Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

περί Σπίθας...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ΟΙ “ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ” ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία έβγαλαν οι Θρακιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι τοπικές νομαρχιακές οργανώσεις για την αφίσα που κυκλοφόρησε το βράδυ της Πέμπτης από την ομάδα της “Σπίθας” καθώς και για τις ενέργειες βανδαλισμού στα γραφεία του ...

ΣΠΙΘΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Διαβάσαμε έμπλεοι θυμηδίας την ανακοίνωση των τοπικών βουλευτών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αφίσα που κυκλοφορήσαμε και τους απαντούμε, χωρίς καμμία απολύτως διάθεση για δευτερολογία (καθότι έχουμε βεβαίως στη ζωή μας και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε):

Αν εξαιρέσουμε τον προφανή πανικό τους, η αξιοθρήνητή τους αντίδραση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Από τη στιγμή άλλωστε που ο πολιτικός τους χώρος πήρε τον μουσολινικό κατήφορο, ήταν επόμενο και οι αντιδράσεις του, λεκτικές και μη, να είναι του ιδίου ήθους και επιπέδου. Έτσι τολμάνε να μας καταλογίζουν όσα μόνο στους ίδιους αρμόζουν και μόνο τα πρόσωπα των ιδίων αντανακλούν: φασίζουσες ιδεολογίες, ψευδεπίγραφες επωνυμίες, επιχειρήσεις τρομοκράτησης, άθλιες ενέργειες. Και ποιοί τολμούν να τα λένε αυτά; Οι ανερυθρίαστοι στυλοβάτες του 30ετούς καθεστώτος! Αυτού που μόλις προχθές τσάκισε με τα ΜΑΤ τους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες, σε βαθμό που να σοκάρονται ακόμη και οι ξένοι δημοσιογράφοι. Αυτού που ανενδοίαστα ξεπουλάει στους ξένους τραπεζίτες και χρηματιστές τον πλούτο του τόπου μας. Αυτού που διέλυσε, εκχυδάισε και εξευτέλισε στην πατρίδα μας κάθε έννοια ηθικής, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Οι "σύντροφοι" του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Τσοχατζόπουλου (και τόσων άλλων - τοπικά και πανελλαδικά - που δεν έχουν ακόμα δημοσίως ξεβρακωθεί), αντί να κρύβονται σήμερα στις τρύπες τους, έχουν μούτρα να βγάζουν από πάνω και...φιρμάνια για να κατηγορήσουν απλούς πολίτες ότι "όχι απλώς ανεχόταν, αλλά συμμετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης" κι ότι τώρα "ποντάρουν στο χάος και τη χρεοκοπία για να μπορέσουν να επιβιώσουν"!

Γίνονται τόσο καταγέλαστοι με τις κωμικές προσπάθειες σπίλωσής μας (που περιέχουν και 3-4 λάθη μέσα σε δυό παραγράφους, μάλλον ως δείγμα ...αφοσίωσης στον αρχηγό), που ούτε καν θα επιχειρήσουμε να τις αποκρούσουμε. Πολύ απλά, απαξιούμε. Ζούμε σε μικρές κοινωνίες και ο καθένας ξέρει - ή μπορεί εύκολα να μάθει - το ποιόν του καθενός, την πολιτική μαρτυρία που τον χαρακτηρίζει και το ήθος που κομίζει. Εμείς θα επιβιώσουμε εάν θα επιβιώσει η πατρίδα από τη λαίλαπα του ΓΑΠασοκισμού, ποτέ μας δεν χρειαστήκαμε καμμία πλάτη για να κάνουμε ο,τιδήποτε. Δεν μας διόρισε καμμία κλίκα, δεν μας επιδότησε κανένα γραφείο, δεν μας αβάνταρε καμμία στοά, δεν μας έκανε επώνυμους κανένα λαμόγιο. Όσον όμως αφορά τους λασπολόγους υβριστές μας και (συγχρόνως) ολετήρες της Ελλάδας, ελπίζουμε πολύ σύντομα ο λαϊκός καταρράκτης να τους στείλει στον μοναδικό χώρο που τους αρμόζει, στον απόπατο της Ιστορίας.

ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ (Koμοτηνής, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου