Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ε αυτό δεν θα το ανεχτούμε!!!

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προς την τουρκική κυβέρνηση κατόπιν έντονης φημολογίας πάνω σε μιά σειρά θεμάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTx3w37Ef2adB51ZkrjuUkCHkRPZVDqif_uJuHz-z9klCIhheoF

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Δεν αντιδράσαμε στην απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης να μην αναλάβει η Κύπρος την προεδρία της Ευρώπης για το 2012 αν προηγουμένως δεν έχει λυθεί (στα μέτρα) της το Κυπριακό πρόβλημα. Δεν είπαμε τίποτα για τις φημολογίες που θέλουν τουρκικό δάκτυλο στην μεγάλη έκρηξη της Κύπρου. Δεν δίνουμε σημασία στα μιλλούνια των λαθρομεταναστών που εισρέουν με τις ευλογίες της από τα σύνορά μας. Παραβλέπουμε τον υπονομευτικό της ρόλο στην Θράκη , στο Αιγαίο αλλά και στα βόρεια σύνορά μας με την υποκίνηση ανύπαρκτων θεμάτων από καλοθελητές ανθέλληνες (γενοκτονία Τσάμηδων, "μακεδονική" μειονότητα κλπ). Τις παραβιάσεις τις έχουμε συνηθίσει. Την διγλωσσία (άλλα συμφωνούμε και άλλα πράττετε) την συνηθίσαμε κι αυτήν. Οι ομαδικοί τάφοι δεν μας εκπλήσσουν. Τα πρακτοριλίκια σας, τα παραβλέπουμε. Αλλά αυτό που φημολογείται δεν μπορούμε με τίποτα να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ανεχθήκαμε πολλά αλλά αυτό ξεπερνά κάθε όριο καλής γειτονίας. Υπάρχουν φήμες πως θα διακόψετε τα γυρίσματα των νέων τουρκοσίριαλ για να μας πιέσετε προκειμένου να συνεκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα πετρελαίου των θαλασσών μας. Αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Δεν μπορείτε να παίζετε με έναν ολόκληρο Λαό που ζεί, σκέφτεται, πράττει και , κυρίως, ψυχαγωγείται μέσω των τούρκικων τηλεοπτικών σειρών. Δεν μπορείτε να κόψετε το "οξυγόνο" μας. Θα καταγγελθείτε στον ΟΗΕ και στον ΟΑΣΣΕ. Η τρομοκρατία σας δεν θα περάσει"

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRB14xdi_X64R4I4d98spmPEsF_74VQFcqiVfN_CIYf5MxMgChm3Qhttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRB14xdi_X64R4I4d98spmPEsF_74VQFcqiVfN_CIYf5MxMgChm3Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου