Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ένας "φιλέλληνας" της Επαναστάσεως

αυτός ο λιμοκοντόρος, ήταν "φιλελληνας"....






από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, διαβάζουμε την βιογραφία της Μαργαρίτας Αλβάνας , Κερκυραίας λόγιας του 19ου αιώνα:


"Η Μαργαρίτα Αλβάνα γεννήθηκε στην Κέρκυρα, κόρη του Δημητρίου Αλβάνα και της Αικατερίνης Παλατιανού. Είχε δύο αδερφούς, το Λεωνίδα και το Φρειδερίκο και δύο αδερφές, τη Νίνα και τη Σάντα. Σε παιδική ηλικία υιοθετήθηκε από την αδερφή της μητέρας της και τον σύζυγό της σερ Φρέντερικ Άνταμ, φιλέλληνα αρμοστή των Ιόνιων Νησιών από τη Σκωτία. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στο Μαντράς της Ινδίας, όπου ο θετός της πατέρας είχε διοριστεί διοικητής..."


στις 20 Οκτωμβρίου 1821 στην Κέρκυρα, ο αρμοστής Φρέντερικ Άνταμ, συνέλαβε Έλληνες Πατριώτες που προσχώρησαν στην Επανάσταση, τους κρέμασε και άφησε τα κουφάρια τους επί μέρες άταφα για να τα φάνε τα όρνεα (όπως κι έγινε).

Αυτός ο αλήτης, μετον καιρό, πήρε τον τίτλο του "φιλέλληνα", διότι επίτων ημερών του, κατασκευάστηκε το Μον Ρεπό της Κέρκυρας, ως δείγμα αγάπης προς την Ελληνίδα σύζυγό του Νίνα Παλατιανού.

Αν τέτοια τομάρια ήταν "φιλέλληνες", φανταστείτε τους Αγγλοσάξωνες ανθέλληνες.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου