Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

αποτελέσματα τουρκοψηφοφορίας

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8qTjuV0IRkysCa4dRULFVFaYxWdaVylZN730O9ont6Ru9hJI&t=1&usg=__x85OcC7COeWj1mGNpyx-pCQMy8I=
Γιά να δούμε ρε παιδιά στα γρήγορα τί παίχτηκε στην Κομοτηνή.

Ο τουρκοσυνδυασμός της κυρά Σιμπέλαινας (αυτός ο πολλά υποσχόμενος που πόνταρε στην μισαλλοδοξία , στον εθνικισμό και στον σοβινισμό) πήρε 8 και κάτι ψιλά τοις εκατό , ήτοι γύρω στις 2700 ψήφους.
Ας το αναλύσουμε όπως εμείς ξέρουμε.
Από την μιά μεριά, η κυρά Σιμπέλαινα και όσα γνωστά καλόπαιδα εξ Ανατολών κρύβονται από πίσω της, μας είχε ζαλίσει τον έρωτα πως θα μας έφερνε 8.000 ψηφοφόρους ομογενείς της από την ευρύτερη περιοχή της Προύσσας (βλέπε tourkikanea.wordpress.com 30-10-10) και θα σαρώνανε στις εκλογές. Ήρθανε, τελικά, γύρω στα 2200 άτομα. Πήρε την πρώτη κρυάδα. Μετά με πύρινους λόγους, ψιλοαπειλές, μεγαλοστομίες και παραπληροφόρηση (τί εθνικά οθωμανικά εμβατήρια έπαιζε στις συγκεντρώσεις της, τί προέδρους συλλόγων και επιτροπών κουβάλησε, τί ψευδομουφτήδες επιστράτευσε, τί προξενοπράκτορες σουρμάλησε) προσπάθησε να συσπειρώσει και να πολώσει την μειονότητα για τους προφανής λόγους.Μας ξαναέπρηζαν τον έρωτα πως θα έπερναν ποσοστό από 15% έως 19% (μερικοί μας "απειλούσαν" και για μεγαλύτερο νούμερο).
 Εντέλει ήρθε και η δεύτερη κρυάδα αφού πήρε τα κάκαλα του Καράμπελα με το 8,6%
παρόλον τον θίασο, τον μηχανισμό υποστηρίξεως και την κινητοποίηση (με μεγάλη συνεπικουρία του τουρκοπροξενείου).
Δηλαδή, από αυτήν την άποψη, πάτωσε εντελώς αφού δεν έπεισε ούτε το 1/3 των "ομοεθνών" της. Καλά οι Πομάκοι και οι Τσιγγάνοι να μην αναφέρουμε πού την γράψανε.
Ακόμα και οι ίδιοι οι "πρωτοβηματίες για την ισότητα" εξεπλάγησαν από την αποτυχία τους.
Από την άλλην πάλι μεριά, οι 2700 που την ψήφισαν, ζούν ανάμεσά μας και είναι πράκτορες, φιλοπράκτορες, προξενοδέσμιοι, τρομοκρατημένοι, μερικοί είναι έμμισθοι κι άλλοι απλώς πλανεμένοι. Μεγάλο νούμερο και ανησυχητικό μόνο για την Κομοτηνή. Αν συνυπολογίσουμε και την αδιαφορία-βλακεία-παράκρουση-πλάνη-αυταπάτη-αφέλεια που δέρνει τους χριστιανούς (καί λοιπούς μουσουλμάνους)ψηφοφόρους των 2 μεγάλων κομμάτων (που μας φέραν σε αυτά τα χάλια) και που τους (ξανα)ψήφισαν, τότε τα αποτελέσματα ερμηνεύονται ως τραγικά κι ανησυχητικά.
Διαλέξτε ποιάν ερμηνεία προτιμάτε.
Την "αισιόδοξη" ή την απαισιόδοξη;
Άλλωστε το νόμισμα έχει δύο όψεις (αλλά μία κάτοψη όταν πέσει..)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmNlI6RYHifKoitM_N_Em1XufhhmGmZX6qtgigL9rD-YSd9Rk&t=1&usg=__uJ8VNIBMeGRHaQBCw65Jwh9Nq5U=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου