Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΠΙΘΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ

Συγκρότηση πυρήνα Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «ΣΠΙΘΑ» στην Αλεξανδρούπολη

Σας ενημερώνουμε για τη συγκρότηση του πρώτου πυρήνα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «ΣΠΙΘΑ» στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική με τη «ΣΠΙΘΑ», ούτε παρθενογεννημένοι είμαστε πολιτικά, κάθε άλλο. Παρακολουθώντας κι εμείς έμπλεοι οργής και αηδίας όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος κοινής νοημοσύνης, την προθανάτια κατάσταση στην οποία οδήγησαν την πατρίδα μας η άθλια κομματοκρατία και οι προνομιακοί συνομιλητές της: κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες-πιράνχας, τραπεζίτες, αεριτζήδες, εγχώρια golden boys και διαπλεκόμενοι, χρεωκοπημένοι σήμερα καναλάρχες, είχαμε δύο επιλογές...»


Είτε να συνεχίσουμε να απορούμε για την -άξια ψυχιατρικής ανάλυσης- σχιζοφρενική προσδοκία μέρους της κοινωνίας, να περιμένει τη λύση και να επιτρέπει τη διαχείριση μιας οριακής για την ύπαρξή και το μέλλον μας κρίσης, από αυτούς που είναι αποκλειστικά και ολοκληρωτικά υπεύθυνοι για τη δημιουργία της! Να παραμείνουμε αδρανείς στον καναπέ ή στο καφενείο, διαπιστώνοντας και συζητώντας αενάως τα ίδια και τα ίδια. Επιτρέποντας σε μια αμφίβολης δημοκρατικής νομιμοποίησης κυβέρνηση του παγκόσμιου διανοητή που αντιπροσωπεύει ίσως όχι πάνω από 20% του ελληνικού λαού, να ισοπεδώνει ολοκληρωτικά την ελληνική κοινωνία. Που υφάρπαξε την ψήφο όσων καλοπροαίρετων την ψήφισαν με ψέματα. Που υπέγραψε μια προαποφασισμένη πρωτοφανή παγκοσμίως δανειακή σύμβαση με την οποία εκχωρεί εθνική κυριαρχία στους δανειστές. Που εφαρμόζει με συνταγματικό πραξικόπημα/παρεκτροπή ένα Μνημόνιο-βρόχο στο λαιμό της κοινωνίας. Που υιοθέτησε ακραία νεοφιλελεύθερες θεραπείες σοκ που επιβάλλει ο καπιταλισμός καζίνο σε μπανανίες, κατατάσσοντας την σε περίοπτη θέση ανάμεσα στα πιο μισητά καθεστώτα που ακολούθησαν τις επιταγές της οικονομικής σχολής του Σικάγου (Πινοσέτ, Σουχάρτο, Ρήγκαν κοκ). Που ένα χρόνο τώρα, δεν βρήκε έναν (αριθμός: 1) καταχραστή δημοσίου χρήματος να βάλει φυλακή και να του δημεύσει την περιουσία. Αλλά και στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, μια αντιπολίτευση με τις δικές της πελώριες διαχρονικές ευθύνες και ένα νέο αρχηγό να προσπαθεί να διαχειριστεί έναν πλήρως απαξιωμένο ασπόνδυλο μηχανισμό εξουσίας, κρατώντας εκών άκων ισορροπίες ανάμεσα σε ντιντήδες, γιάπηδες και ξανθιές που γράφουν στο φακό, σαλώμες και ζορό.

Δυστυχώς, για διάφορους λόγους και τα υπόλοιπα κόμματα του ημιθανούς συστήματος της μεταπολίτευσης, με το δικό τους -αναλογικά μικρότερο- μερίδιο ευθύνης, αποδεδειγμένα δεν κατάφεραν να προσφέρουν διεξόδους και όραμα και να καρπωθούν έτσι τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Για τα πιο πρόσφατα (απο)κόμματα του σωλήνα στα όρια του στατιστικού λάθους, δεν νομίζουμε ότι αξίζει καν η παραμικρή σοβαρή αναφορά.


Ή να κάναμε κάτι, αναζητώντας μια ρεαλιστική προοπτική παρέμβασης μέσα από εντελώς νέα πολιτικά υποκείμενα. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τελευταίος ίσως μεγάλος Έλληνας, με τη ιδρυτική διακήρυξη της «ΣΠΙΘΑΣ» έθεσε το πλαίσιο εντός του οποίου, όσοι συμφωνούμε στα βασικά, καλούμαστε μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης, να αυτοοργανωθούμε και να αναζητήσουμε διεξόδους στα σημερινά αδυσώπητα αδιέξοδα. Έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλη τη χώρα που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα γνώριζε ό ένας την ύπαρξη του άλλου, να προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε από τη βάση, λύσεις ωφέλιμες για το σύνολο της πολλαπλώς βαλλόμενης κοινωνίας. Σίγουρα οι λύσεις αυτές, εδώ που καταντήσαμε, ούτε μαγικές, ούτε ανώδυνες θα είναι - μακριά από μας οι λαϊκισμοί και οι απλουστεύσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να βρούμε τη δύναμη να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, την αξιοπρέπειά μας, να ξαναβρούμε την ψυχή μας και να ξανακοιτάξουμε στα μάτια τους νέους ανθρώπους και να τους πούμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε.


Με όσες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις –σεβαστές- δικαιούται να έχει κανείς, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων καλούμε κάθε υποψιασμένο, δημοκρατικό, ανένταχτο σε κομματικά μαντριά, ενημερωμένο όχι μόνο από τις καθεστωτικές ΥΕΝΕΔ, ελευθερόφρονα και ανιδιοτελή συμπολίτη μας να ανταποκριθεί και να συμμετάσχει στην Κίνηση. Χανόμαστε, δεν περισσεύει κανείς. Ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσής της, τον Έβρο, δεν είναι δυνατόν το όραμα για την «ανάπτυξή» του να εξαντλείται στα Χρυσωρυχεία, την ανακαίνιση του τζαμιού του Βαγιαζήτ, τους τούρκους τουρίστες και τη δημιουργία campus για τη (μόνιμη;) εγκατάσταση παράνομων μεταναστών. Είναι κρίμα.


Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση, στα πλαίσια κάποιας εκδήλωσης που έχουμε κατά νου να διοργανώσουμε, να έλθουμε σε επαφή με περισσότερους κόσμο.


ΣΠΙΘΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αγγελώνιας Θεόδωρος, Γκιριζιώτης Θανάσης, Δαλαλάκης Παντελής, Ζεϊμπέκης Θανάσης, Ηλιόπουλος Μαρίνος, Θωμαίδης Βασίλης, Κεραμάρης Παναγιώτης, Νικηφορίδης Δημήτρης (συντονιστής), Νυφούδης Στέφανος, Μαρκίδης Δημήτρης, Παντελίδης Γιώργος, Παπαζίκας Δημήτρης, Σιμσίρης Γιώργος, Στάκος Δημήτρης, Σταυρακίδης Άγγελος, Στεργίου Σάββας, Τιλκερίδης Κώστας


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2551033313, 6947566665
Email: spitha.alexandroupolis@gmail.com
dnikifor@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου