Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τουρκοπροβοκάτορες...

Τηλεοπτική εκπομπή για τους…καταπιεσμένους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»


Όχι δεν είναι μοντάζ. Είναι από μιά τουρκική εκπομπή κατά την διάρκεια της οποίας ανέμιζαν την αποσχιστική σημαία της Δ.Θράκης. Εμείς, φυσικά, μπορούμε να συνεχίσουμε να βομβαρδιζόμαστε με τουρκοσήριαλ και τουρκοφιέστες ....
(από ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-ΣΤΟΠ)
     Μία ακόμη από τις τουρκικές προκλήσεις σε σχέση με την ελληνική Θράκη σάς επισημαίνουμε σήμερα. Ακροθιγώς και ενδεικτικά βεβαίως, καθότι με την κλιμάκωση της τουρκικής νεοθωμανικής προπαγάνδας, που παρατηρείται τα τελευταία 2 χρόνια εντός και εκτός (τουρκικών) συνόρων, τι να πρωτογράψεις πλέον! Ο λόγος για μια εκπομπή σε τούρκικο τηλεοπτικό σταθμό με θέμα τα προβλήματα των…Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Παραθέτουμε (σε μετάφραση του Μ.Κ.) το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΒΑΤΤΑΜ (δηλαδή του … «Κέντρου Έρευνας Τούρκων Δυτικής Θράκης») στις 20-3-2011:
     ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ¨Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ¨
     Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σουλεϊμάν Πεχλιβάν στην εκπομπή ¨ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΤΙΑ¨ του τηλεοπτικούs καναλιού Καρεσί TV είχε ως θέμα ¨Η Δυτική Θράκή και τα προβλήματα των Τούρκων που ζούνε στην Δυτική Θράκη, χτες και σήμερα¨. Η εκπομπή αυτή του Καρεσί TV παρακολουθήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους τηλεθεατές του καναλιού.
     Μετά από πολλά αιτήματα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο των Τουρκικών Εστιών-τμήματος Μπαλίκεσίρ, πως θα ήταν επωφελής η οργάνωση μιας ειδικής εκπομπής. Σε αυτήν κλήθηκε ως ομιλητής ο πρόεδρος του ΒΑΤΤΑΜ Οζκάν Χουσείν. Ο Οζκάν Χουσείν ενημέρωσε τους μετέχοντες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης για τις τελευταίες εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.
     Επίσης περιγράφηκαν τα προβλήματα της κοινότητας, οι προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων, ο αγώνας που δίνουν οι σύλλογοι στην Ευρώπη, καθώς και οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε βάρος των Τούρκων στην Δυτική Θράκη.
     Σχόλιο: Περί επιθέσεων εμείς φυσικά ουδέν γνωρίζουμε. Εκτός βέβαια και αν υπό τον όρο εννοούνται οι προνηπιακού επιπέδου γελοιότητες με τα…κοτέτσια στα μειονοτικά χωριά (μα ούτε μια προβοκάτσια της προκοπής δεν είναι ικανοί επιτέλους να στήσουν;). Γνωρίζουμε όμως ότι η σημαία στην φωτογραφία είναι της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, καθώς και ότι ο ομιλητής δεξιά είναι ο κύριος Οζκάν Χουσείν, γνωστός και για τις δηλώσεις του πως η Δυτική Θράκη νομικά δεν ανήκει στην Ελλάδα. Καλά πάμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου