Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

η ΑΙΓΥΠΤΟΣ μας βάζει τα γυαλιά
*όταν σαν Χώρα κάνουμε τα πάντα για να απαξιώσουμε την γλώσσα μας με αγγλοσαξωνικούς πιθηκισμούς


*όταν δεν μπορούμε να προασπίσουμε τα αυτονόητα Εθνικά δίκαια


*όταν αυτό που γνωρίζουμε φοβόμαστε να το φωνάξουμε


*όταν παίρνουμε μαθήματα καλαισθησίας από την τριτοκοσμική Αίγυπτο
ε, τότε κάτι δεν πάει καλά στο κρατίδιο της πλάκας
συγκρίνετε τον νέο σταθμό διοδίων της Αλεξάνδρειας(Αιγύπτου) με έναν από τους δικούς μας.

Οι συγκρίσεις τραγικές.

Ακόμα και την αναγραφή της λέξεως στα Ελληνικά , θα την ζήλευαν πολλές εδώ επιγραφές.

Όσο για το ανεκμετάλλευτο της παραδοχής της ελληνικότητας του Μ.Αλεξάνδρου από τους Αλεξανδρινούς, ας μην σχολιαστεί καλύτερα.
skymnos.blogspot.com

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Τελικά ,υπάρχουν Πομάκοι...


Αυτό που δεν τολμά ,εδώ και χρόνια, να το παραδεχτεί η Ελληνική πολιτική ηγεσία και η τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω των δουλικών και φοβικών συμπλεγμάτων τους, έρχεται να το κατονομάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.skymnos.blogspot.com

ΑΡΘΡΟ από ΖΑΓΑΛΙΣΑ


έτσι, προφανώς , εννοούν την ¨δημοκρατία" και την προάσπιση των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" οι λαλίστατοι και "αδικημένοι" ταγοί της μειονότητας.

Το απόσπασμα από την Πομακική εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ του Νοεμβρίου, είναι χαρακτηριστικό.

Ο τουρκικός εθνικισμός-σωβινισμός στην απλή καθημερινή του μορφή.

Οι θύτες και τα θύματα ΠΑΝΤΑ είναι τα ίδια..


skymnos.blogspot.com

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ


Καραίσκος Κοσμάς-ΑντιφωνητήςΗ εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης. Διαλέξαμε μια από τις πλέον ¨ενεργές¨ ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως την γραμμή του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ανήκει στον Ιλχάν Ταχσίν, ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας Μπιρλίκ που βγαίνει στην Κομοτηνή. Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος και ας αναλογιστούμε τι πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή όλοι όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας.Λοιπόν απολαύστε
http://www.birlikgazetesi.info/?pid=3&id_news=1085


26-11-2009
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΓΙΟΚ.
Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου.Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό.


Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις.Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υπόψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας.

Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία.Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν. Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους.

Ο Σαμαράς κενολογεί : Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.
Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελλάδος Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν;Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

http://www.youtube.com/watch?v=Hxy3ovi1OA4

Καραμανλής και Ιερώνυμος

Ο πρώην πρωθυπουργός, λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΝΔ,
πήγε και εξομολογήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο .
Η μεγαλύτερή του αμαρτία ήταν το ότι δεν πήρε έξ'αρχής θέση εναντίον της Μητσοτάκαινας ,ότι δεν την εξωπέταξε από τότε που άρχισε αυτή να τον υπονομεύει και το ότι τόσον καιρό ανέχεται το Μητσοτακουλέϊκο στον σβέρκο του.
Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Καραμανλή...


ΕΕΕΡΧΕΕΤΑΙΙΙ Η ΩΡΑ ΜΟΥΥΥΥ!!!!!!


Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο μέγιστος των ΕΛΛΗΝΩΝ

Η FYROM σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Νοεμβρίου 19, 2009
«Ο Αλέξανδρος είναι Έλληνας και σε καμία περίπτωση πρόγονος των σημερινών Σλαβομακεδόνων», δήλωσε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 ο κ. Alfried Wieczorek Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Reiss-Engelhorn Museum στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας. Η δήλωση του κορυφαίου Γερμανού αρχαιολόγου μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Presse Agentur.

Στο Μουσείο του Μανχάϊμ εγκαινιάσθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2009 και λειτουργεί μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2010, με μεγάλη κοσμοσυρροή, η διεθνής έκθεση «Ο Αλέξανδρος και το Άνοιγμα του Κόσμου», όπου, για πρώτη φορά στα χρονικά, Μουσεία του Τατζικιστάν, του Αφγανιστάν, του Ιράν και το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης απέστειλαν βαρύτιμα κειμήλια με τα οποία οι ανατολικοί Λαοί υμνούν τον Αλέξανδρο.

Tην ημέρα των εγκαινίων το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε προς όλα τα Μ.Μ.Ε. της Γερμανίας μεγάλο αφιέρωμα στην έκθεση όπου σημείωνε ότι…

«το σύγχρονο Κράτος, που αυτοαποκαλείται “Μακεδονία” και έχει κύρια γλώσσα την σλαβική, σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας». Το αφιέρωμα πλαισίωνε συνέντευξη του διευθυντού του Μουσείου, που δήλωνε κατηγορηματικά ότι «οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν με μεγάλη σαφήνεια, ακόμη μια φορά, πως οι Μακεδόνες την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στενά συνδεδεμένοι με τους άλλους Έλληνες και μιλούσαν την ίδια γλώσσα». Συνέντευξή του με ανάλογο περιεχόμενο δημοσίευσε η εφημερίδα Real News στις 24 Οκτωβρίου 2009.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και ανήρτησε στην Ιστοσελίδα της http://www.ems.gr/ το σύντομο βιβλίο του Προέδρου Ν. Ι. Μέρτζου με τίτλο Ζει και βασιλεύει. Διανέμεται δωρεάν στα σχολεία και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Δημοσιεύει σπάνια έργα των πολιτισμών, συνήθως άγνωστα στο ελληνικό κοινό, με τα οποία οι Λαοί σε Ανατολή και Δύση δοξάζουν εσαεί επί 2.300 έτη τον Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο.

Τούτο το μοναδικό στην Οικουμένη φαινόμενο παρουσιάζει το βιβλίο του Ν. Ι. Μέρτζου και τεκμηριώνει με εικόνες. Συνοδεύεται με το CD-ROM των εικόνων που μπορούν να προβληθούν σε μεγάλη οθόνη. Eπειδή θα ήταν χρήσιμο να το γνωρίσουν επαγωγικά οι Ελληνόπαιδες ώστε να διευρύνουν την μόρφωσή τους, το παιδαγωγικό αυτό υλικό απεστάλη ήδη σε 120 επιλεγμένα Γυμνάσια και Λύκεια υψηλής στάθμης με την πρόταση να το εντάξουν σε ένα ωριαίο μάθημα για τον παγκόσμιο πολιτισμό και τη Μακεδονία.
see also: Alexander the Great was Greek

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" για την πάρτυ τους μόνο....


Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα(12/11) στην "ΓΝΩΜΗ" της Αλεξ/πόλεως, ο βουλευτής Ροδόπης Α.Χατζηοσμάν.
Με πλάγιο και κεκαλυμμένο τρόπο, αφού μας μιλά για "ανθρώπινα δικαιώματα", "Δημοκρατία","άνοδο του βιοτικού επιπέδου της μειονότητας" και άλλες "προοδευτικές" μπούρδες , σε ανύποπτο χρόνο ξεσκεπάζεται ο "δημοκρατικός" του μανδύας,και οι "ανθρωπιστικές" του ευαισθησίες πάνε...περίπατο.
Όταν ρωτάται για το αν έχουν δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική τους γλώσσα οι Πομάκοι και οι Ρομά,εκεί δεν δέχεται κουβέντα.
Παρακάτω, φυσικά, επικροτεί και το σταθερό αίτημα του Προξενείου για απευθείας εκλογή του Μουφτή.


Η πάγια τακτική των ταγών (και εκφασιστών ) της μειονότητας ,είναι να διαθέτει "ευαισθησίες" ΜΟΝΟ σε ότι δύναται να προωθήσει τον ολοκληρωτικό εκτουρκισμό των μουσουλμάνων.
Το παράδοξο είναι ότι όλοι αυτοί ,αγκαλιάζονται και υποστηρίζονται, από τους διάφορους "υπερασπιστές" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όλοι οι υποστηρικτές τους, παραβλέπουν(ηθελημένα ή λόγω βλακείας) τον φασισμό που παρελάζει
μπροστά τους( και που υποτίθεται πολεμούν) "Δημοκρατία" δύο ταχυτήτων.......

skymnos.blogspot.com

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

εκεί που τιμούν τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ, αργεί να ξημερώσει...

Oι Τούρκοι τίμησαν τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φασίστες του 20ού αιώνα

Bookmark and Share

Τον …«πατέρα των Τούρκων» προσκύνησαν τα φασιστοειδή στην Κομοτηνή

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 71Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ
Τον …«πατέρα των Τούρκων» προσκύνησαν στην Κομοτηνή


Τελετή στο Τουρκικό προξενείο, μπροστά στην προτομή του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ, που πλαισιώθηκε με στεφάνια πορτραίτα και σημαία κλπ.

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Μ’ ένα στεφάνι στην προτομή του αποκαλούμενου «πατέρα των Τούρκων» κι ενός λεπτού σιγή, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και απλοί πολίτες, τίμησαν στην αυλή του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, την 71η επέτειο θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ. Τα έργα και οι μέρες του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, αποδεικνύεται ότι είναι ζωντανές στις μνήμες των μουσουλμάνων Θρακών και ο εκάστοτε πρόξενος της πόλης φροντίζει να διατηρεί αυτήν την ανάμνηση, τιμώντας την επέτειο του θανάτου του. Έτσι και φέτος, ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς κάλεσε στην σύντομη, αλλά συμβολική αυτή τελετή, τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, για να τιμήσουν από κοινού τα 71 χρόνια από τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, που απεβίωσε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Νοεμβρίου 1938.
Στις πρώτες σειρές μπροστά στον ανδριάντα του Ατατούρκ βρέθηκαν νωρίς το πρωί, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, οι πρώην βουλευτές Μουσταφά – Μουσταφά, Γκαλήπ Γκαλήπ, Χασάν Χατίπογλου, και Αχμέτ Φαϊκογλου, οι αντινομάρχες Μεμέτ Δεβετζήογλου, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κοτζά Μουμίν Ριτβάν και Σινασί Μεχμέτ, οι δήμαρχοι Αρριανών Μεμέτ Χαλίτ, Σώστου Ισμέτ Καδή, Φιλύρας Χασάν Κιασήφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αχμέτ Καρά, οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες.

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Κεμάλ ξεκίνησε η τελετή, για να ακολουθήσει ομιλία του προξένου κ. Σαρνίτς, όπου εκφωνήθηκε το μήνυμα που εκδόθηκε με αφορμή την 71η επέτειο θανάτου και τονίστηκε η σημασία αυτής της μέρας. Ένας μαθητής δημοτικού σχολείου διάβασε ένα ποίημα για τον ιδρυτή της Τουρκικής δημοκρατίας και ακολούθησαν χαιρετισμοί του πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαϊκογλου, του ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ, ο οποίος μάλιστα μνημόνευσε την δημοφιλέστερη φράση της γειτονικής χώρας «Τι ευτυχής, όποιος μπορεί να λέγεται Τούρκος».Πολίτες από την Τουρκία και τη Δυτική Θράκη στην τελετή της Θεσσαλονίκης
Τελετή στη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ έγινε και στο σπίτι, όπου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί σήμερα ως προξενείο. Εκεί ο γενικός πρόξενος Χουσείν Οζντεμίρ υπογράμμισε τη σημασία που είχε αποδώσει ο Κεμάλ στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Τουρκικού έθνους. Εκεί βρέθηκε κόσμος από την Τουρκία και τη Δυτική Θράκη, που τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού, στάθηκαν προσοχή στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και εκφωνήθηκαν ομιλίες και ποιήματα.
Με δημόσιο προσκύνημα στο Μαυσωλείο του Κεμάλ, τιμήθηκε η 71η επέτειος θανάτου του, στη γειτονική Τουρκία και με διάφορες εκδηλώσεις σε προξενεία του εξωτερικού.

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Το διαβάσαμε και το μεταφέρουμε αυτούσιο γιατί ανάλογα ερωτήματα γεννώνται στο μυαλό του μέσου πολίτη της Κομοτηνής. Διανεμήθηκε από τα μέλη της κίνησης για το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην πόλη μας.

1) Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής βρίσκεται εδώ βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου για να επιτηρεί την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Πώς μπορεί να του αμφισβητήσει την παραμονή του;

-Τη συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία την έχει κάνει κουρελόχαρτο από την πρώτη μέρα της υπογραφής της. Πρακτικά δεν υπάρχει άρθρο της που να μην το έχει παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση παρ’ ότι το κείμενο αναφέρεται διαρκώς στις τουρκικές υποχρεώσεις (και κατ' αντιστοιχία στις δικές μας). Η Τουρκία λοιπόν δεν δικαιούται να την επικαλείται και εμείς δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να απολογούμαστε απέναντί της.

2) Γιατί τα βάζετε με το τουρκικό προξενείο, αυτοί βρίσκονται εδώ σε αμοιβαιότητα με το δικό μας προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Δεν τίθεται σε κίνδυνο η διπλωματική παρουσία μας εκεί;

-Aυτό αληθεύει, όμως κάποια στιγμή πρέπει να ζυγίσουμε το εκεί και το εδώ διακύβευμα. Η Τουρκία σήμερα χρειάζεται την ελληνική παρουσία στην πόλη για να τη χρησιμοποιήσει ως άλλοθι μειονοτικής πολιτικής έναντι μιας πρακτικά εξαφανισμένης μειονότητας. Ο ρόλος του εκεί προξενείο μας, εκτός του ότι είναι πάντα έτος προξενικού δικαίου είναι ελάχιστα βαρύνων αναλογικά με ότι γνωρίζουμε να συμβαίνει στην ελληνική Θράκη. Η ζυγαριά κλίνει αναφανδόν υπέρ της εδώ πλευράς.

3) Δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί η λειτουργία του τουρκικού προξενείου και να μη χρειάζονται ριζικά μέτρα όπως το κλείσιμό του;

-Ο τεράστιος μηχανισμός που έχει εγκατασταθεί, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί. Μια άλλη λειτουργία του προξενείου το προϋπέθετε μια άλλη Τουρκία, καταλήγουμε δηλαδή πάλι στο γνωστό ευχολόγιο για "Ευρωπαϊκή Τουρκία" και τα λοιπά. Ακόμη και μια παροδική συμμόρφωση με τη διπλωματική δεοντολογία, δεν παρέχει καμία εγγύηση για το αύριο, εφόσον η γείτων είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε.

4) Μα δεν υπάρχουν γραφειοκρατικές υπηρεσίες που διεκπεραιώνει το προξενείο, πώς θα εξυπηρετούνται αυτές;

-Αυτές είναι ελάχιστες και βεβαίως δεν μπορούν ν’ αποτελούν λόγο ύπαρξης μιας υπηρεσίας με τόσους υπαλλήλους και με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό ετήσιως. Άλλωστε υπάρχει το προξενείο της Θεσσαλονίκης, σε δύο ώρες δρόμο από την Κομοτηνή. Σε έσχατη περίπτωση θα μπορούσε ένας υπάλληλος από εκεί να αποσπάται σε ένα γραφείο στη Θράκη (π.χ. στην Αλεξανδρούπολη ενδεχομένως, για να είναι και κοντύτερα στα σύνορα).

5) Ακόμη κι αν έκλεινε αυτό θα σήμαινε ότι θα έσβηνε κάθε πρόβλημα με τη μειονότητα; Ο μηχανισμός που λέτε δεν θα επιβίωνε με άλλους τρόπους;

-Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα με τους μουσουλμάνους συντοπίτες μας. Πρόβλημα δημιουργεί η Τουρκία αφ ενός συντηρώντας ένα μηχανισμό που επιζητά διαρκώς την ένταση και τη δυσαρέσκεια και αφετέρου διαστρέφει τη συνείδηση και το εθνοσυναίσθημα του κόσμου επιδιώκοντας τους φανατισμούς και τον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά. Η έλλειψη λοιπόν του προξενείου θα είναι μια τεράστια ανακούφιση. Ακόμα και αν βρεθεί τρόπος να αναπληρωθεί κάπως ο ρόλος του, ποτέ δε θα είναι εξίσου άσχημη κατάσταση.
Πηγή: ΧΡΟΝΟΣ

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...Μία άγνωστη πτυχή των γεγονότων του 1993 φέρνει στο προσκήνιο ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Γρυλλάκης με αφορμή την συζήτηση που ξεκίνησε από την αντίδραση του στη συνέντευξη Γκλιγκόρωφ στο Πρώτο Θέμα. Ένα γεγονός – κλειδί τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια όσο και για τους πραγματικούς λόγους της πτώσης Μητσοτάκη από την εξουσία.

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον Στρατηγό οδήγησαν στην ακύρωση της υπογραφής του μνημονίου με τους Σκοπιανούς όπου θα αποδεχόντουσαν το όνομα “Σλαβομακεδονία”, αποτέλεσμα ωμού εσωκομματικού εκβιασμού.

“…οι Σκοπιανοί είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο υπό τον φόβο της Αλβανικής πίεσης. Δεν ήταν λίγες οι φωνές Σκοπιανών διανοουμένων που ζητούσαν ακόμη και συνομοσπονδία με την Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσουν το Σλαβόφωνο κομμάτι από τις Αλβανικές βλέψεις. Ενώ λοιπόν εμείς δεν είχαμε δείξει σημάδια ελαστικότητας, ειδοποιούμαι από τους επιτετραμένους της κυβέρνησης των Σκοπίων ότι ο Γκλιγκόρωφ ήταν έτοιμος να αποδεχθεί το όνομα Σλαβομακεδονία στις επικείμενες συζητήσεις με ΕΕ, ΟΗΕ και ΗΠΑ. Επειδή η κατάσταση ήταν ρευστή και θεωρούσα ότι κατά την διεθνή συνάντηση οι ΗΠΑ θα πίεζαν προς άλλη κατεύθυνση, επώδυνη για την Ελλάδα, ζήτησα άμεσα συνάντηση ώστε να υπογραφεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί άμεσα. Η πρόταση μου έγινε αποδεκτή.

Αφού ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, πήρα το πράσινο φως να προχωρήσω. Ενημέρωσα λοιπόν τον κορυφαίο σε αυτά τα θέματα, δικηγόρο Κ…(αναφέρεται το όνομα κορυφαίου νομικού), ώστε να συντάξει άμεσα ένα μνημόνιο που θα ήταν δεσμευτικό, θα διασφάλιζε τα Εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα έδινε τη δυνατότητα υπαναχώρησης στους Σκοπιανούς. Το μνημόνιο ετοιμάστηκε άμεσα και ορίστηκε η επίσημη συνάντηση.

Την παραμονή της συνάντησης, λίγο πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι δηλαδή, επικοινωνεί μαζί μου ο πρωθυπουργός (σσ. Ο Κ. Μητσοτάκης) και μου ζητά να ακυρώσω τα πάντα. Με μεγάλη μου έκπληξη, προσπαθώ να τον μεταπείσω αφού πραγματικά θεωρούσα ότι αυτή η ενέργεια θα μας έδινε ένα μοναδικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Ο Πρωθυπουργός ήταν κάθετος: Εάν υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο, θα πέσει η κυβέρνηση (σσ. Ο Σαμαράς είχε ήδη αποχωρήσει). Εγώ απόρησα, αφού είχαμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ζήτησα διευκρινήσεις.

Ο Έβερτ απείλησε ανοιχτά στην συνεδρίαση της Κ.Ο. ότι εάν αποδεχτούμε το Σλαβομακεδονία, θα μας ρίξει! Μου είπε και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Από τότε ο Έβερτ ήταν η μάστιγα της Νέας Δημοκρατίας!”

Αυτή η πραγματικά αποκαλυπτική πτυχή έχει εύλογο αντίλογο: Ο Έβερτ, απλώς εξέφρασε τη δεδομένη στιγμή την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που δεν επιθυμούσε η γειτονική χώρα να πάρει το όνομα, έστω και σε σύνθετη μορφή.

Ο Στρατηγός όμως έχει αντίθετη άποψη: Εγώ ήμουν ο πρώτος που τεκμηρίωσα με στοιχεία, τα αναφέρω και στο βιβλίο μου (σσ. Η Μακεδονία Χθες, Σήμερα και Αύριο / Εκδόσεις Λιβάνη) ότι η γειτονική χώρα ήταν μία Γιουγκοσλαβική επαρχία με το όνομα Vardaska. Γνωρίζοντας όμως τους Γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της υπερδύναμης, θεωρούσα απαραίτητο να έχουμε μία έγγραφη, επίσημη μετακίνηση από τις αδιάλλακτες θέσεις των Σκοπιανών που θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιούμε μετέπειτα σε κάθε διαπραγμάτευση. Άλλωστε το μνημόνιο ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένο. Όχι μόνο χάσαμε την ευκαιρία, έκτοτε οι Σκοπιανοί δεν μετακινήθηκαν χιλιοστό από τις θέσεις τους. Φανταστείτε τι επιχειρήματα θα μας έδινε αυτό το μνημόνιο. Εκτός από την πρώτη, επίσημη υπαναχώρηση των Σκοπιανών θα είχαμε αυτόματα και ακύρωση της όποιας ιστορικής καπηλείας στην οποία βασίζονται οι αλυτρωτισμοί του Γκρουέφσκι. Φανταστείτε την αστειότητα να φτιάχνουν ανδριάντες του Φιλίππου εάν είχαν παραδεχτεί την φυλετική τους ταυτότητα!

Δυστυχώς δικαιώθηκα και αντ’ αυτού συρθήκαμε στην επαίσχυντη ενδιάμεση συμφωνία που δίνει στους Σκοπιανούς όλα τα επιχειρήματα μέχρι σήμερα. Όλοι αυτοί οι “ανυπωχώρητοι”, μιλάω για τους πολιτικούς όχι τον λαό, θεωρούν επιτυχία η γειτονική χώρα να ονομάζεται ΠΓΔΜ. Διορθώστε με, αλλά το ΠΓΔΜ έχει ένα φαρδύ - πλατύ “Μακεδονία”. Το ίδιο και οι εκφράσεις περί “κόκκινη γραμμής με γεωγραφικό προσδιορισμό”.

Δεν έχει και άδικο…

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

ΚΙΚΕΡΩΝ...

"Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του.
Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.
Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη…
Ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει την ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης, μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί».
Κικέρων
skymnos.blogspot.com

Η ΑΠΑΤΗ ..


Αν ΔΕΝ είσαι πλούσιος, αν ΔΕΝ σε λένε Αλέξη και ΔΕΝ συχνάζεις στα Εξάρχεια , τότε για τα INDYMEDIA του SOROS, της CIA και του CFR απλά ΔΕΝ υπάρχεις!

Μετά τον Ομπάμα...μένει να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης και οι Ισραηλινοί Στρατηγοί για τη συνεισφορά τους στην αραίωση του ανθρώπινου πληθυσμού από τον πλανήτη μας.

Αυτές οι εικόνες ΕΠΑΨΑΝ να μεταδίδονται στην "Ελληνική" Τηλεόραση...όπου οι "υπάλληλοι" του συστήματος φροντίζουν να μαθαίνουμε άμεσα διάφορα ψέμματα για τους εχθρούς των πλανητικών νταβατζήδων όπως ότι "ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ" ,"ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ" , μαθαίνουμε ότι ο "BERLUSCONI δεν παίρνει VIAGRA" αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ ότι ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ή ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ" που διανοήθηκαν να κατοικούν στη γη που ο "ΘΕΟΣ αυτοπροσώπως" χάρισε στον "επιούσιο", στον "εκλεκτό" και "καθαρόαιμο" λαό του Ισραήλ. Έναν λαό "κατατρεγμένο" που "κατάντησε" να ελέγχει όλο τον χρυσό, τα διαμάντια και τις τράπεζες του πλανήτη... τα τελευταία 500 χρόνια.

Κι όταν έχεις το χρήμα μπορείς να πληρώσεις κάποιους να παριστάνουν τους αναρχικούς, τους πράκτορες, τους τρομοκράτες, τους δημοσιογράφους ή και τους πολιτικούς. Όλοι οι υπόλοιποι απλοί άνθρωποι χρωστάμε στους επίλεκτους κι επιούσιους πλανητικούς τοκογλύφους 480 μηνιαίες δόσεις, ενός στεγαστικού δανείου για ένα σπίτι που δεν ξέρουμε καν εάν σχεδιάζουν να το βομβαρδίσουν όπως έκαναν στην Γιουγκοσλαβία.

ΤΕΛΟΣ

macedonia greece


skymnos.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝ.ΕΛΣΙΝΚΙ


Επισκεπτόμενος κανείς την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και αυτήν του Balkan Human Rights (Βαλκανικά Ανθρώπινα Δικαιώματα) μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα σχετικά με τις σχέσεις του συγκεκριμένου φορέως τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς φορείς και Μ.Κ.Ο.

Μπορεί, επίσης να διαπιστώσει ότι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι του Παναγιώτη Δημητρά, καθώς και η Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, της συζύγου του, Ναυσικάς Παπανικολάτου, έχουν ανακοινώσει επισήμως ως χορηγούς τους το Κεντρικό όργανο του Τζωρτζ Σόρος στην Ευρώπη, δηλ. το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας που εδρεύει στην Βουδαπέστη. Επίσης χορηγίες έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Αυστριακή κυβέρνηση, από τον Νίκο Δήμου, από το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαιωμάτων των Ρομά, το Ίδρυμα Μπέρκχοφ για την Διερεύνηση Συγκρούσεων, το Δίκτυο Εναλλακτικής Πληροφόρησης, το Ινστιτούτο Άσπεν του Βερολίνου, την Διεθνή Ομοσπονδία του Ελσίνκι, την Κοινωνία για την Επικοινωνία και την Πολιτική Έρευνα και… την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Εν συνεχεία μπορεί κανείς να δει έναν σημαντικό αριθμό προσώπων που έχουν κατά καιρούς βοηθήσει τον κ. Δημητρά, μεταξύ των οποίων και ένας συνεπώνυμος αυτού καθώς και συνώνυμος ενός Υπουργού της επταετίας – μετανοημένου προφανώς και ανησυχούντος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη αυτά των αθιγγάνων, των ομοφυλοφίλων, των «Μακεδόνων» και των Αλβανών.

Το κυριότερο, ωστόσο, συμπέρασμα, στο οποίο μπορεί κανείς να οδηγηθεί ακολουθώντας το μονοπάτι των συνεργαζομένων φορέων και χορηγών του Ε.Π.Σ.Ε. είναι ότι πρόκειται για έναν «Κύκλο της Απάτης», ένα καλοστημένο ζυμωτήρι ειδήσεων, φημών και γνώμης που έχει σαν επίκεντρό του τις οργανώσεις, των οποίων ηγείται ο «φιλάνθρωπος» δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος, μέσω του δικού του «Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» της Βουδαπέστης και του επίσης δικού του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU).Κι ενώ η «Ανοικτή Κοινωνία» έχει γίνει για να προωθεί τα κεφάλαια του Σόρος στις κατά τόπους Μ.Κ.Ο. και ομαδούλες, το CEU έχει αναλάβει την εκπαίδευση των «λεγεώνων» του.

Με τον τρόπο αυτό ο Τζωρτζ Σόρος, σαν πελώριο χταπόδι από μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, απλώνει τα πλοκάμια του πάνω από όλη την Ανατολική Ευρώπη, την Νοτιανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο, όπως και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Με την βοήθεια δε ποικίλων ομάδων, όπως αυτή του Δημητρά και των συνεταίρων και συνεργατών του είναι σε θέση όχι μόνο να διαμορφώνει αλλά και να δημιουργεί τις ειδήσεις, την ατζέντα των κυβερνήσεων που ελέγχει, όπως αυτές της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Π.Γ.Δ.Μ. και την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του, οι οποίοι είναι, συνοπτικά, ο έλεγχος του κόσμου, των φυσικών πηγών του και η επέκταση της ιδέας του για μία παγκόσμιο πολιτική «made in America».
skymnos.blogspot.com

Οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου τον 21ο αιώνα
Κατά την τριήμερη επίσκεψή μου στην πρωτεύουσα του ελληνικού Πόντου, την Τραπεζούντα μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω για ώρες με κρυπτοχριστιανούς.
Η Kωνσταντινουπολίτικη καταγωγή μου και η δυνατότητα που είχαμε να μιλούμε την τουρκική, συνετέλεσε στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.


Με τον εντοπισμό του πρώτου κρυπτοχριστιανού το κουβάρι ξετυλίγεται μόνο του και εύκολα μπορείς να επεκτείνεις τον κύκλο γνωριμιών, με κάποιους να είναι αρκετά προσεκτικοί στις αποκαλύψεις τους και κάποιους άλλους λαλίστατοι. Σε κάθε περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος να έχεις πέσει σε παγίδα και ο συνομιλητής σου να είναι αστυνομικός υπό κάλυψη.

Οι περισσότεροι Ελλαδίτες που επισκέπτονται τον Πόντο και είναι αρκετές χιλιάδες βλέπουν με καχυποψία τους κρυπτοχριστιανούς που τους πλησιάζουν όταν ακούν ότι ομιλούν την ελληνική. Το παράπονο αυτό μου εξέφρασε ένα σοβαρός κρυπτοχριστιανός λέγοντας ότι ενώ οι ίδιοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους ομόθρησκούς και ομοεθνείς τους Ελλαδίτες, οι τελευταίοι τους αποφεύγουν.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσω ποντιακή λύρα από έναν επιστήμονα ο οποίος αν και δήλωσε ότι δεν είναι κρυπτοχριστιανός, ανέφερε ότι στην οικογένεια και στο χωριό του πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν την ελληνική.

Περιττό να σας αναφέρω ότι αριθμός τραγουδιών που τραγουδούσε ήταν στην ελληνική ποντιακή διάλεκτο. Οι περισσότεροι ελληνικής καταγωγής Πόντιοι στη Μαύρη Θάλασσα προτιμούν τα ποντιακά αντί τα τουρκικά και στη συζήτηση που είχα μαζί τους, από συνήθεια μου μιλούσαν τα ελληνικά του Πόντου και όχι Τουρκικά.

Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Ακτουέλ (29-10-92) οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου γιορτάζουν το Δεκαπενταύγουστο, τα Χριστούγεννα , τα Θεοφάνια και άλλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, δε, την παραμονή των μεγάλων εορτών τα παιδιά λένε τα κάλαντα.

Ένας κρυπτοχριστιανός μου αποκάλυψε ότι η μητέρα του προτού βάλει το ψωμί στο φούρνο το σταύρωνε. "Τότε , εμείς δεν καταλαβαίναμε το τι σήμαινε αυτό. Νομίζαμε ότι εξυπηρετούσε το κόψιμο του ψωμιού σε τέσσερα μέρη αφού δεν χρησιμοποιούσαμε μαχαίρι. Μετά μάθαμε την αλήθεια ότι επρόκειτο για θρησκευτικό έθιμο των χριστιανών προγόνων μας".

Όταν οι τουρκικές αρχές διαπίστωσαν ότι οι κρυπτοχριστανοί άρχισαν να ενδιαφέρονται για την πραγματική τους θρησκεία και να αναζητούν τις ρίζες τους, τους απαγόρευσαν να ομιλούν την ελληνική και δια ροπάλου απαγορεύτηκαν τα μη μουσουλμανικά έθιμα.

Ήταν η εποχή του "Εθνοσωτήριου" πραξικοπήματος του 1980. Σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια αλλά η τύχη χαμογέλασε τους χριστιανούς με την άνοδο στην εξουσία του Οζάλ (1983) και τους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς του.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι κρυπτοχριστιανοί ΄΄ψάχνονται΄΄ για την πραγματική τους ταυτότητα . Όπως μου είπαν απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου έλθει η ευλογημένη εκείνη μέρα που άφοβα θα φέρουν στο λαιμό τους τον σταυρό.

Οι μορφωμένοι συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια και ζητούν από εμάς τους Έλληνες να τους δώσουμε λίγο χρόνο έως ότου να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους χωρίς τον φόβο του γκρίζου λύκου και του χωροφύλακα.

Σύμφωνα με το περιοδικό ΑKTUEL ο κρυπτοχριστιανός Λεμάν δήλωσε στον Τούρκο δημοσιογράφο: "Ναι. Είμαστε Ρωμιοί. Γιατί να απαρνηθούμε την καταγωγή μας"; Δημοσιεύει επίσης την φωτογραφίας της 95χρονης Βεατρίκης η οποία αν και ακούει στο όνομα Φατζά, δεν γνωρίζει ούτε λέξη Tουρκικά. Αυτό που ζητούν οι Πόντιοι από την Ελλάδα είναι να ενδιαφερθεί περισσότερο για τον ελληνισμό της περιοχής και όχι μόνο για τους Έλληνες της Σικελίας, του χωριού Χαμιντιγιέ Συρίας ή τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Πενσαβάρ στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν.
Επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων tο 1992 τρεις βουλευτές της ελληνικής βουλής, κατά τη συζήτηση επερώτησης που αφορούσε τους παλιννοστούντες Ποντίους, επέκριναν την ελληνική πολιτεία επειδή αγνοεί τα αδέλφια μας στον Πόντο. Πρόκειται για τους βουλευτές Θ.Κατσανέβα, Χ.Καστανίδη και Λ.Κωνσταντινίδη.

Να τι δήλωσαν: Κατσανέβας: "Η ύπαρξη 300.000 ή και περισσοτέρων Ελλήνων, Ρωμιών, κρυπτοχριστιανών ή εκμουσουλμανισμένων στην Τουρκία, ασφαλώς και πρέπει να ανασυρθεί από τη λήθη της εξωτερικής μας πολιτικής, την ίδια στιγμή που η Τουρκία μιλά για δήθεν καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας της Δ.Θράκης.

Προτείνεται να διερευνηθεί η δυνατότητα ίδρυσης νέου προξενείου ή η μεταφορά του προξενείου Αδριανούπολης στις περιοχές της Τόνιας όπου κατοικούν οι περισσότεροι Έλληνες". Καστανίδης : "Η Ελλάδα οφείλει να αποκτήσει μειονοτική πολιτική.

Αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβει μια σοβαρή κατηγορία ανθρώπων που ζουν στην σημερινή Τουρκία και χαρακτηρίζονται κρυπτοχριστιανοί". "Ελλάδα", "Μήδεια", "Πατρίδα" (ένας από τους κρυπτοχριστιανούς που συνάντησα λέγονταν Ερμής).

Ο βουλευτής απάγγειλε και ένα απόσπασμα από το βιβλίο: "Οι Έλληνες στη Μαύρη Θάλασσα". "Μην τυραγνιέσαι Σόνια μου μη βαριοκαρδίζεις θα αλλάξεις το χρόνo όνομα Tουρκικό θα βάλεις.

Άνδρα παίρνεις ολόχρυσο είναι χριστιανοπαίδι στα φανερά Μαχμούτ Αγάς και στα κρυφά Νικόλας και στη Μονή μεσονυκτίς Θα πάτε για στεφάνι. H τότε Υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού δεν διαφώνησε με τις εκτιμήσεις των βουλευτών και είπε ότι το ΥΠΕΞ έχει υπόψη του το θέμα.

Ορμητήριο της ΜΙΤ το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής!


Υπό το καθεστώς της ένοχης σιωπής του ελληνικού ΥΠΕΞ, οι κύκλοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής εξακολουθούν να υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία στη Δυτική Θράκη.
Σε δημοσίευμα της τουρκικής διαδικτυακής εφημερίδας «Trakya Net Haber», αναφέρονται τα εξής: «Οι νεαρής ηλικίας ακαδημαϊκοί μας, επιδεικνύοντας μεγάλη αυτοθυσία, εγκαταλείπουν τη διασκέδασή τους και αφοσιώνονται στην προετοιμασία του λαμπρού μέλλοντος της "τουρκικής" μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Οι νέοι μας, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του "Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης", συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, ενώ και η "Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών" εξακολουθεί να οργανώνεται.
Στις 11 Ιανουαρίου 2009, οργανώθηκε στη Λάρισα συνάντηση φοιτητών από τη Δυτική Θράκη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 μέλη του "Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης" και της "Κοινότητας Νέων Ακαδημαϊκών" που σπουδάζουν στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκλέχθηκε το ΔΣ της οργάνωσης του Παραρτήματος της Λάρισας».
Επίσης, όπως γνωστοποιεί η ίδια εφημερίδα, η «"Τουρκική" Ένωση Ξάνθης» διοργανώνει, στις 29 Ιανουαρίου διάλεξη σχετικά με τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου, 21 χρόνια μετά τα συμβάντα. Στη διάλεξη ομιλητές θα είναι οι πρώην βουλευτές Ισμαήλ Ροντοπλού και Αχμέτ Φαΐκογλου.
Την ίδια ώρα, η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
skymnos.blogspot.com

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πίσω από τις πλέον ανθελληνικές ιστοσελίδες!Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Τουρκία μετά την επανεμφάνιση του ανώνυμου αξιωματικού των ΤΕΔ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε αποκαλύψει στους Εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, το πρωτότυπο έγγραφο "Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Οπισθοδρομικότητας" που αφορά τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του κινήματος του Fethullah Gülen, υπογεγραμμένο από τον Πλοίαρχο Dursun Çiçek. Ο άγνωστος άντρας επανήλθε στέλνοντας αυτή τη φορά e-mail, επισυνάπτοντας μάλιστα μακρύ καταλόγο με 42 ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στο πλαίσιο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και διακρίνονται σε κουρδικές, ακραίες ισλαμικές και εθνικιστικές.

Περίοπτη θέση στις τελευταίες έχουν και oι γνωστοί δικτυακοί τόποι http://www.cameria.org/ και http://www.greekmurderers.net/, οι οποίες πλέον δε λειτουργούν. Η τελευταία ήταν μακράν η πιο ανθελληνική ιστοσελίδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Διαδίκτυο, με πολυετή λειτουργία, τακτική ανανέωση και ψευδο-επιστημονικό προφίλ.Ο ανώνυμος αξιωματικός στο μήνυμά του αναφέρει ότι οι ιστοσελίδες δημιουργήθηκαν από στελέχη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου (ΓΕ) για διεξαγωγή "μαύρης προπαγάνδας".

Όπως έγραφα παλαιότερα, η μαύρη προπαγάνδα διεξάγεται από πηγή με ψεύτικη ταυτότητα η οποία παρουσιάζεται από ουδέτερη ως φιλική ενώ στη πραγματικότητα είναι εχθρική. Αποτελεί τη πιο ακραία μορφή προπαγάνδας, εκμεταλλεύεται τυχόν αδυναμίες στο στρατόπεδο του αντιπάλου και χρησιμοποιεί συχνά μέσα όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, φημών, πλαστογραφία κλπ.Άλλες ιστοσελίδες είναι: http://www.abdullahocalanakademisi.info/, apopkk.com, armenianreality.com, gencizbiz.net, genclik.info, gnkur.net, irtica.net, irtica.org, naksilik.com, nursi.info, pkkapo.com, pkkgercegi.com, terorveguvenlik.net, turkatak.com και turkeyturks.com.Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ είχε συλληφθεί ο απόστρατος αξιωματικός Hüseyin Ataman Yıldırım, ο οποίος δημιούργησε και διαχειριζόταν 35 ιστοσελίδες στο πλαίσιο των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του ΓΕ.

Ο ανώνυμος αξιωματικός στο ηλεκτρονικό του μήνυμα επισημαίνει ότι αυτές είναι 42 συνολικά (όλες "κατέβηκαν" από το ίδιο το ΓΕ μετά τις αποκαλύψεις) ενώ το τουρκικό ΓΕ παρακολουθεί τις δραστηριότητες ("the TSK monitored the activities") τουλάχιστον 400 τουρκικών και ξενόγλωσσων ιστοσελίδων. strategy
skymnos.blogspot.com

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

από την περσινή "εκδήλωση" με την συμμετοχή των γνωστών "πατριωτών":


..."ΕΠΕΙΔΗ μας εξοργίζει η αντιστροφή της πραγματικότητας, όπου η Ελλάδα απαιτεί να ονοματίσει όπως αυτή θέλει τη γειτονική μας χώρα κατηγορώντας την ταυτόχρονα για διαρκείς ανθελληνικές προκλήσεις…
• ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του γειτονικού λαού να αυτοπροσδιορίζεται, άρα να είναι σεβαστή η μακεδονική εθνική ταυτότητα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλίζεται η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ γειτονικών λαών…
• ΕΠΕΙΔΗ οργιζόμαστε με την ευρύτατα διαδεδομένη και τελείως παρανοϊκή άρνηση της ύπαρξης της γλώσσας της γειτονικής χώρας…"


για όσους , ακόμα, ζούνε με την ψευδαίσθηση ότι ο "εχθρός" βρίσκεται εκτός συνόρων.
Δυστυχώς οι πεμπτοφαλαγγίτες είναι "δικοί" μας.
Ο εχθρός είναι ήδη εντός των τειχών.Το θέμα, είναι, πότε θα κατεβούνε όλοι από τον Δούρειο Ίππο να μας αλώσουν τελειωτικά.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με πρωταγωνιστές "αντιεθνικιστές συμπατριώτες " μας
(που φυσικά μπροστά στον φασισμό και των εθνικισμό των άλλων, τυφλώνονται και κωφεύουν..)

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Το παρακάτω αλιεύτηκε από το διαδίκτυο.
Αξίζει να διαβαστεί, τουλάχιστον σαν ιστορία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Οἱ ἔχοντες αὐτὸν τὸν πόθον, μὲ πρωτεργάτην καὶ κύριον μοχλὸν τὸ Ἵδρυμα Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν, ἀπεφασίσαμε τὴν Ἵδρυσιν Σωματείου «Φίλοι τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους», τὸ ὁποῖον σκοπὸν ἔχει τὴν πραγματοποίησιν τῆς προσευχῆς τῶν ἡρώων τῆς ἐθνικῆς μας παλιγγενεσίας, δηλαδή: «Χριστέ μας, βοήθησέ μας νὰ ἐλευθερωθῶμε καὶ θὰ σοῦ κτίσωμε μεγαλοπρεπῆ Ναὸν εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Ἐλευθερωτοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ». Αὐτὴν τὴν προσευχὴν τὴν υἱοθέτησεν ἡ Δ΄Ἐθνικὴ τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις μὲ τὸ Η΄ Ψήφισμα της εἰς τὸ Ἄργος, τὴν 31.7.1829. Τὸ ἐν λόγῳ Διάταγμα τὸ ὑπέγραψε καὶ ὁ Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριας καὶ ἐξεδόθησαν καὶ βασιλικὰ διατάγματα (ΦΕΚ 12/11.4.1838).

Ἱερὸς Ναὸς αὐτὸς τῆς «Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος» θὰ πρέπῃ νὰ εἶναι περίλαμπρος καὶ νὰ εὑρίσκεται εἰς περίοπτον ἀλλὰ καὶ προσβάσιμον τοποθεσίαν.

Εἰς τὶς τοιχογραφίες του θὰ κυριαρχοῦν οἱ πρόδρομοι τῆς Ἐθνικῆς μας παλιγγενεσίας, οἱ Νεομάρτυρες *, οἱ ὁποῖοι, λόγῳ τῆς θαρραλέας ὁμολογίας των εἰς τὴν ὀρθόδοξον πίστιν καὶ τῆς ἐμμονῆς των νὰ διατηρήσουν τὴν ἐθνικήν των συνείδησιν, ἔχυσαν τὸ ἅγιον αἷμα των.

Τοιουτοτρόπως ἐδίδαξαν καὶ τοὺς ἀλλαξοπιστήσαντας νὰ ἐπιστρέψουν εἰς τὴν ὀρθόδοξον πίστιν καὶ

Ὁ Γέρος τοῦ Μοριᾶ καὶ ὅλοι οἱ ἁγνοὶ ἀγωνισταὶ τοῦ 1821, πιστεύοντες εἰς τὸν Θεάνθρωπον, προσηύχοντο εἰς Αὐτὸν νὰ βοηθήσῃ νὰ ἐλευθερωθῇ ἡ Ἑλλάδα, καὶ ἔκαμνον Τάμα, μετὰ τὴν ἀπελευθέρωσιν νὰ κτίσουν εἰς τὴν ὁριστικὴν Πρωτεύουσαν τῆς Ἑλλάδος Ναὸν εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ∙ αὐτὸς ὁ πόθος καὶ αὐτὸ τὸ Τάμα τοὺς ἔδιδε δύναμιν.

Τοιουτοτρόπως εἰς τὸ Ἄργος τὴν 31.7.1829 διακηρύσσεται :

«

ΨΗΦΙΣΜΑ Η΄

ἡ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Νομίζει ἑαυτὴν εὐτυχῆ, γενομένη τὸ ὄργανον, δι’ οὗ τὸ ἔθνος ἐκπληροῖ τὸ πλέον ἐφετὸν τῶν χρεῶν του, τὸ νὰ ἀναπέμψῃ τὴν εὐγνωμοσύνην του πρὸς τὸν Θεόν, Ὅστις ἔδειξε τοσαῦτα θαύματα διὰ τὴν σωτηρίαν του... »

Ἡ Συνέλευσις δὲν ἠδύνατο κάλλιον νὰ ἐκπληρώσῃ τὸ χρέος τοῦτο, εἰμή δίδουσα τὴν πληρεξουσιότητα εἰς τὴν Κυβέρνησιν νὰ λάβῃ τὰ προσφυέστερα μέτρα, ὥστε νὰ διαιωνίσῃ εἰς τὰς ἐπερχομένας γενεὰς τὰ δείγματα τῆς εὐγνωμοσύνης τῆς Ἑλλάδος μὲ τὴν ἀνεξάλειπτον μνήμην τῶν συμβάντων, τὰ ὁποῖα προητοίμασαν τήν ἐπανόρθωσιν της.

Κατά συνέπειαν, Ἡ Δ΄ Ἐθνική τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις

Ψ η φ ί ζ ε ι:

[Ἄρθρον] Α΄. Ὅταν ἡ τοπικὴ περιφέρεια τῆς Ἑλλάδος καὶ ἡ καθέδρα τῆς Κυβερνήσεώς της κατασταθῶσι ὁριστικῶς καὶ οἱ οἰκονομικοὶ πόροι τοῦ κράτους ἐπιτρέψωσι, θέλει ἀνεγερθῆ κατὰ διαταγὴν τῆς Κυβερνήσεως εἰς τὴν καθέδραν αὐτῆς Ναὸς ἐπ’ὀνόματι τοῦ Σωτῆρος τιμώμενος...

Ὁ Πρόεδρος Ὁ Ἀντιπρόεδρος

Γεώργιος Σισίνης Γεώργιος Μαυρομμάτης…».

Τὸ ἐν λόγῳ Διάταγμα τὸ ὑπέγραψεν ὁ ἀνεπάναληπτος Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριας, ἀλλὰ ἐδῶ καὶ 179 ἔτη αὐτὸ τὸ ὁμόφωνον ψήφισμα, δυστυχῶς, δὲν ὑλοποιήθη...

Ἐπίσης διὰ τοῦ Βασ. Διατάγματος ἀπὸ 3.4.1838 (ΦΕΚ ὑπ’ἀρ. 12/11.4.1838) ἀναγνωρίζεται ὅτι ὁ Ναὸς τοῦ Σωτῆρος θὰ θεωρῇται ὡς ἐθνικὸν μνημεῖον, ἐκφράζον τὴν πρὸς τὸν Ὕψιστον εὐγνωμοσύνην τοῦ Ἔθνους, μὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι κάθε Ἕλλην θὰ φιλοτιμηθῇ καὶ συνεισφέρῃ εἰς τὸ θεάρεστον τοῦτο ἔργον:

νὰ διατηρήσουν τὴν ἐθνικήν των ἑλληνικὴν συνείδησιν.

οι Εφιάλτες δεν τελειώνουν ποτέ...
Προσπαθώντας να φέρω στον νού μου ποιό θα ήταν το καλύτερο παράδειγμα για τις απόψεις του σύγχρονου Εφιάλτη, Ναιναίκου, Αρτέμη Μάτσα (του ρόλου , φυσικά, που υποδυόταν),Γερολαδά κτλ κτλ εάν αρθρογραφούσαν, κατέληξα στο παρακάτω απόσπασμα(χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα επάξια..):


Νάσος Θεοδωρίδης


εφημερίδα Αυγή 27/10/09
"...69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο..."
..Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ’ όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας....Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν...«Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργο πράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους ‘Εμπέδους’ δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. Όλοι θα ‘τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;'»..
* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης
skymnos.blogspot.com

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΛΙΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ....Η πρεμούρα που μας έχει πιάσει ως Χώρα για τον "αντιρατσισμό" και την αποδοχή του "άλλου" χωρίς όρους,μέτρο και προϋποθέσεις , θα αποτελέσει για τον ιστορικό του μέλλοντος, το καλύτερο παράδειγμα εθνικής αυτοχειρίας ενός Κράτους-Έθνους.

Ξεκίνησε σήμερα 2/11/09 το "Διεθνές Φόρουμ Αντιρατσιστικών εκδηλώσεων" , που αποτελεί συνέχεια μιάς ατέρμονης προσπάθειας εξαναγκασμού αποδοχής τετελεσμένων από τους "συνήθεις" εθνομηδενιστές υπόπτους και , φυσικά, υποστηρίζεται από όλο το ψευτοπροοδευτικό συμφερτό των "μέσων ενημέρωσης".

Το σχέδιο "πλύση εγκεφάλου ελληνικού λαού" πρέπει πάση θυσία να ευοδωθεί. Αυτό επιτάσσουν τα "αφεντικά" , αυτό πρέπει να γίνει.

Εισηγητής και ο "μεγάλος Έλλην σκηνοθέτης" Κ.Γαβράς (ψαρώσαμε τώρα..)Υ.Γ* «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή(σ.σ. φωνή κόρακος κρά...)του καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις τριήμερες αντιρατσιστικές εκδηλώσεις με αιτήματα: νομιμοποίηση και ένταξη όλων των εργαζόμενων μεταναστών, πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία και δημιουργία κέντρων υποδοχής.

(σ.σ. εκτός όλων αυτών , προτείνω κάθε δεύτερη Τετάρτη να μας πηδάνε κιόλας.
Εκτός από ρατσιστές μη μας κατηγορήσουν και για ανέραστους...
Καλά δεν λέω Λαζόπουλε, Βαξεβάνη,Θεοδωράκη,Βαλιανάτε κλπ κλπ; , , ,)

VETO ή....ΜΠΑΛΕΤΟ
Τί θα γίνει επιτέλους με δαύτον;
Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε την πλύση εγκεφάλου και την διάθεση να κάνει αρπαχτές όποτε του καπνίσει;
Γιατί ένας ψυχωτικός - ψυχονευρωτικός (όπως λέει και το απολυτήριό του) παραμένει για πολλά χρόνια ο Νο 1 "δημοσιογράφος" της Ελλάδος;
Τόσο πολύ ξεπέσαμε;
Ποιά βόδια αγοράζουν τις φυλλάδες του και γιατί τρέχουμε να τον κατατάξουμε στην κορυφή των πωλήσεων, από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας, όποιας αδιάφορης εφημερίδας εκδίδει;
Τόση μεγάλη δύναμη έχει ή τόσο ζώα είμαστε εμείς;
Και μόνο που σε κάθε εκδοτική του προσπάθεια διαφημίζεται γυμνός , αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι για την ψυχική του κατάσταση;

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ στον ΜΑΚΗ Τ Ω Ρ Α!!!!

skymnos.blogspot.com

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

DEFOL


ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΕΣΙΑ..
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ,
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ "ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ"

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
www.proxeneio-stop.org

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
http://www.gopetition.co.uk/online/30752.html
skymnos.blogspot.com