Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

συνάντηση Ερντογάν-Παπανδρέου Νο2

Καθώς οι ανταποκρίσεις από την συνάντηση μεταξύ Παπανδρέου-Ερντογάν έρχονται βροχή, συνεχίζουμε το ημιτελές ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ελλάς-Τουρκία μαζί για το κλίμα

Αφήνουμε τις διαφορές μας και κοιτάμε το…περιβάλλον


http://img.protothema.gr
Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, άρχισε στη Βουλιαγμένη η διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή αρχηγών κυβερνήσεων, ανάμεσά τους και του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ενωμένες μπροστά στην κλιματική αλλαγή και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην παρουσία του Τούρκου ομολόγου του, υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δύο γειτονικές χώρες δείχνουν ότι μπορούν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση κοινών απειλών, όπως είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.


και συνεχίζουμε από τον Σκύμνο
" δεν πρέπει να μας πηδάνε οι Τούρκοι σε ένα ασταθές κλιματολογικά περιβάλλον. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ίσως επιβραδύνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των φίλων και συμμάχων μας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον ιδρώτα τους , λόγω κλιματικής αλλαγής, όταν θα είμαστε στα τέσσερα καθώς θα μας ποιούν έρωτα. Ούτε μπορούμε να φανταστούμε το πόσο θα δυσανασχετούν οι τούρκοι πιλότοι πάνω από το Αιγαίο λόγω αυξήσεως της θερμοκρασίας. Ακόμα ακόμα συμπονούμε και τον τουρκομουφτή Μετέ που το σαρίκι του θα γεμίζει ιδρώτα.Επίσης είναι έξω από τις παραδόσεις μας να έχουμε φιλοξενούμενους στην Χώρα μας (λαθρομετανάστες, τρόϊκα μνημονίου, μυστικές υπηρεσίες κλπ) και να μην τους παρέχουμε τα στοιχειώδη, δηλαδή δροσιά, για να αποκομίσουν καλές εντυπώσεις από τον τόπο μας. Γιαυτό λοιπόν ο αγώνας για την κλιματική αλλαγή πρέπει να ενταθεί και να ενώσει η Ελλάδα (χώρα που επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό την κλασοκλιματική αλλαγή) τις δυνάμεις της με την Τουρκία, που ως γνωστόν έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε τέτοια θέματα. Τέλος ,τώρα κατανοώ πως τα αδέρφια μας οι τούρκοι είχαν σχέδιο από παλιά για την κλιματική αλλαγή. Τα ατυχή γεγονότα της Μικρασίας, της Πόλεως και της Κύπρου έγιναν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής της Τουρκίας. Ύστερα από έρευνες των τούρκων επιστημόνων έπρεπε να αποθάνουν γύρω στα 2.000.000 Έλληνες ούτως ώστε η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα (από την αναπνοή τους ) και μεθανίου (από τις "ανάγκες" τους) να μειωθούν και να πέσουν στα φυσιολογικά επίπεδα.
Εν κατακλείδι, όλα τα άλλα θέματα που θεωρούνται φλέγοντα για την Ελλάδα (οικονομική κατάσταση, παιδεία, εθνικά θέματα,πολιτειακό σύστημα,θεσμοί κλπ) είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Και πάλι ευχαριστούμε τον φίλο τουρκοπρωθυπουργό για την πολύτιμη προσφορά του Έθνους του στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_1p9yqlkslZC8gZu1O3Un3kD-Pkw_k9UgClPX0lxGAqQikeU&t=1&usg=__0uIIwQsZ4JDV8TVKmnLcq83bhLo=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου