Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αϊ σιχτίρ ρε Νταβούτογλου...

Απέναντι στον Νταβούτογλου

Category: Δράση προξενείου  (ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ -ΣΤΟΠ)
   Δεν θα αφήναμε, εννοείται, να περάσει αντουφέκιστος από την ελληνική Θράκη ο απεσταλμένος του…σουλτάνου, ο θεωρητικός υπέρμαχος του νεοθωμανισμού, στο γεμάτο…παλαιοθωμανικούς συμβολισμούς ταξίδι επιθεώρησης των…υπηκόων του από τον Έβρο ως τη Θεσσαλονίκη. Ήρθε λοιπόν ο Αχμέτ Νταβούτογλου και περιόδευσε, απηύθυνε χαιρετισμούς προς «τα αδέλφια και τους ομοεθνείς» του, είπε ότι «ερχόμενος στη Δυτική Θράκη, αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο Ικόνιο», μίλησε ανενόχλητος για «τουρκική μειονότητα» που πρέπει «να διαφυλάξει την κουλτούρα και την ιστορία της» και που «70 εκατομμύρια Τούρκοι είναι στο πλευρό της», μπήκε σε καφενεία, συνάντησε ψευτομουφτήδες και παράνομους τουρκοσυλλόγους και (φυσικά) έλαβε τα γνωστά…γην και ύδωρ από τον περιφερειάρχη Γιαννακίδη, τον Ξυνίδη και άλλους κωμικούς ελληνόφωνους ανθυποτζουτζέδες της περιοχής. Σε πείσμα όμως όλων των προσκυνημένων και απάντων των γιουσουφακίων, ήμασταν κι εμείς εκεί. Η παρέα του «Αντιφωνητή» (και του «Σπάρτακου»), μια ομάδα ανθρώπων που παλεύει εδώ και χρόνια ολομόναχη για τα αυτονόητα στη Θράκη απέναντι σε πράκτορες, προσκυνημένους, λακέδες, δημαρχονομαρχίδια και άλλους γελοίους ψηφοτσομπάνηδες. Ήμασταν εκεί, με πανό για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και το Κουρδιστάν, με πλακάτ για το Προξενείο και την τουρκική επιθετικότητα, με κούρδικες και κυπριακές σημαίες, με συνθήματα στα αγγλικά και τα τούρκικα (μεταξύ αυτών βεβαίως και το περίφημο πλέον «Ασιχτίρ» που οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι ύψωσαν προσφάτως απέναντι στον Ερντογάν). Μαζί μας βρέθηκαν και κάμποσοι Κύπριοι φοιτητές, που κατέθεσαν τη σιωπηρή διαμαρτυρία τους απέναντι στους μεγαλοφασίστες των γενοκτονιών και στυγνούς επιβήτορες της ίδιας τους της πατρίδας…
   Και για την…ιστορία, τα συνθήματα στα πανό μας, ανέγραφαν τα εξής:
   «ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό μέλλον, ΟΧΙ στο οθωμανικό παρελθόν»
   «Αρκετά με την τουρκική υποκρισία, ξεκουσμπιστείτε από τη Θράκη!»
   «Αχμέτ, φεύγοντας πάρε και το Προξενείο μαζί σου!»
   «Κατοχικη΄δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!»
   «Οι 114 ομαδικοί τάφοι δεν είναι εδώ, στο Κουρδιστάν να πας!»
   «Ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία: 114 ομαδικοιί τάφοι, 1469 πτώματα. Κρατήστε τον ανθρωπισμό σας μακρυά μας!»
   Εστάλη όμως και…προφορικό μήνυμα στον επισκέπτη (μέσω τηλεβόα), στα ελληνικά και στα τουρκικά:
   «Καταγγέλουμε την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην περιοχή. Ο ιδιωτικός της χαρακτήρας είναι ο φερετζές της υποκρισίας. Όποιος κόπτεται για μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν διατηρεί κατοχικούς στρατούς, δεν ισοπεδώνει γηγενείς λαούς εκατομμυρίων ψυχών, δεν αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν χρησιμοποιεί την γεωπολιτική ως όχημα του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού.
   Δηλώνουμε αντίθετοι στην επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη, η σημειολογία της οποίας δεν καλύπτεται από τις γελοίες δικαιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο φιλήσυχος κόσμος της Θράκης που σιχαίνεται τους κάθε λογής νταβατζήδες μειονοτήτων, ενώνει τη φωνή του με κείνη των Τουρκοκυπρίων που του απηύθυναν εκείνο το μεγαλοπρεπές άι σικτίρ. Να πάρει το μαγαζί του από την οδό Ιώνων (σ.σ. ο λόγος για το τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής) και να μην τον ξαναδούμε»!
                                                                                                                                                                                                   Ν.Δ.
Άλλες φωτογραφίες από το συμβάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου