Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κομοτηνή: 16/3/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 20:00, ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης Κομοτηνής, σε συνεργασία  με τις εκδόσεις  «Λιβάνη» και το Βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο», παρουσιάζουν το τελευταίο άλμπουμ του γνωστού Έλληνα σκιτσογράφου-αρθρογράφου  Στάθη με τίτλο:


«Τα ανδρείκελα»

Το τελευταίο άλμπουμ του Στάθη περιέχει σκίτσα που δημοσιεύθηκαν στην Ελευθεροτυπία, τους 4 Τροχούς και τα Επίκαιρα το 2009 και ως τον Αύγουστο του 2010. Με το έργο του μας προτρέπει να ξεφύγουμε από την εικόνα που έχουμε για την γελοιογραφία, ως μέρος αποκλειστικά μιας εφημερίδας και να την δούμε ως ένα έργο τέχνης που μπορούμε να αποκτήσουμε.


Το άλμπουμ θα προλογίσει ο Θανάσης Γκαϊφύλιας, τραγουδοποιός.



Βιογραφικό σημείωμα
Ο Στάθης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Hλείας.
Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Σκηνοθεσία Kινηματογράφου.
Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και γελοιογραφίες το 1981 στον “Oδηγητή” κι από τότε συνέχισε για δέκα χρόνια στον “Pιζοσπάστη”, άλλα δέκα στα “NEA” και τέλος, έως τώρα στην “Eλευθεροτυπία”.
Σε όλο αυτό το διάστημα συνεργάσθηκε με πλήθος εντύπων όπως το “ANTI”, η “Πρώτη”, η “Mακεδονία”, το “METPO”, το “EΠIXEIPΩ”, ο “METOXOΣ” και πολλά άλλα.
Σήμερα, εκτός της “E” συνεργάζεται επίσης με τους “4 Tροχούς”, το “Δίφωνο”, την “
Παρασκευή + 13 κι άλλα. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, κυρίως παιδικά, με τις εκδόσεις Kαστανιώτη, Kέδρος, Άγκυρα, Πατάκης, Παπαδόπουλος και άλλες.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει κάνει πλήθος ατομικές καθώς και τρεις εκθέσεις στις γκαλερί Aστρολάβος και Aγκάθι.
Έχει εκδώσει 21 άλμπουμ με γελοιογραφίες, τρία με σκίτσα χωρίς λόγια, ένα με κόμικ και ένα βιβλίο με εικονογραφημένα τραγούδια.
Tέλος γράφει την καθημερινή στήλη
“Nαυτίλος”
στην “Eλευθεροτυπία”, ανθολογία της οποίας εξέδωσε προσφάτως η εφημερίδα και διακινούν οι εκδόσεις Πατάκη.
Kαλλιεργεί ένα αμπέλι, συλλέγει παιχνίδια, ταξιδεύει πολύ ( ενίοτε γράφοντας ταξιδιωτικά ) κι έχει δύο γιούς, τον Διονύση και τον Tηλέμαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου