Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

η ντροπή του αθλητισμού και της χώρας

Σάλος προκλήθηκε με τις ρατσιστικές δηλώσεις της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές ανακοινώσεις από φορείς, κόμματα, πρόσωπα και χώρες.





Υπουργείο Αθλητισμού: "τα Ολυμπιακά ιδεώδη, που μας εμφύσησε η κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η κυβέρνηση Σημίτη από την εποχή του 2004, δεν μπορούν να ποδοπατιούνται βάναυσα από μία μισαλλόδοξη ρατσίστρια. Ορθώς την αποκλείσαμε από τους αγώνες"


Σύριζα: "με έκπληξη, αποτροπιασμό, απέχθεια, αηδία και οργή παρακολουθήσαμε τις ναζιστικές δηλώσεις της φασιστο-αθλήτριας. Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να μονιμοποιήσει όλους τους Αφρικανούς μετανάστες, ως δείγμα συγγνώμης, και να καλέσει στην Ελλάδα άλλα 2.000.000 Αφρικανούς ως κίνηση καλής θελήσεως"


ΔΗ.ΜΑΡ.: " ήμασταν-είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καί σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σωτηρίας μετά το μείζον θέμα που προέκυψε με την φασίστρια αθλήτρια. Αυτά είναι, κυρίες και κύριοι, τα πραγματικά προβλήματα. Προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν νυχθημερόν κι όχι η Τρόϊκα, η ΑΟΖ και η Συρία. Ζήτω το μνημόνιο! Κάτω ο φασισμός"


Χρυσή Αυγή: "με λύπη διαβάσαμε τα σχόλια της αθλήτριας Παπαχρήστου. Παραήταν πολιτισμένα. Δεν μπορεί να βάζει στην ίδια θέση τα κουνούπια, τα οποία κάνουν και κάτι χρήσιμο π.χ. αποτελούν τροφή για τα πουλιά, με τους Αφρικανούς που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως. Είναι αναρχοαριστερή. Αίσχος."


Βρετανική Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012: "απαράδεκτο, απαράδεκτο, απαράδεκτο! Μετά από αυτά τα σχόλια, που αποτελούν παγκόσμια πρόκληση σε αυτόν τον αθώο και ηθικό κόσμο που ζούμε, συμπεραίνουμε πως η εν λόγω αθλήτρια θα έχει σίγουρα και ομοφοβικές απόψεις. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος θα αντιμετωπίζει με δυσπιστία το πιό φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, την ομοφυλοφιλία. Απαράδεκτο. Να την φυλακίσουν κιόλας"


Γερμανική Καγκελαρία 4ο Ράϊχ: ο ποτήρι ξεχείλισε. Μας έρχονται στο μυαλό οι πρακτικές του Ολοκαυτώματος. Θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να τιμωρηθούν σκληρά και παραδειγματικά. Να τιμωρηθούν για πολλά πολλά χρόνια. Να εξαφανισθούν από προσώπου γής. Όλοι συλλογικά είναι φταίχτες που αποδέχονται την ύπαρξη τέτοιων αθλητών. Πτώχευση, ξεπούλημα και σκλαβοπάζαρα είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου