τουρκίας μετά το παρακάτω δημοσίευμα.





Εφ. Ραντικάλ 21-2-2011(tourkikanea.gr)

Ανακοίνωση από τον ιατρικό σύλλογο για τους μαζικούς τάφους
Τουρκικός ιατρικός σύλλογος (TTB) : Σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Χακκάρι ως το Τούντζελι υπάρχουν χιλιάδες άγνωστα πτώματα. Ανησυχούμε για την συσκότιση των στοιχείων.
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου




. Εξοργισμένη η Αθήνα ζήτησε το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. καθώς και την παύση της υποστήριξής της προς αυτήν. Επίσης, απέσυρε τους αντιπροσώπους της από οποιαδήποτε συνομιλία με την τουρκική πλευρά (το ίδιο έπραξε και η Κύπρος). Κατήγγειλε την Τουρκία σε όλα τα διεθνή φόρα και οργανισμούς (ΟΗΕ, Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι, Human rights Watch κλπ) και ανακάλεσε τους Πρεσβευτές της . Μάλιστα διέταξε και το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κατόπιν αυτής της τροπής, και προκειμένου να μην εκτραχυνθεί κι άλλο η κατάσταση, το δύσκολο ρόλο του κατευνασμού ανέλαβαν οι εξής: ο καθηγητής Βερέμης (υπενθυμίζοντας στις ελληνικές αρχές τις χρόνιες και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Λαών), η Ντόρα Μπακογιάννη (θυμίζοντας στις ελληνικές αρχές πως ο πατέρας της βρήκε ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία κατά την διάρκεια της Δικτατορίας), οι διαγωνιζόμενες κοπέλες από το next top model (επισημαίνοντας πόσο καλά τις φέρθηκαν οι Τούρκοι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν πάντα βαζελίνη..), ο ψευδομουφτής Μετέ ( ο οποίος τόνισε πως το κλείσιμο του Προξενείου, την συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική στιγμή, θα εκτινάξει στα ύψη την ανεργία μεταξύ των μουσουλμάνων- αφού θα διακοπεί η χρηματοδότησή τους), oι συνελεστές των τουρκοσίριαλ (οι οποίοι ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές πως η πλοκή στα τουρκοσίριαλ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο) και ο Δήμαρχος Μπουτάρης (διανθίζοντας το όραμά του για κοινές ομοφυλοφιλικές παρελάσεις με τον αδελφικό Λαό της Τουρκίας).


Μετά από όλα αυτά η Αθήνα τελικά επείσθη και ανακάλεσε όλες τις τελευταίες αποφάσεις που πήρε "εν βρασμώ ψυχής".


Οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελληνοτουρκικής προσέγγισης...



http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnFyVEcNZcE4fG5ltM4xYcDzxn_ePuTY4zu3iQ5LYFs0Wpq2ntfA

1 σχόλιο:

  1. Και εις ανώτερα!!!Αναδημοσιεύθηκε το παρόν στο blog tromaktiko.
    Γιώργος,Σύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή