
όταν θα μας πλησιάζει η φωτιά (κάθε είδους) μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα σβήσει με...ένα ποτήρι νερό...
Άντε , καλή χρονιά και καλή φώτιση
skymnos.blogspot.com
ΣΑΤΙΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αμφισβητεί τις προσωπικές μαρτυρίες της Έλλης Παπά το ΚΚΕ | |
Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τους λόγους που η μητρότητα δαιμονοποιείται από τον σύγχρονο καπιταλισμό. Τα άθλια, αποστεωμένα σαρκία που ποζάρουν κατάχλωμα στα περιοδικά μόδας (της βλαχομόδας του Nitro και του Mhtro δηλαδή) οδηγούν μία νεολαία στην πνευματική εξαθλίωση και στη σχιζοφρενή συμπεριφορά έχοντας το γονότυπο σε διαρκή σύγκρουση με την μισόζωη εγκληματική προπαγάνδα ανεγκέφαλων κομπλεξικών που προωθούν επάξια τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Μήπως θα πρέπει το κράτος να επέμβει έστω και σε αυτό; Όπως πολύ σωστά έκανε η Ισπανία που ο ΓΑΠ την έχει και πρότυπο. Αλλιώς σας υποσχόμαστε ότι θα τους αλλάξουμε τα φώτα:
Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για την εξάπλωση της νευρικής ανορεξίας ανάμεσα σε γυναίκες κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά κορίτσια τα οποία συχνά είναι πιο ευάλωτα. Στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις πασαρέλες μοντέλα υπερβολικά αδύνατα. Έχοντας αυτά κατά νου, διαβάστε τα παρακάτω άρθρα (ευχαριστούμε τη Μαρία για τον εντοπισμό και τη Ρωξάνη για τη μετάφρασή τους):
Εικόνα αποστεωμένου μοντέλου του οίκου Ραλφ Λώρεν εξοργίζει
Πρόσφατα γίνεται θέμα συζήτησης για τους διαφημιστές και περιοδικά μόδας που χρησιμοποιούν φωτογραφίες – ειδικά φωτο γυναικών – που φαίνεται πως έχουν «πειραχτεί» ή «ρετουσαριστεί» με τεχνητές μεθόδους και ηλεκτρονικά προγράμματα όπως το Photoshop.
Η πιο πρόσφατη εικόνα που έχει ξεσηκώσει οργή είναι ενός μοντέλου του οίκου Ραλφ Λώρεν σε διαφήμιση. Πρόκειται για την Φιλίππα Χάμιλτον, η οποία παρουσιάζεται τόσο αδύνατη, ώστε να φαίνεται η μέση της πιο μικρή ακόμα και από το κεφάλι της.
* στις τελευταίες εκλογές ο ΓΑΠ δεν αύξησε τα ποσοστά του , απλώς οι αντίπαλοι του δεν ψηφίσαν το κόμμα τους...
Καραίσκος Κοσμάς-Αντιφωνητής
Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης. Διαλέξαμε μια από τις πλέον ¨ενεργές¨ ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως την γραμμή του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ανήκει στον Ιλχάν Ταχσίν, ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας Μπιρλίκ που βγαίνει στην Κομοτηνή. Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος και ας αναλογιστούμε τι πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή όλοι όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας.Λοιπόν απολαύστε http://www.birlikgazetesi.info/?pid=3&id_news=1085
26-11-2009
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΓΙΟΚ.
Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου.Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό.
Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις.Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υπόψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας.
Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία.Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν. Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους.
Ο Σαμαράς κενολογεί : Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.
Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελλάδος Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν;Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.
Τον …«πατέρα των Τούρκων» προσκύνησαν τα φασιστοειδή στην Κομοτηνή
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 71Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ
Τον …«πατέρα των Τούρκων» προσκύνησαν στην Κομοτηνή
Τελετή στο Τουρκικό προξενείο, μπροστά στην προτομή του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ, που πλαισιώθηκε με στεφάνια πορτραίτα και σημαία κλπ.
Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Μ’ ένα στεφάνι στην προτομή του αποκαλούμενου «πατέρα των Τούρκων» κι ενός λεπτού σιγή, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και απλοί πολίτες, τίμησαν στην αυλή του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, την 71η επέτειο θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ. Τα έργα και οι μέρες του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανές στις μνήμες των μουσουλμάνων Θρακών και ο εκάστοτε πρόξενος της πόλης φροντίζει να διατηρεί αυτήν την ανάμνηση, τιμώντας την επέτειο του θανάτου του. Έτσι και φέτος, ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς κάλεσε στην σύντομη, αλλά συμβολική αυτή τελετή, τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, για να τιμήσουν από κοινού τα 71 χρόνια από τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, που απεβίωσε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Νοεμβρίου 1938.
Στις πρώτες σειρές μπροστά στον ανδριάντα του Ατατούρκ βρέθηκαν νωρίς το πρωί, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, οι πρώην βουλευτές Μουσταφά – Μουσταφά, Γκαλήπ Γκαλήπ, Χασάν Χατίπογλου, και Αχμέτ Φαϊκογλου, οι αντινομάρχες Μεμέτ Δεβετζήογλου, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κοτζά Μουμίν Ριτβάν και Σινασί Μεχμέτ, οι δήμαρχοι Αρριανών Μεμέτ Χαλίτ, Σώστου Ισμέτ Καδή, Φιλύρας Χασάν Κιασήφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αχμέτ Καρά, οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες.
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Κεμάλ ξεκίνησε η τελετή, για να ακολουθήσει ομιλία του προξένου κ. Σαρνίτς, όπου εκφωνήθηκε το μήνυμα που εκδόθηκε με αφορμή την 71η επέτειο θανάτου και τονίστηκε η σημασία αυτής της μέρας. Ένας μαθητής δημοτικού σχολείου διάβασε ένα ποίημα για τον ιδρυτή της Τουρκικής δημοκρατίας και ακολούθησαν χαιρετισμοί του πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαϊκογλου, του ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, ο οποίος μάλιστα μνημόνευσε την δημοφιλέστερη φράση της γειτονικής χώρας «Τι ευτυχής, όποιος μπορεί να λέγεται Τούρκος».
Πολίτες από την Τουρκία και τη Δυτική Θράκη στην τελετή της Θεσσαλονίκης
Τελετή στη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ έγινε και στο σπίτι, όπου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί σήμερα ως προξενείο. Εκεί ο γενικός πρόξενος Χουσείν Οζντεμίρ υπογράμμισε τη σημασία που είχε αποδώσει ο Κεμάλ στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Τουρκικού έθνους. Εκεί βρέθηκε κόσμος από την Τουρκία και τη Δυτική Θράκη, που τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού, στάθηκαν προσοχή στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και εκφωνήθηκαν ομιλίες και ποιήματα.
Με δημόσιο προσκύνημα στο Μαυσωλείο του Κεμάλ, τιμήθηκε η 71η επέτειος θανάτου του, στη γειτονική Τουρκία και με διάφορες εκδηλώσεις σε προξενεία του εξωτερικού.
Τα γεγονότα σύμφωνα με τον Στρατηγό οδήγησαν στην ακύρωση της υπογραφής του μνημονίου με τους Σκοπιανούς όπου θα αποδεχόντουσαν το όνομα “Σλαβομακεδονία”, αποτέλεσμα ωμού εσωκομματικού εκβιασμού.
“…οι Σκοπιανοί είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο υπό τον φόβο της Αλβανικής πίεσης. Δεν ήταν λίγες οι φωνές Σκοπιανών διανοουμένων που ζητούσαν ακόμη και συνομοσπονδία με την Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσουν το Σλαβόφωνο κομμάτι από τις Αλβανικές βλέψεις. Ενώ λοιπόν εμείς δεν είχαμε δείξει σημάδια ελαστικότητας, ειδοποιούμαι από τους επιτετραμένους της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι ο Γκλιγκόρωφ ήταν έτοιμος να αποδεχθεί το όνομα Σλαβομακεδονία στις επικείμενες συζητήσεις με ΕΕ, ΟΗΕ και ΗΠΑ. Επειδή η κατάσταση ήταν ρευστή και θεωρούσα ότι κατά την διεθνή συνάντηση οι ΗΠΑ θα πίεζαν προς άλλη κατεύθυνση, επώδυνη για την Ελλάδα, ζήτησα άμεσα συνάντηση ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί άμεσα. Η πρόταση μου έγινε αποδεκτή.
Αφού ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, πήρα το πράσινο φως να προχωρήσω. Ενημέρωσα λοιπόν τον κορυφαίο σε αυτά τα θέματα, δικηγόρο Κ…(αναφέρεται το όνομα κορυφαίου νομικού), ώστε να συντάξει άμεσα ένα μνημόνιο που θα ήταν δεσμευτικό, θα διασφάλιζε τα Εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα έδινε τη δυνατότητα υπαναχώρησης στους Σκοπιανούς. Το μνημόνιο ετοιμάστηκε άμεσα και ορίστηκε η επίσημη συνάντηση.
Την παραμονή της συνάντησης, λίγο πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι δηλαδή, επικοινωνεί μαζί μου ο πρωθυπουργός (σσ. Ο Κ. Μητσοτάκης) και μου ζητά να ακυρώσω τα πάντα. Με μεγάλη μου έκπληξη, προσπαθώ να τον μεταπείσω αφού πραγματικά θεωρούσα ότι αυτή η ενέργεια θα μας έδινε ένα μοναδικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Ο Πρωθυπουργός ήταν κάθετος: Εάν υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο, θα πέσει η κυβέρνηση (σσ. Ο Σαμαράς είχε ήδη αποχωρήσει). Εγώ απόρησα, αφού είχαμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ζήτησα διευκρινήσεις.
Ο Έβερτ απείλησε ανοιχτά στην συνεδρίαση της Κ.Ο. ότι εάν αποδεχτούμε το Σλαβομακεδονία, θα μας ρίξει! Μου είπε και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Από τότε ο Έβερτ ήταν η μάστιγα της Νέας Δημοκρατίας!”
Αυτή η πραγματικά αποκαλυπτική πτυχή έχει εύλογο αντίλογο: Ο Έβερτ, απλώς εξέφρασε τη δεδομένη στιγμή την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που δεν επιθυμούσε η γειτονική χώρα να πάρει το όνομα, έστω και σε σύνθετη μορφή.
Ο Στρατηγός όμως έχει αντίθετη άποψη: Εγώ ήμουν ο πρώτος που τεκμηρίωσα με στοιχεία, τα αναφέρω και στο βιβλίο μου (σσ. Η Μακεδονία Χθες, Σήμερα και Αύριο / Εκδόσεις Λιβάνη) ότι η γειτονική χώρα ήταν μία Γιουγκοσλαβική επαρχία με το όνομα Vardaska. Γνωρίζοντας όμως τους Γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της υπερδύναμης, θεωρούσα απαραίτητο να έχουμε μία έγγραφη, επίσημη μετακίνηση από τις αδιάλλακτες θέσεις των Σκοπιανών που θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιούμε μετέπειτα σε κάθε διαπραγμάτευση. Άλλωστε το μνημόνιο ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένο. Όχι μόνο χάσαμε την ευκαιρία, έκτοτε οι Σκοπιανοί δεν μετακινήθηκαν χιλιοστό από τις θέσεις τους. Φανταστείτε τι επιχειρήματα θα μας έδινε αυτό το μνημόνιο. Εκτός από την πρώτη, επίσημη υπαναχώρηση των Σκοπιανών θα είχαμε αυτόματα και ακύρωση της όποιας ιστορικής καπηλείας στην οποία βασίζονται οι αλυτρωτισμοί του Γκρουέφσκι. Φανταστείτε την αστειότητα να φτιάχνουν ανδριάντες του Φιλίππου εάν είχαν παραδεχτεί την φυλετική τους ταυτότητα!
Δυστυχώς δικαιώθηκα και αντ’ αυτού συρθήκαμε στην επαίσχυντη ενδιάμεση συμφωνία που δίνει στους Σκοπιανούς όλα τα επιχειρήματα μέχρι σήμερα. Όλοι αυτοί οι “ανυπωχώρητοι”, μιλάω για τους πολιτικούς όχι τον λαό, θεωρούν επιτυχία η γειτονική χώρα να ονομάζεται ΠΓΔΜ. Διορθώστε με, αλλά το ΠΓΔΜ έχει ένα φαρδύ - πλατύ “Μακεδονία”. Το ίδιο και οι εκφράσεις περί “κόκκινη γραμμής με γεωγραφικό προσδιορισμό”.
Δεν έχει και άδικο…