Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μπά; υπάρχουν και εθνικιστές Αλβανοί;;;

αξίζει να δώσουμε την δέουσα προσοχή στο παρακάτω απόσπασμα από μιά συνέντευξη του Φρέντυ Μπέλερη (προέδρου των Ελλήνων Χιμαρριωτών) στον Αγγελιοφόρο Θεσ/νίκης (αναδημοσίευση διαδικτυακά από ινφογνώμωνα) για την δολοφονία του Α.Γκούμα.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZFEWAEhqYvJryu3ZZ4ju0fhVgw5jnZ0eDKxhPORtXUaCDAuQ&t=1&usg=__vR7UcHURbmjiJ7eYpEP1aUo83mc=Γίνεται κατανοητό για το πως νοείται ο εθνικισμός στην Αλβανία και πως εξωτερικεύεται, σε αντιδιαστολή με τον "προσκοπικό" εθνικισμό των δικών μας ανεγκέφαλων.
Η κατακραυγή, φυσικά, και τα πυρά που δέχεται ο δικός μας "εθνικισμός" (ακόμα ακόμα και τα αυτονόητα πατριωτικά αντανακλαστικά) από ομάδες ψευτοπροοδευτικών-ψευτοανθρωπιστών, είναι πρωτοφανής ενώ ο πραγματικός εθνικισμός ( με τα ολέθρια και δολοφονικά αποτελέσματά του) από γειτονικά κράτη, υποβιβάζεται σε "μεμονωμένα" περιστατικά και καλύπτεται (αν όχι δικαιολογείται..)..
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMjlnbuW-g3EyCYfHuKUF-xAst1N3bewG5cLEyTCqppHztc7Q&t=1&usg=__ZMk7n4alExGeaZvzNN5NEEP1rpg=

ερώτηση:

"Συνεπώς υπήρξε κατακραυγή από μερίδα της αλβανικής κοινωνίας;


Μπέλερης:

Οχι, βέβαια. Ολοι οι Αλβανοί είναι εθνικιστές. Δεν προβαίνουν φυσικά όλοι σε δράση. Αν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις των κομμάτων σχετικά με τη δολοφονία, θα διαπιστώσει ότι η πιο προωθημένη δήλωση είναι αυτή του Μπερίσα. Τα υπόλοιπα κόμματα, αν και αντιπολιτευόμενα, ήταν περισσότερο «φιλικά» προς τους δράστες. Δεν υπάρχει άρθρο σε αλβανική εφημερίδα, ούτε καν από κάποιον διανοούμενο, που να υπερασπίζεται το θύμα.
Ολοι υπερασπίζονται τους θύτες.
Μάλιστα, θέλω να πω κάτι και για τους συλλόγους Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.
Διαμαρτύρονται για ένα χαμένο ένσημο, για ένα ένσημο που «έφαγε» από κάποιον ένας εργοδότης και καλά κάνουν. Ομως, δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης για μια αποτρόπαια, ρατσιστική πράξη, για μια δολοφονία.
Κακώς που υπάρχουν εργοδότες που δεν τους φέρονται σωστά, όμως δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να έχεις ευαισθησία για ένα ένσημο αλλά όχι για την ανθρώπινη ζωή; Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου