Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΤΑΔΕ ΕΦΗ...


"... όταν φτάσαμε στο κοινοβούλιο για να ορκίσουμε την νέα Βουλή, αισθανόσουν διάχυτη την παγωμάρα και την αποστασιοποίηση όλων προς τους ιερωμένους και προς την διαδικασία της ορκωμοσίας. Όλοι απέφευγαν να μας πλησιάσουν και καταλάβαινες πως κατ' ανάγκην συμμετείχαν, όσοι συμμετείχαν. Είναι σημεία των καιρών. Φοβόντουσαν μη κατηγορηθούν για κάτι, αν μας μιλούσαν...
Το κάναμε θέμα μεταξύ μας , αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να πράττουμε την ορκωμοσία κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά καταλήξαμε πως θα ήταν άδικο για το σύνολο του ελληνικού λαού , τους οποίους αντιπροσωπεύουν όλοι αυτοί....."


"....στο μάθημα των θρησκευτικών δεν γίνεται προσηλυτισμός των παιδιών (όπως διατείνονται οι υπέρμαχοι της καταργήσεώς τους) αλλά μαθαίνουν τα της Πίστεώς μας,τα δρώμενα, την σημειολογία, την ιστορία της Πατρίδας μας,μιάς και η Ορθοδοξία, έχει διαποτίσει τα μέγιστα κάθε έκφανση της ζωής και της πορείας του Έθνους μας. Φανταστείτε αύριο να βλέπουν τα παιδιά μας τον Επιτάφιο και να μην γνωρίζουν τί είναι και τί συμβολίζει. Θα απογυμνωθούμε και θα χάσουμε κάθε επαφή με αυτό που είμαστε...."

απόσπασμα από συνέντευξη του Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως σε τοπικό κανάλι

skymnos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου