Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

"η συμμαχία των 5"

Θρίαμβος της εξωτερικής μας πολιτικής. 
Ο υπουργός εξωτερικών κ.Αβραμόπουλος, κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στην Τουρκία, ανακοίνωσε μιά σημαντικότατη στρατηγική κίνηση της Ελλάδος, παρόντος του τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Συγκεκριμένα ο κ.Αβραμόπουλος διάλεξε την συγκεκριμένη στιγμή για να παρουσιάσει την γεωστρατηγική κίνηση της Ελλάδος, να συνάψει ιδιαίτερα σημαντικές συμμαχίες, προς απάντηση των συνεχόμενων προκλήσεων των Τούρκων σχετικά με το Αιγαίο, την Θράκη, την ΑΟΖ, την Κύπρο, τις παραβιάσεις, την υπονόμευση μέσω Αλβανίας, Κοσόβου, Σκοπίων κλπ 
Έτσι λοιπόν ο κ.Αβραμόπουλος ανακοίνωσε πως η Ελλάς προχωρά σε στρατηγική συμμαχία με την Μπουργκίνα Φάσο, τις νήσους Φερόε, την Γουαδελούπη και την Μάλτα.
 Η "συμμαχία των 5" , όπως ονομάστηκε η νέα συμμαχία, προχώρησε σε σημαντικές συμφωνίες σε θέματα ενέργειας, εκπαίδευσης, αστυνόμευσης και , κυρίως, αμυντικής συνεργασίας. Η νέα συμμαχία έρχεται ως αντιστάθμισμα πρωτίστως στην τουρκο-αλβανο-σκοπιανή προκλητικότητα αλλά και για να ισορροπήσει την αλαζονεία του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Β.Αφρικής και των Βαλκανίων. 
Ο κ Αβραμόπουλος άφησε άφωνο τον τούρκο οικοδεσπότη του, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια πολιτική σκηνή, καθώς οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα είναι δεδομένες.
Θα σας κρατάμε ενήμερους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου