Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

διεθνής αντίδραση...

Mετά την δημοσιοποίηση του νέου κυβερνητικού σχήματος εκφράστηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα.


Πιό συγκεκριμένα:

Η Τουρκία εξέδωσε το παρακάτω διάβημα: "εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για την τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Σας θυμίζουμε πως η όλη του ρητορική είναι πολεμοχαρής, επιθετική και άκρως αντιτουρκική. Ακόμα πιό ανησυχητικό είναι πως ως αναπληρώτρια υπουργός τοποθετήθηκε η κ.Φώφη Γεννηματά η οποία είναι γνωστή για τις εθνικιστικές και μιλιταριστικές της θέσεις. Σε συνδυασμό με την υπουργοποίηση του γνωστού εθνικιστή κ.Άκη Γεροντόπουλου, στο υπουργείο Εξωτερικών, τότε αντιλαμβάνεστε πως οι ημέρες της ειλικρινούς ελληνοτουρκικής φιλίας μπορεί να περάσουν ανεπιστρεπτί".

Στο ίδιο μήκος κύματος και το διάβημα των ΗΠΑ:
"συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει άμεσα την υπουργοποίηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι δεδηλωμένος αντιαμερικανός καί αυτός αλλά και όλη του η οικογένεια. Οι ελληνοκεντρικές του θέσεις αποτελούν τροχοπέδη για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας"

Το Ισραήλ τόνισε:
"είναι απαράδεκτο σε μία χώρα με βαθιά δημοκρατική παράδοση να τοποθετείται υφυπουργός ραδιοτηλεόρασης κάποιος ο οποίος διακρίνεται για τον υπερβάλλοντα ζήλο του γύρω από τα ελληνικά εθνικά θέματα παραποιώντας την επικρατούσα σύγχρονη ιστορία. Ο κ.Καψής αποτελεί κόκκινο πανί για όλους τους εβραίους του κόσμου αλλά και για όλους τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους πολιτικούς, τους μεγαλοδημοσιογράφους κλπ. Η σύγκρουσή του με τα μεγάλα συμφέροντα και τα πολιτικά τζάκια αποσταθεροποιούν την χώρα αλλά και ευρύτερα την ΕΕ. Καλούμε άμεσα την ελληνική κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου